FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGA / UNIVERSITATEA CRAIOVA

Rivalul din Superliga ce l-ar fi vrut pe Mitriță la națională, dar ridică o problemă: „Dacă i-ar fi fost util...”

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 16:20 / Actualizat luni, 27 mai 2024 17:00

Subiectul absenței lui Alex Mitriță din lotul naționalei pentru Euro 2024 a fost dezbătut în ultimele zile și de cei de la Universitatea Craiova, și de adversari. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul clujenilor, adversara de duminică a oltenilor, a explicat cum vede el situația. Neluțu nu crede că ar fi meritat cineva de la U Cluj la prima reprezentativă!

S-a vorbit mult pe marginea subiectului neconvocării lui Alex Mitriță la prima reprezentativă în perspectiva Euro 2024. Oltenii au făcut un caz din acest lucru, iar galeria Universității Craiova a scandat împotriva selecționerului Edward Iordănescu la finele duelul cu U Cluj de duminică noaptea.

Starul Băniei a jucat în meciul decisiv pentru calificarea în Conference League, rămâne de văzut dacă va mai prinde viitorul sezon în tricoul alb-albastru sau va pleca din nou în străinătate. Mitriță este pe lista unor cluburi din țările arabe, Alex ar putea aduce aproximativ 2,5 milioane de euro în conturile grupării din Craiova.

3,2milioane de euro este cota lui Mitriță conform transfermarkt

Eroul tăcut al Băniei! Laurențiu Popescu a dus Universitatea Craiova în Europa după ce a fost doar o soluție de avarie: „Răbdător și respectuos”
SUPERLIGA / UNIVERSITATEA CRAIOVA
Eroul tăcut al Băniei! Laurențiu Popescu a dus Universitatea Craiova în Europa după ce a fost doar o soluție de avarie: „Răbdător și respectuos”

Ioan Ovidiu Sabău a ajuns la concluzia următoare: „Dacă ar fi fost foarte util, l-ar fi convocat”

Ioan Ovidiu Sabău a fost chestionat vizavi de subiectul neconvocării lui Mitriță la națională, la conferința de presă de la finele partidei de pe "Ion Oblemenco". Nu l-a criticat pe selecționerul Edward Iordănescu, cu toate că ar fi acceptat prezența vârfului oltenilor în lotul de 26 pentru Euro.

„El (Iordănescu) își analizează foarte bine opțiunile, nu pot să critic eu un selecționer. El știe bine, dacă are sau nu are nevoie de Mitriță. Nu cred că Edi își vrea răul. Dacă ar fi fost foarte util, l-ar fi... Acum, se vorbește foarte mult. Cine răspunde de rezultate? Edi, selecționerul. El trebuie să facă selecția pentru a obține rezultate.

Și eu am simpatii. Uite, mie, personal, îmi place foarte mult de Mitriță! Cum a arătat în ultimul timp. Dar selecționerul își face cum crede selecția, a demonstrat că știe.

Așa, fiecare ne dăm cu părerea. Și eu! Poate că și eu spun prostii uneori, lucruri ce deranjează. Unora le convine ceea ce spun, altora nu, unii mă iau la mișto, alții "bravo, Neluțu!"”, a reacționat Sabău la conferința de presă.

18selecții a adunat Mitriță și 3 goluri la națională

Ioan Ovidiu Sabău, fără echivoc: „De la U Cluj n-aș trimite pe nimeni la națională”

Chestionat dacă ar fi meritat vreun jucător de la U Cluj să fie la națională, fie și în lotul lărgit, Sabău a fost ferm. Aceasta în condițiile în care la finele lui 2023, Alex Chipciu și Dan Nistor erau propuși pentru prima reprezentativă.

„De la U Cluj n-aș trimite pe nimeni la națională. Dacă erau jucători de echipa națională, erau acolo! Alex Chipciu dacă juca în ultimele 2-3 luni ca în sezonul de toamnă... Sau dacă Dan Nistor juca având același ritm și intensitate, dar a avut și probleme medicale, cred că ar fi fost luat în calcul, zic eu. Dar poate s-a luat în calcul și vârsta.

Acești doi jucători au avut o toamnă bună. Dan Nistor a fost ales jucătorul campionatului în tur, iar Alex Chipciu în echipa turului. Înseamnă că au avut evoluții foarte, foarte bune”, a mai declarat antrenorul.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
eunescu09
eunescu09  •  01 Iunie 2024, 04:25

Inseamna ca Sabou nu cunoaste selectionerul caci la Edi logica pura are putina legatura cu subiectul. Cu mult mai mult decat taicasu Edi este un tip frustat si înțesat de bariere goale convins ca încăpățânarea animalului care poarta crucea Domnulu este semn de noblețe. Dar nu este.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează