Articol de Sergiu Alexandru - Publicat luni, 11 martie 2024 13:54 / Actualizat luni, 11 martie 2024 16:12
Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a sosit în jurul orei 13:30 la sediul Partidului Național Liberal. El ar putea fi candidat din partea PNL la alegerile locale. La plecare, a negat că a discutat despre o posibilă candidatură.
UPDATE 14:15 » Dan Șucu a plecat de la sediul PNL
La ieșirea din sediul PNL, omul de afaceri a făcut o scurtă declarație: „Nu am primit nicio oferă. Am venit să discutăm despre probleme economice”.
FOTO. Dan Șucu, la sediul PNL. Ar putea candida la alegerile pentru Primăria București
La două zile după ce Rapid o învingea categoric pe FCSB, 4-0, Dan Șucu a avut o apariție inedită. A fost filmat sosind la sediul PNL.
Omul de afaceri a sosit la sediul din Aleea Modrogan și nu a oferit nicio declarație. Numele lui a fost vehiculat, ca și în cazul lui Ionuț Lupescu, pe lista de posibili candidați la alegerile pentru Primăria București, având șanse să fie candidat unic din partea PNL și PSD.
„Dan Șucu e în cărți de ceva timp. S-a discutat ca fiind soluția unui candidat independent, în jurul căruia PSD și PNL să facă front comun. Coaliția așteaptă rezultatele unor sondaje pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea e candidatul PSD, iar Sebastian Burduja e candidatul PNL. Însă e nevoie de o persoană care să strângă în jur atât electoratul PSD, cât și electoratul PNL. Astăzi, vor veni, mai pe seară, aceste sondaje. Coaliția are o întâlnire la ora 18:00. Se poartă discuții în continuare pentru a găsi varianta care să-l învingă pe Nicușor Dan”, a transmis reporterul Digi24.
Alături de el a venit și Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia.
Cum a făcut Dan Șucu primii pași în afaceri
Recent, Dan Șucu a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu” și a vorbit despre afacerile sale.
- Cum doarme un om care are o responsabilitate atât de mare?
- Tot ce este aici este construit cărămidă cu cărămidă. Nu poți să pleci de la premisa că ești un „Padre padrone”, în care nu funcționează nimic decât la comanda ta. Ăsta este un lucru fără sens, este din Neanderthal. Fiecare manager, fiecare linie de afaceri, fiecare activitate, își are responsabilul lui. Automat vine o delegare de responsabilitate, urmată, normal, de controlul delegării. Așa e normal.
- Știți cum se spune, că pe milionar să nu-l întrebi cum a făcut primul milion.
- Înainte am avut afaceri în mobilă, cum spuneam. În 1993 am pornit singur și am avut imaginea că n-ar fi rău să încep totuși cu mobilă de birou. Atunci nu exista o specializare, exista mobilă și atât. Dar nimeni nu avea ideea asta de specializare de mobilă de birou. Atunci am pornit cu un import de mobilă de birou.
- Așa.
- Atunci mi-am vândut casa.
- Serios? Cum așa?
- Avem o casă în centru, undeva înspre Budapesta.
- Pe la Parcul Tineretului?
- Pe acolo. Mi-am vândut casa, am primit 50.000 de dolari pe casa respectivă, și cu banii ăia am cumpărat primul transport.
- Ați riscat tot.
- Am cumpărat mobilă de birou, având percepția că o să fac o treabă foarte bună cu marfa respectivă. Dar nu mi-am dat seama cum o să fie. Atunci îmi făcusem planul că voi vinde camionul respectiv în două luni și voi reuși să câștig în jur de 3.000-4.000 de dolari pe lună. Care ar fi fost pentru mine un jalon corect. Unul bun pentru a fi un bun tată de familie.
- Aveați soția și doi copii atunci.
- Da. Atunci am vândut în prima lună camionul. La sfârșit, în decembrie, vindeam patru camioane. Anul următor am cumpărat de la fabricantul respectiv 15 la sută din capacitatea lui de producție. După care am început cu banii câștigați să îmi fac propria fabrică. Am zis de ce să mai cumpăr de la altcineva? Nu mai bine fac eu? Aveam piața, știam unde vând, știam prețuri, știam tot. Atunci, fără să realizez, am început exact cu ce trebuia, cu piața, nu cu producția.
- Și așa ați ajuns la opt fabrici.
- Din aproape în aproape, am crescut în permanență.
Citește și:
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”