FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Ar fi lovitura anului! Un gigant al Europei e pe urmele lui Darius Olaru: „Au crescut oferta cu un milion”

Darius Olaru, FCSB / foto: Imago Images
Darius Olaru, FCSB / foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 august 2024 11:03 / Actualizat joi, 15 august 2024 12:42

Gigi Becali a anunțat că e gata să-i dea drumul lui Darius Olaru după meciurile cu LASK Linz din play-off-ul Europa League. Surse GSP arată că PSV Eindhoven ar fi echipa intrată la negocieri pentru căpitanul FCSB!

Ce transfer colosal ar fi pentru Darius Olaru! Căpitanul FCSB este dorit de campioana Țărilor de Jos, PSV Eindhoven, indică surse GSP. Ar fi al treilea român din istoria clubului batav, unde au mai ajuns doar Gică Popescu (1990-1994) și Ovidiu Stângă (1996-2001).

După eliminarea din Champions League, patronul Gigi Becali a punctat că divorțul de Darius Olaru a devenit o chestiune de zile. „Am primit două oferte pentru el, din Europa și Rusia. Cred că-l dau cu vreo 6 milioane de euro, chiar dacă am cerut 8. După Linz cred că ne despărțim. Eu vreau să-i măresc salariul și să nu plece, dar nu pot să-l țin dacă el vrea să plece”, a declarat Becali.

Darius Olaru, ofertă de la PSV Eindhoven

Una dintre propuneri ar fi cea de la Eindhoven! PSV a câștigat en-fanfare campionatul în sezonul trecut, bătând recordul de puncte cucerite all-time în istoria Eredivisie, 91. Precedentul aparținea lui Ajax, 89 puncte în stagiunea 1997-1998.

PSV va intra direct în grupele Champions League, cu Peter Bosz pe banca tehnică, artizanul primului titlu adus la Eindhoven după o așteptare de 6 ani. Vedetele echipei sunt căpitanul Luuk de Jong, alături de internaționalii Veerman și Schouten, ultimii doi fiind pe teren la recentul România – Olanda 0-3 de la Euro 2024.

Ar fi lovitura anului! Un gigant al Europei e pe urmele lui Darius Olaru: „Au crescut oferta cu un milion”
Peter Bosz a transformat din nou PSV într-o forță a ligii batave. Foto: Imago

Ar fi extraordinar ca Olaru să ajungă la PSV. Nu știu nimic despre acest subiect, pentru că astfel de transferuri, dacă se pun la cale, sunt cunoscute doar de două-trei persoane din club. Oricum, un alt român la PSV, după atâția ani, ar însemna o mare bilă albă pentru fotbalul românesc
Ovidiu Stângă, fost mijlocaș PSV, pentru gsp.ro

Diferență de un milion euro între cerere și ofertă

PSV pune pe masă maximum cinci milioane de euro. Au crescut cu un milion față de abordarea inițială. Greu să se ducă mai sus de atât! Dar dacă lucrurile se vor mișca, nu e exclus ca Becali să-i dea drumul chiar înainte de partidele cu LASK”, explică surse GSP.

Ar fi o diferență de un milion între cerere și ofertă, adică nu un handicap financiar insurmontabil în situația în care Eindhoven va ține să finalizeze tranzacția.

Olaru a ajuns la FCSB în ianuarie 2020, venind de la Gaz Metan. Are în prezent un salariu de 20.000 euro și, chiar dacă Becali i-ar crește cu încă 5.000 de euro, jucătorul ar prefera să facă pasul peste hotare spre a profita de un moment bun al carierei sale. Evident, și cu targetul de a obține un contract net superior celui pus pe masă de patronul FCSB.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (60)
Diogenes
Diogenes  •  18 August 2024, 00:00
Postat de Gorilla pe 15 August 2024, 14:43

Olaru este zece clase peste orice jucator din prima liga.

Nici macar o clasa peste Mitrita, Munteanu sau mijlocasul grec de la CFR,daraminte 10 clase... Sa fi seriosi, nu exagera! L-am vazut la treaba in prima repriza cu Iasiul- "meserie", "10 clase", etc!

Diogenes
Diogenes  •  17 August 2024, 13:01
Postat de Averroes pe 15 August 2024, 14:21

Iti doresc sa ai parte in fiecare zi de interactiuni care sa aiba exact intensitatea celor suferite de Olaru. Sper totusi ca esti un troll

Am avut parte de interactiuni de intesitatea celor suferite de Olaru cand eram mai tanar. Poate chiar mai "intense" avand in vedere ca am practicat sporturi de full contact ca muay thai/ kickboxing si judo. Sper ca tu sa n-ai parte de interactiuni de intesistatea celor suferite de Olaru sau de mine. Multumesc de grija! Nu stiu ce inseamna troll, in afara evident de mitologia nordica. Poate ma ajuti cu o definitie...

muzzi1
muzzi1  •  15 August 2024, 19:56
Postat de RosuAlbastruMereu pe 15 August 2024, 17:47

Tu chiar ești praf și pulbere! :) Olaru are capacitate de efort, vede bine jocul, pasează bine și șutează bine cu ambele picioare. O să fie mare pierdere pentru Steaua.

cand a jucat asta la Steaua?

Vezi toate comentariile (60)
Comentează