FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

VIDEO În plin război în instanță, Burleanu le-a răspuns tăios lui Gigi Becali și Adrian Mititelu: „Vrea să pună mâna pe 200 de milioane de euro”

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2024, 11:28 / Actualizat marti, 01 octombrie 2024 12:12

În cadrul conferinței de presa susținute ieri, după ultimul Comitet Executiv, Răzvan Burleanu, președintele Federației, a vorbit și despre declarațiile făcute de Adrian Mititelu și Gigi Becali la adresa FRF.

În ultimele luni, Adrian Mititelu i-a cerut demisia lui Burleanu, pentru că FRF ar fi în ilegalitate. Gigi Becali s-a alăturat cauzei pe parcurs și l-a atacat și el pe președintele Federației. Patronul de la FCSB a anunțat de asemenea că intră în politică din cauza lui Burleanu, cu scopul de a-l da jos pe acest din funcție.

VIDEO. Răzvan Burleanu: „Domnul Becali ar trebui să își cântărească foarte bine declarațiile”

„Domnul Becali ar trebui să își cântărească foarte bine declarațiile, fiindcă orice situație de incertitudine a Federației Române de Fotbal afectează participarea clubului în Europa. Dacă s-ar gândi la această perspectivă, atunci nu ar mai susține acest lucru.

Domnul Mititelu are un singurul interes, de a pune mâna pe vreo 100 sau 200 de milioane de euro în urma unui proces penal foarte vechi, de vreo 15 ani (n.r. se referă la procesul privind dezafilierea din 2011 a Craiovei), în care a pierdut și încearcă să se agațe. Acesta este singurul lui obiectiv.

Situația AMFB nu e similară cu cea a FRF. În 2021 s-a solicitat dizolvarea FRF, dar procesul a fost închis, FRF a câștigat. În momentul de față avem autoritate de lucru judecat, iar Federația nu e și nu va fi în risc de dizolvare. Ba mai mult, FRF a acționat întotdeauna în deplină legalitate”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul conferinței de presă de luni.

Cazul dintre Mititelu și Burleanu, pe scurt

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, susține că Federația condusă de Răzvan Burleanu s-ar afla în ilegalitate. Finanțatorul din Bănie îi cere președintelui de la FRF să părăsească funcția.  

Concluzia patronului oltean ar fi că forul condus de Răzvan Burleanu ar funcționa ilegal și că noi membri au fost adăugați într-un mod neregulamentar. Problemele ar fi fost moștenite din mandatul lui Mircea Sandu.

După ce Tribunalul București i-a dat dreptate lui Mititelu în primă instanță, Adrian Stângaciu, șeful Departamentului Juridic al FRF, a transmis prin intermediul GSP că FRF nu este în pericol de dizolvare sau lichidare și că funcționează în perfectă legalitate: „A fost o procedură administrativă, necontencioasă, care poate fi reluată oricând, pentru punerea în acord a înregistrărilor din Registrul Federațiilor cu decizia RIL 19/2023. Susținerile domnului Mititelu sunt nefondate și lipsite de orice suport legal”

În decembrie, face Becali legea. Eu o să le arat, cum să faci tu, tu faci cum trebuie să scrie la lege, trebuie să fie arbitrii nu avocați, asta nu sunt legale, radiem federația, facem alta
- Gigi Becali

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Liga 2
Adrian Mititelu și-a anunțat decizia, după 24 de ore de „du-te-vino” cu Croitoru » Cine va conduce echipa la următorul meci + concluzia analizei interne: „Plecarea lui a însemnat prăbușirea”
Hagi și Popescu au fost la Guvern, apoi a venit anunțul oficial: „E gata, fariști!”
Superliga
Hagi și Popescu au fost la Guvern, apoi a venit anunțul oficial: „E gata, fariști!”
Știm ora când se joacă Simona Halep - Arina Rodionova, la WTA Hong Kong
Tenis
Știm ora când se joacă Simona Halep - Arina Rodionova, la WTA Hong Kong

„E un fel de Sorana Cîrstea” » Din părinți români, un talent german a ales să se antreneze în România: „Mi-am dat seama că are mare potențial”

Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”


Comentarii (9)
Sadiku_rade_de_fcsb
Sadiku_rade_de_fcsb  •  01 Octombrie 2024, 14:11
Postat de iosif65 pe 01 Octombrie 2024, 12:20

Întrebați la SRI ce grad are Burleanu. Au obligația să spună adevărul.

Eu cred ca tu ai avut probleme cu SRI sau parintii tai ! Prea esti obsedat de asa ceva !! Apropo ce parere ai de prostùl ala din Arad care te imită ?? Faza este ca te imită perfect !!

Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai
Sunt_Aici_Sa_Rad_de_Cai  •  01 Octombrie 2024, 13:41
Postat de Shogun01 pe 01 Octombrie 2024, 12:45

sau ce grad are Vintu

sau ce nume de turnator are marin la DNA

boierasul.
boierasul.  •  01 Octombrie 2024, 13:36
Postat de atacama pe 01 Octombrie 2024, 12:54

Acum se vor face presiuni sa le inchida gura celor doi. Ar trebui sa li se alature toata Liga 1

Români uniți și lupi vegetarieni nu ai să vezi niciodată)) sunt dinamovist,dar pentru aceasta lege îl votez pe Gigi Becali sau partidul din partea cui candidează.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează