FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO

FOTO Rapid continuă criza! Neil Lennon, pe făraș » Dinamo iese vie din Giulești, după un derby cu două penalty-uri

Articol de , , , , , - Publicat duminica, 18 august 2024 23:31 / Actualizat duminica, 18 august 2024 23:58

Rapid a remizat cu Dinamo în Giulești, scor 1-1, în etapa a șasea din Superliga. Criza echipei lui Neil Lennon continuă, rapidiștii au rămas fără victorie în Liga 1.

Rapid are o singură victorie în ultimele 16 meciuri, în cele 10 din play-off-ul trecut și în cele 6 din actuala stagiune. Și aceea a venit când nu mai conta, cu FCSB, scor 2-0, în ultimul meci din sezonul trecut.

Presiunea pe Neil Lennon crește, el are șanse tot mai mici să continue la Rapid. În schimb, Dinamo rămâne în zona de play-off.

Rapid - Dinamo, Mircea Lucescu și Daniel Pancu/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
+39 FOTO

Cronică de Adrian Duță, după Rapid - Dinamo 1-1 » Glasul roților de tren. Spre Irlanda de Nord

Începutul de meci din Giulești a fost unul încrâncenat, jucătorii au evoluat precum într-un derby. Au fost intrări tari, Mendes a luat cartonașul galben încă din minutul doi, pentru o intrare dură asupra lui Milanov.

În prima repriză, Dinamo a fost echipa care a încercat să pătrundă prin combinații și prin joc colectiv, însă elevii lui Kopic au fost încurcați de mingea în careul advers.

În poziții ideale, Cîrjan a dat de două ori pe lângă balon, iar Selmani a trimis peste stadion din 16 metri. Atacantul dinamoviștilor a fost găsit nemarcat de centrarea lui Sivis, fundașul dreapta.

Primă repriză modestă în Rapid - Dinamo

La primele minute după plecarea lui Rrahmani, Rapid a fost aproape inexistentă în atac. Jambor nu a mișcat în front, singurul rapidist periculos a fost Claudiu Petrila. El a expediat primul șut pe poartă, de la distanță, dar Golubovic a reținut de la firul ierbii.

Apoi, lăsat parcă de coechipieri să de descurce singuri, extrema stânga a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat 3 adversari și a trimis o „bombă” puțin alături de poartă.

Defensiva lui Dinamo și-a arătat limitele și în minutul 45, când Boateng a fost surprins de o aruncare de la margine și l-a scăpat din marcaj pe Gojkovic. Mijlocașul sârb a tras tare în bară, la colțul scurt.

Fotbalul s-a jucat în repriza a doua

După pauză, același Boateng a făcut o eroare, iar de data asta nu a mai scăpat. A făcut henț, Călin a dat penalty după ce a revăzut faza la VAR și Petrila a marcat de la 11 metri.

Jocul s-a animat complet în repriza a doua, ritmul a fost mult mai intens și au fost mai multe acțiuni la cele două porți. Drept dovadă, Petrila a fost la un pas să marcheze singur cu portarul, dar Golubovic a avut o intervenție inspirată și a scos în ultimul moment.

Spiritele s-au încins pe margine, jucătorii ambelor echipe fiind apăsați de presiunea meciului. În minutul 58, a izbucnit un scandal-monstru lângă banca Rapidului, iar Săpunaru și Blazek s-au îmbrâncit cu Maxime Sivis și Ahmed Bani. Toți 4 au luat „galben”, iar fundașul dreapta de la Dinamo s-a ales cu tricoul rupt.

Scandal la Rapid - Dinamo/ FOTO Cristi Preda (GSP)
Scandal la Rapid - Dinamo/ FOTO Cristi Preda (GSP)
Scandal la Rapid - Dinamo/ FOTO Cristi Preda (GSP)
+12 FOTO

Dinamo a pornit după egalare și a reușit-o, tot din penalty. Ignat l-a tras de tricou pe Selmani, deși atacantul „câinilor” era cu spatele la poartă, iar Iulian Călin a fost din nou salvat de VAR și a acordat lovitură de la 11 metri. Atacantul kosovar al lui Dinamo a marcat fără emoții și criza Rapidului continuă.

Neil Lennon, pe făraș la Rapid

Presiunea pe Neil Lennon e tot mai mare, iar Giuleștiul e un vulcan.

Nord-irlandezul nu a câștigat încă pe banca Rapidului și pare că aventura lui în România e aproape de final. Surprinzător însă, galeria tocmai l-a RENEGAT pe Șumudică la derby-ul cu Dinamo.

