FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - RAPID

Marius Șumudică începe azi al zecelea mandat în Superligă » Ce a făcut până acum la debut noul antrenor al Rapidului

Marius Șumudică, la primul antrenament în calitate de antrenor al Rapidului, foto: Raed Krishan
Marius Șumudică, la primul antrenament în calitate de antrenor al Rapidului, foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 23 august 2024 12:08 / Actualizat vineri, 23 august 2024 12:35

Revenit pe banca Rapidului, Marius Șumudică va începe al zecelea mandat ca antrenor în Superligă. Iar primul adversar va fi Poli Iași, care etapa trecută a învins-o pe FCSB (1-0).

  • Poli Iași - Rapid se joacă azi, de la ora 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe PrimaSport și DigiSport

După un start sub așteptări, Rapid a decis să-l schimbe pe Neil Lennon, iar Dan Șucu a apelat la varianta Marius Șumudică, preferatul fanilor. Astfel, fostul jucător al giuleștenilor, se pregătește de un nou sezon în campionatul intern.

Al zecelea mandat în Superligă pentru Marius Șumudică

Șumudică revine în Superligă după 3 ani. Precedenta aventură a fost în sezonul 2021 – 2022, pe banca celor de la CFR Cluj. Atunci a plecat după 15 meciuri, urmând aventuri în Turcia și în zona Golfului.

Până acum, antrenorul de 53 de ani are un bilanț pozitiv când vine vorba de primul meci pe banca unei echipe. În precedentele 9 situații din debutul în campionat, Șumi a obținut 5 victorii, a remizat de două ori și a pierdut de două ori, o dată chiar în fața Rapidului.

  Ce a făcut Șumudică la debutul la echipele din Superligă

  • 2021 – 2022: CFR CLUJ - FCU Craiova 1948 3-2: victorie
  • 2014 – 2015: Petrolul - ASTRA 1-2: victorie
  • 2013- 2014: Pandurii - CONCORDIA 0-1: victorie
  • 2012 – 2013: U CLUJ - Rapid 1-2: înfrângere (singurul meci pe banca U Cluj)
  • 2012 – 2013: Rapid - FC VASLUI 2-2: egal
  • 2011 – 2012: Voinţa Sibiu - FC BRAŞOV 2-1: înfrângere
  • 2011 - 2012: CS Mioveni - ASTRA 0-1: victorie
  • 2010 – 2011: RAPID - FC Vaslui 2-0: victorie
  • 2009 – 2010: GLORIA Bistriţa - Poli Timişoara 0-0: egal

Cum arată palmaresul lui Șumudică

Revenit în prima divizie, Șumudică intră în topul celor mai experimentați antrenori. Și ai celor mai titrați. Tehnicianul are două titluri în palmares (Astra și CFR Cluj) și a adunat 192 de jocuri ca principal. Bilanțul e unul pozitiv: 86 de victorii, 53 de egaluri și 53 de înfrângeri. Golaveraj 258 – 201.

Top meciuri strânse pe prima scenă din România de către antrenorii activi:

  • Mircea Rednic - 424 jocuri
  • Gică Hagi - 355
  • Dan Petrescu - 333
  • Ioan Ovidiu Sabău - 283
  • Dorinel Munteanu - 266
  • Liviu Ciobotariu - 251
  • Marius Şumudică - 192

Preiau echipa într-o situație delicată, jucăm la Iași, nu avem timp, fac primul antrenament azi, al doilea îl fac la Iași, unde nu pot să fac nimic. E o situație nu tocmai roz, dar sper să le transmit jucătorilor motivația și spiritul Rapidului. Avem jucători valoroși, lotul are valoare.

Nu pot să promit că o să câștigăm la Iași, dar voi merge să ne batem de la egal la egal. Pe Tony îl știu de la CFR Cluj. Mă aștept la un stadion plin. Vine Rapid, vine Șumudică și începe circul, am auzit de la voi. Nu o să înceapă niciun circ, fotbal și atât.

Îmi doresc locurile 1-3 și să ne batem pentru trofeu. Să fie cât mai lung drumul în Cupă. Toate echipele sunt periculoase, eu am învățat un lucru, e ușor să ajungi sus, dar e greu să te menții.

- Marius Șumudică

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (4)
gado
gado  •  23 August 2024, 15:18

Cititi in completarea imaginii si "Șucu, un Becali neinspirat: dovada că ne-am păcălit, crezând că va aduce un suflu nou în fotbalul nostru" tot pe "adevarul.ro" .. Extrem de bine scris ! Punct ochit, punct lovit ! Regret dle Sucu, dar acesta este adevarul .. Vorbele si promisiunile dvs au fost fara acoperire .. Toate ezitarile de la momentul 4-0 cu fcsb, va apartin si a dezechilibrat echipa .. Stiu : totul este pe banii dvs ! ... Unde este echipa aceea de vis cu care va laudati ? Ati acceptat transferuri peste transferuri, fara sa aveti un criteriu de selectie .. ati adus la numar (la kg) in loc sa aduceti putin si bun .. acum Sumi-gol va da afara pe multi dintre ei, iar dvs veti achita clauzele .. BRAVO ! Spuneati ca la dvs nu suna telefonul pentru ca totul merge bine, atunci cand erati Leu si ofereati sfaturi altora ... Cum este acum ? SUNA ? Si sa vedeti ce o sa mai sune daca Sumi-gol o da in bara ! Mai stiti cum a plecat de la CFR ? Ce circ a fost ? Pleaca cu staff cu tot si lasa clubul descoperit .. asa ca sa va pregatiti din timp varinata B in caz de .. doamne fereste .. Sumi-gol nu-si modifica comportamentul .. Am mai spus asta : "speranta moare ultima" .. mai ales la noi la Rapid .. am patit asta de prea multe ori ... Dar .. oricum.. sper ca acum Sumi-gol sa nu se mai dea in spectacol .. spectacol sa faca echipa in teren, sa castigam si sa ne ridicam in clasament . FZR !

ray51
ray51  •  23 August 2024, 15:05

Abia astept ca Iasiul sa-i administreze o infrangere severa Rapidului. Stiti de ce? Ca sa se trezeasca atat conducerea cat si jucatorii si nu in ultimul rand Sumudica. Mi-as dori o abordare sportiva coerenta, riguroasa si de inalta tinuta. Toti trebuie sa munceasca. Chiar si Dan.

gado
gado  •  23 August 2024, 14:58

Cititi "Poporul, mințit cu televizorul, la fotbal: cazul Șumudică, elocvent pentru felul în care e denaturat adevărul" pe site "adevarul.ro" ! Dl Sucu stie si si-a asumat aceasta realitate. Cand o va pati si el cu Sumi-gol, va invata sa nu mai faca declaratii despre viitor, atata timp cat prezentul este instabil.. Peste tot unde a fost Sumi a mers cu staff ul sau (de ce ?) .. oamenii clubului nu mai sunt buni ? Peste tot a adus multi fotbalisti, dar putini au confirmat .. Va raspunde pentru jucatorii adusi de el care nu confirma ? Ar trebui sa achite el clauza de reziliere pentru ei ! De ce sunt exclusi de la transferuri Presedintele si Directorul sportiv ? Sumi-gol este iubit de galerie si de multi altii, dar cititi articolul si veti realiza ca prezinta realitatea . .. De aici incolo Sumi-gol va trebui sa schimbe multe in comportament .. deja este vizat de FRF pentru injuraturile de la antrenamente ! Daca insista, va fi vanat ! pur si simplu .. Nu trebuie sa saruti gazonul din Giulesti (care va fi nou cand echipa va reveni in arena noastra), trebuie doar sa faci echipa sa functioneze cu lotul pe care il ai .. Sunt curios cum se vor prezenta jucatorii, care cu Lennon nu stiau pe unde este mingea .. si se calcau pe sireturi cand pasau .. De obicei "minciuna are picioare scurte" si ne vom lamuri despre ce este vorba in celebrele 5-6 etape oferite pentru a confirma .. Ce clauza o fi avand Sumi-gol ? Va amintiti cu a plecat de la CFR

Vezi toate comentariile (4)
Comentează