FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Rapidul i-a pus clauză anti-circ lui Șumudică! „Dacă dă drumul la derapaje, scoate banii!” » Ce amenzi sunt prevăzute în contractul antrenorului

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat luni, 30 septembrie 2024, 17:08 / Actualizat luni, 30 septembrie 2024 17:10

Șefii Rapidului au impus în contractul lui Marius Șumudică o clauză specială menită să tempereze elanul verbal și episoadele teatrale ale antrenorului. Totul pentru a pune la adăpost imaginea clubului!

Șumudică, antrenor la Rapid în primul mandat, își dă pantalonii jos la o conferință de presă după un meci cu Unirea Urziceni, explicând că e o replică la scandările ”Șumudică o are mică”. Preventiv, mai avea o pereche de egări pe dedesubt! Acesta e cel mai faimos episod dintr-o colecție impresionantă de derapaje verbale sau teatrale ale tehnicianului din Giulești.

După revenirea pe banca alb-vișiniilor, el a trebuit însă să accepte o prevedere specială în contract, după cum arată surse GSP de la Rapid. O așa-zisă clauză anti-circ!

Iată, așadar, de ce, până acum, Șumudică și-a ținut gura și și-a ponderat limbajul corpului, cu care obișnuia deseori să ia peste picior sau să ridiculizeze prin scenete ad-hoc adversari, arbitri sau suporteri rivali!

Amenzile pentru derapajele lui Șumudică pornesc de la 5.000 euro

În momentul în care Dan Șucu și Marius Șumudică au bătut palma, patronul Rapidului a ținut ca în documente să existe și o clauză aparte, menită să ”înghețe” comportamentul incontrolabil al tehnicianului.

Explică o sursă GSP: „Șumudică nu are voie, prin contract, să folosească fraze jignitoare, să lanseze ironii insultătoare sau să apeleze la gesturi ofensatoare sau batjocoritoare. E vorba despre intenția de a nu expune clubul în fața unor situații sensibile, care să șifoneze imaginea echipei”.

Sancțiunile? ”Amenzile pornesc de la 5.000 de euro și urcă în funcție de nivelul potențialului derapaj. Cu «bonusuri», poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, dacă lucrurile deraiază mai grav. Adică nimeni nu-l oprește pe antrenor să spună, de exemplu, că arbitrul a comis o greșeală împotriva Rapidului și să argumenteze civilizat, dar n-ar fi de înțeles dacă Șumudică îl va lua peste picior pe un central, afirmând, de exemplu, că a fluierat precum un clovn în manejul circului. Ori să se ducă să scandeze măscări la adresa vreunui adversar”.

A promis la instalare că „nu mă voi vopsi pe năsuc”

De altfel, chiar la conferința de presă ocazionată de instalarea lui Șumudică, tehnicianul a făcut referire la aceste detalii, trecute însă la momentul respectiv la capitolul glume puse pe masă de stilul colorat al antrenorului. În spate, se afla însă exact clauza dezvăluită azi de GSP.

„Vine Șumudică, începe circul, cum mai citesc și pe la voi. Eh, n-o să înceapă niciun circ! Nici nu mă voi vopsi pe năsuc, vă promit că n-o să înceapă niciun circ”, declara Șumudică la începutul actualului mandat la Rapid.

Teatralitatea lui Șumudică a cunoscut însă deja două episoade care nu puteau trece neobservate. A fost însă vorba despre momente păstrate într-un cadru decent și amuzant.

După înfrângerea de acasă cu U Cluj, s-a îndreptat spre tribune, și-a ascuns fața în palme câteva secunde a regret, a dus mâna la inimă și s-a înclinat în fața galeriei într-un gest de scuze în urma eșecului suferit cu trupa lui Sabău.

Iar la conferința de presă dinaintea meciului cu ardelenii s-a prezentat cu o cutie de la un supliment care susține sănătatea inimii: ”Trebuie să vă arăt ce m-a ajutat pe mine zilele astea, «Cardionezul» ăsta. Sunt foarte stresat, astea trei săptămâni de când m-am întors la Rapid m-au doborât. Dacă înainte eram cu «Anticârcelul», acum sunt cu «Cardionezul». Este un produs extraordinar și îmi echilibrează ritmul cardiac. M-a ajutat mult. Mi-am cumpărat și un ceas să văd cât dorm, cât de stresat sunt. Am înnebunit de tot”.