FINAL. Rapid - Dinamo 1-1

Rapid - Dinamo, echipe de start:

Rapid: Siegrist - Braun, Pașcanu, Ignat, Borza - Kait, Mendes - Papeau, Gojkovic, Petrila - Jambor
Rezerve: Aioani, Săpunaru, Blazek, Manea, Oaidă, Burmaz, Hasani, Pop, Micovschi, El Sawy, Iacob
Antrenor: Neil Lennon

  • Neil Lennon merge pe mâna lui. Deși a schimbat sistemul și nu mai joacă cu 3 fundași centrali, Săpunaru, Aioani și Manea continuă ca rezerve, așa cum s-a întâmplat și la Buzău

Dinamo: Golubovic - Sivis, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Bani, Selmani, Abdallah
Rezerve: Ailesei, Al. Stoian, Pașcalău, Licsandru, Bordușanu, Patriche, Caragea, D. Irimia, Rotund, An. Florescu, Costin
Antrenor: Zeljko Kopic

Stadion: „Giulești Superbet Arena”
A: Călin Iulian. A1: Marica Mihai Marius, A2: Neacşu George Florin 
Arbitru VAR: Popa Cătălin 
Asistent VAR: Popescu Adrian

VIDEO. Spectacol pe Giulești! Imnul Rapidului, intonat de suporteri

VIDEO. Daniel Pancu a dat lovitura de începere a derby-ului Rapid - Dinamo

Update. Video: Galeria lui Dinamo a făcut spectacol în drumul spre Giulești

Update ora 21:15. Derapaj rasist al ultrașilor lui Dinamo

Înainte de startul meciului, ultrașii lui Dinamo au avut mai multe derapaje rasiste la adresa giuleștenilor. Prima dată au strigat „Cra, cra, cra”, apoi au scandat „La țigani, m*** la țigani”.

Update ora 20:50. Dan Șucu și Adrian Mutu s-au întâlnit în Giulești

+7 FOTO

Dan Șucu s-a întâlnit la lojă cu Adrian Mutu, fostul antrenor al Rapidului. Acționarul clubului a glumit pe seama propriei podoabe capilare, după ce Mutu și-a făcut implant de păr.

Update ora 20:40. Ce au declarat Lennon și Kopic înainte de meci

„Bani are oportunitatea de a juca, Dennis fiind accidentat. Albion Rrahmani este un jucător foarte bun, cu cifre foarte bune, vom juca așa cum am încercat să jucăm întotdeauna, să avem stabilitate și posesia.

Va fi o partidă intensă, la fel ca orice derby, care are energia lui aparte. Rapid este o echipă de calitate, au schimbat sistemul, mergem pe teren să luptăm și să luăm toate cele trei puncte”, a declarat Zeljko Kopic.

„Să sperăm că vom câștiga, vrem să facem fanii fericiți. Este un derby în nocturnă, un meci foarte important. L-am pierdut pe Rrhamani, bineînțeles, știam că asta se va întâmpla. Nu mă așteptam să plece chiar înainte de acest derby, însă a fost vorba despre posibila lui plecare încă de la începutul sezonului, câteodată aceste lucruri sunt inevitabile.

Știm că suntem sub presiune, nu am reușit să obținem rezultate până acum. Am muncit bine în această săptămână, sperăm să aplicăm pe teren ce am pregătit în această săptămână. Nu doar că mă aștept la intensitate, dar o și cer. Va fi un meci fizic în primul rând. Știm ce înseamnă pentru suporteri un astfel de meci.

Atmosfera în vestiar este una bună, trebuie să existe o anumită relaxare”, a spus Lennon, antrenorul Rapidului.

Update ora 20:37. Dan Șucu, controlat și el de jandarmi

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a fost și el controlat la sânge de jandarmi înainte să intre în incinta stadionului.

+44 FOTO

Update ora 20:35. Mașina lui Mutu, verificată de jandarmi înainte de intrarea pe Giulești

Update ora 20:20. Fanii Rapidului încep să își facă apariția

+8 FOTO

Update ora 20:12. Ce a găsit Dinamo în vestiarul din Giulești

Înainte de Rapid - Dinamo, în vestiarul de pe Stadionul Giulești, jucătorii dinamoviști au fost întâmpinați de un mesaj de luptă al lui Valentin Stănescu, legendarul antrenor al Rapidului, care a pregătit-o și pe Dinamo în perioada 1980-1982, câștigând eventul în sezonul 1981-1982. A fost „arhitectul” celebrului titlu din 1967 al trupei în alb și vișiniu. DETALII.

Update ora 20:08. Ce a făcut Cîrjan când l-a văzut pe Săpunaru

Imagini înainte de Rapid - Dinamo/ foto Ionuț Iordache (GSP)
+44 FOTO

Dinamo și Rapid au ieșit aproape în același timp pe teren, pentru a inspecta gazonul.

Cristi Sapunaru a fost deschizătorul de drum al echipei când jucătorii au ieșit pe teren. A fost cel care a mers la dinamoviști pentru a-i saluta. Cătălin Cîrjan a lăsat tot ce făcea și-a venit la Săpunaru. L-a luat în brațe preț de câteva secunde pe fostul lui coechipier.

Apoi mai mulți „câini” au venit să-l salute pe idolul Giuleștiului. Sold-out anunțat de club, acum sunt în jur de 150 de suporteri în tribune.

Update ora 20:05. Și Rapid a ajuns în Giulești

+44 FOTO

Doar câteva minute mai târziu, au ajuns și cei de la Rapid la stadion. Jucătorii au fost apalaudați de suporterii giuleșteni.

Update ora 20:00. Dinamo a ajuns la stadion

+44 FOTO

Cu o oră și jumătate înainte de meci, delegația lui Dinamo a ajuns la stadion. Suporterii Rapidului au fost pașinici, iar unii dintre ei l-au strigat pe Cătălin Cîrjan, fostul jucător al echipei din Giulești.

Dinamo a venit cu un autocar închiriat, cel al clubului e în revizie.

Update ora 19:40. Coadă la magazinul oficial

Rapid continuă criza! Neil Lennon, pe făraș » Dinamo iese vie din Giulești, după un derby cu două penalty-uri

Cu aproape două ore înainte de meci, la magazinul oficial de la stadion e coadă. Suporterii Rapidului se înghesuie să cumpere tricoul special cu Săpunaru, scos recent la vânzare de club.

Update ora 19:35. Ce conține programul de meci

Rapid continuă criza! Neil Lennon, pe făraș » Dinamo iese vie din Giulești, după un derby cu două penalty-uri

Programul de meci are de 28 de pagini. Conține istoricul confruntărilor dintre cele două echipe, un text semnat de Andrei Bendeac - „Dinamo, ascensiunea spre trecutul care obligă”, prezentarea loturilor, un text ilustrat cu poza lui Rrahmani „E vremea ca vedetele să fie vedete” .

Plus un interviu cu Paul Iacob, care spune că „un derby se câștigă cu inima”, dar și amintiri retro din istorica meciurilor directe.

Update ora 19:25. Gazon prost în Giulești

Înainte de meci, două persoane care se ocupă de gazon au aruncat cu anumite substanțe pe iarbă. Gazonul în Giulești are probleme, a fost afectat de o ciupercă, iar multe zone sunt doar cu pământ.

+44 FOTO

UPDATE ora 19:15. Control riguros la porți

La intrarea în incinta stadionului, mașinile sunt controlate jandarmi. Nici Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului, nu a scăpat de rigurozitatea autorităților.

+44 FOTO

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 115 ori, de 50 de ori a câştigat gruparea alb-roşie, de 40 de ori s-a impus formaţia giuleşteană, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate.

Rapidiștii sunt singurii fară victorie în campionat și vor să își ia revanșa în Giulești pentru startul slab de sezon. În clasament, Rapid ocupă locul 13, cu patru puncte, în timp ce Dinamo se află pe locul 5, cu opt puncte.

VIDEO. Neil Lennon, conferință de presă înainte de Rapid - Dinamo

VIDEO. Zeljko Kopic prefațează derby-ul cu Rapid

Cele mai interesante informații în avancronica Rapid - Dinamo

  • „Întâia” confruntare a avut loc pe 9 septembrie 1948, Dinamo - CFR București 0-1. Golul lui Ştefan Filotti, din minutul 60, le-a produs „roş-albilor" prima înfrângere din istoria clubului în campionatul României. Cele doua formații erau antrenate de Coloman Braun – Dinamo, respectiv Petre Steinbach – Rapid.
  • Palmares cu Rapid gazdă: 58 de meciuri - 24 victorii Rapid - 13 remize - 21 succese Dinamo.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 17 septembrie 1988, Dinamo-Rapid 6-0 (Cămătaru dublă, Mateuţ, Rednic, Andone, Vaişcovici).
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 27 ianuarie 2024, Dinamo-Rapid 1-2, marcatori H. Abdallah, respectiv J. Papeau şi B. Burmaz.
Match Quiz Rapid - Dinamo

Ce așteptări ai de la derby-ul bucureștean? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Superliga
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB
Superliga
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (130)
c0ncret
c0ncret  •  29 August 2024, 23:51
Postat de Jason pe 29 August 2024, 23:40

Steaua este in grupele e.l.

Steaua e in Liga a 2-a, cap de pluta. Verifica unde vrei tu.

Jason
Jason  •  29 August 2024, 23:40
Postat de c0ncret pe 21 August 2024, 00:14

Steaua e in Liga a 2-a, ***

Steaua este in grupele e.l.

c0ncret
c0ncret  •  21 August 2024, 00:15
Postat de Jason pe 19 August 2024, 14:57

dar tu iti pierzi vremea,deci sunt cosmarul tau. bravo.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (130)
Comentează