Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 16:01 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 17:39
Societatea RTZ&Partners SPRL - Filiala Bucureşti, cea care se ocupă cu dosarul de insolvență de la Dinamo, a stabilit suma pe care administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu o va primi pe parcursul insolvenței „câinilor”.
- Administratorul judiciar îi cere lui Dinamo mai mult de o jumătate de milion de euro în trei ani. Doar la ieșirea din insolvență, firma lui ar încasa o primă de 250.000 de euro.
Din sărăcia în care se află Dinamo mai sunt și oameni care se îmbogățesc. Răzvan Zăvăleanu, prin societatea sa RTZ&Partners, a devenit administrator judiciar în momentul în care "câinii" au solicitat revenirea în insolvență.
El i-a comunicat acum Adunării Creditorilor tarifele pe care le pretinde pe durata în care Dinamo se va afla în insolvență:
- 10.000 de euro lunar în perioada de observație, adică până la aprobarea planului de reorganizare. Salariul acesta ar deveni valabil imediat și ar rămâne câteva luni. Roș-albii trebuie să aibă planul aprobat de creditori și de un judecător cel mai târziu în primăvara anului viitor, altfel nu vor mai obține licență pentru prima ligă
- 7.000 de euro lunar în primul an din perioada reorganizării, adică după ce planul va fi fost aprobat
- 10.000 de euro lunar în al doilea an din insolvență
- 11.500 de euro în al treilea an. Dacă reorganizarea va dura mai mult de trei ani, salariul lui Zăvăleanu va rămâne la nivelul acesta în continuare.
RTZ o să mai încaseze în curând 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare. Documentul va cuprinde lista cu creditorii, cu sumele pe care le au de recuperat din club, o planificare a plăților și o strategie de reînsănătoșire a societății.
Onorariul de succes, adică bonusul RTZ la ieșirea din insolvență: 250.000 de euro! Foarte puțini fotbaliști din prima ligă încasează atât de mulți bani într-un an.
Administratorul judiciar va mai beneficia și de alte sume:
- 6% din valoarea obținută la valorificarea/transferul activelor de orice fel. Ceea ce înseamnă că va aplica procentul și la transferurile fotbaliștilor
- 5% din ceea ce obține societatea ca urmare a unor procese pentru recuperarea unor creanțe ori pentru repararea unor prejudicii
- 3% din valorile pe care le va genera în momentul în care va atrage noi investitori.
Toate sumele acestea sunt fără TVA și trebuie să fie aprobate de Adunarea Creditorilor pentru ca Zăvăleanu să încaseze banii pe care îi cere. PCH, prin programul DDB, e unul dintre creditorii care vor vota dacă administratorul judiciar merită să primească sumele pe care le solicită.
Pentru jucători nu sunt bani
Dinamo l-a cedat recent pe Paul Anton, după ce-l dăduse și pe Fabbrini. Amândoi au plecat gratis, liberi de contracte. Conducerea a explicat că salariile celor doi erau insuportabile, în jurul a 15.000 de euro lunar pentru fiecare, și de aceea a fost nevoie să se despartă de ei.
Niciun fotbalist din lotul lui Bonetti nu câștigă atâția bani câți cere Zăvăleanu: 7.000 de euro lunar în primul an din contract, 10.000 de euro în al doilea și 11.500 de euro în al treilea.
N-are interes să-l vândă pe Sorescu
Dinamo a refuzat o ofertă de la FCSB pentru internaționalul român, cu un preț de 700.000 de euro. Dacă nu-l transferă acum și îl dă în iarnă, firma lui Zăvăleanu primește 6 la sută din sumă.
A surprins încăpățânarea cu care Dinamo l-a blocat pe Sorescu în vara aceasta, în care jucătorul a fost ofertat și din România, și din străinătate. "Câinii" au nevoie urgentă de bani, și totuși nu și-au vândut căpitanul. FCSB a propus întâi 500.000 de euro, apoi a crescut oferta până la 700.000 de euro. Un preț asemănător propusese și Legia Varșovia.
Dinamo a respins toate ofertele. Administratorul judiciar ar pierde dacă ar accepta acum un transfer al lui Sorescu. Dacă-l vinde după aprobarea planului de reorganizare, RTZ&Partners, firma lui Zăvăleanu, beneficiază de 6 la sută din suma transferului. Ar lua 60.000 de euro dintr-o afacere de un milion, dacă Deian va fi cedat contra acestei sume.
Explicația oficială a clubului a fost că lui Sorescu nu i-a fost permis un transfer deoarece Dinamo nu avea dreptul să legitimeze fotbaliști noi și și-ar fi subțiat prea tare lotul prin vânzarea celui mai bun jucător. "Câinii" au scăpat între timp de interdicția aceea, deci pot să legitimeze pe altcineva în locul lui Deian. Și societatea are în continuare nevoie de bani.
Citește alte știri despre Dinamo:
Ce lovitură încearcă Dario Bonetti! Antrenorul, dat de gol că negociază cu un fost „câine roșu”
Mahlangu vrea să revină la Dinamo: „Îmi plac provocările” » Răspuns sec al lui Iuliu Mureșan