De la arbitri pupați la mesaje cu degetul în gură pentru rivali

În afara celebrei scenete cu pantalonii lăsați în vine în fața jurnaliștilor, Șumudică a mai intrat în folclor cu o grămadă de alte episoade care i-au atras faima de antrenor-circar.


Tot în primul său mandat de la Rapid, Șumudică a fugit spre arbitrul Teo Crăciunescu și l-a pupat după o revenire neașteptată de la 0-1 într-un meci cu Gaz Metan.


A repetat gestul și în Turcia! Pe vremea când antrena la Kayseri, l-a pupat pe un asistent după un gol înscris la victoria cu Konya, 2-1.

Rapidul i-a pus clauză anti-circ lui Șumudică! „Dacă dă drumul la derapaje, scoate banii!” » Ce amenzi sunt prevăzute în contractul antrenorului
Faimosul episod de ”iubire” dintre Șumudică și Teo Crăciunescu de la un Rapid - Gaz Metan

Iar pe când pregătea Concordia Chiajna, a fost surprins în timp ce și-a băgat în gură degetul mijlociu de la mâna dreaptă, transmițând mesaje vulgare către cei de la Dinamo.

La fel s-a întâmplat și în timpul unui meci de Cupă dintre Astra și ASA Tg. Mureș, după care Șumudică, pe atunci în fruntea giurgiuvenilor, se dădea în spectacol la conferința de presă:

„Ce poate să mi se mai întâmple decât să mă dea afară din țară? Nu pot să stau nici pe vine, nu pot să stau nici aplecat. Dacă îmi bag degetul în gură după resturi de gumă, mă dă în judecata și vecinul. La un moment dat mă scarpin. Pe sfânta cruce dacă am făcut vreun gest. Eu, la meciurile când e frig, am două perechi de pantaloni de trening, pentru că nu port chiloți. Și îmi aranjam și eu aia mică, cum zice lumea că o am. Toată lumea zice că am arătat nu știu ce. Nici nu am ce să arăt, că e cât butonul de la lift. Dacă eram Terente arătam, așa ce să arăt, butonul de la veioză?”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Plecare-ȘOC de la Dinamo! S-a transferat la Al Nasr
Superliga
Plecare-ȘOC de la Dinamo! S-a transferat la Al Nasr
Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”
Superliga
Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”
Marius Șumudică pregătește „bomba”: Denis Drăguș la Rapid! „Cu siguranță i-ar plăcea să lucreze cu mine!”
Superliga
Marius Șumudică pregătește „bomba”: Denis Drăguș la Rapid! „Cu siguranță i-ar plăcea să lucreze cu mine!”

„E un fel de Sorana Cîrstea” » Din părinți români, un talent german a ales să se antreneze în România: „Mi-am dat seama că are mare potențial”

Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”


Comentarii (18)
Normal
Normal  •  30 Septembrie 2024, 19:11

Deja ar trebui sa cotizeze !

dobrin
dobrin  •  30 Septembrie 2024, 19:04
Postat de Vardy.Party pe 30 Septembrie 2024, 18:26

Asta cu pantalonii jos e clar derapaj vocal, si nu teatral. Deci, la ani de zile “după”, tot se mai vorbeste de ceva ce nu exista.

Matematica ne invata ca despre ceva ce nu exista se poate afirma orice. De exemplu propozitia "1 este cel mai mare numar natural" este adevarata.

Vardy.Party
Vardy.Party  •  30 Septembrie 2024, 19:01
Postat de _Van_Basten pe 30 Septembrie 2024, 18:46

"Limbajul corpului..." Sa lamurim un lucru: Sumi nu are un corp, ci are un trup. Specializat in unduiri orientale. Blanao.

Bastenitos, hai sa deschidem un cont pentru Nenea Șucu. Mie mi-e milă de Dumnealui. Măcar cât să-i cumpărăm omului un (mic) pat, că uite-l cum stă după atâta dormit pe canapele, la club. Plus ca și bietul pool boy… îi vor sări capacele. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează