FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

OFICIAL Mititelu cedează jucător după jucător: portarul Robert Popa a semnat în Superliga

Robert Popa / Foto: GSP.ro
Robert Popa / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 14:29 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 15:36

UTA a anunțat oficial transferul lui Robert Popa (21 de ani), căpitanul României U20, de la FCU Craiova, formația patronată de Adrian Mititelu care a retrogradat în Liga 2 de pe ultimul loc din Superligă. Popa a fost împrumutat de „Bătrâna Doamnă” pentru un sezon.

Robert Popa a petrecut ultimii 5 ani din carieră la FCU Craiova. Sezonul trecut a început titular în poarta oltenilor, însă după mai multe conflicte cu conducerea oltenilor a fost lăsat pe banca de rezerve și a încheiat stagiunea în același mod. Preferat în locul său a fost Ionuț Gurău (25 de ani).

Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi
DINAMO
Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi

UTA a oficializat transferul lui Robert Popa

„Bun venit, Robert Popa! Căpitanul naționalei U20 a României, Robert Popa, este noul portar al UTA-ei!

Născut pe 5 martie 2003, Popa a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea de unde a trecut la FC Argeș.

În ultimele cinci sezoane a apărat poarta echipei FCU Craiova 1948, de unde a fost convocat la toate loturile naționale de juniori ale României.

Îi urăm succes și evoluții cât mai bune în poarta echipei noastre!”, a anunțat, pe Facebook, UTA.

FCU Craiova a confirmat împrumutul

La rândul ei, tot prin intermediul rețelelor sociale, FCU Craiova a clarificat că Robert Popa a fost împrumutat pentru următorul an în tabăra arădenilor.

Robert Popa va evolua sezonul viitor la UTA Arad sub formă de împrumut. Jucătorul FCU 1948, Robert Popa a fost împrumutat pe o perioada de un an la echipa UTA Arad”, au confirmat și oltenii, tot pe Facebook.

Robert Popa are, în palmares, cu FCU Craiova promovarea din sezonul 2020-2021, când oltenii au câștigat Liga 2. Popa se va lupta pentru un loc de titular în echipa lui Mircea Rednic cu experimentatul Florin Iacob (30 de ani).

Robert Popa, protagonistul mai multor conflicte cu familia Mititelu

Robert Popa a fost, în repetate rânduri, în conflict cu Adrian Mititelu și fiul acestuia. Cel mai puternic scandal s-a petrecut în februarie 2023, când portarul celor de la FCU Craiova a declarat în exclusivitate pentru GSP că nu s-a prezentat la antrenamente speriat că Adrian Mititelu junior ar fi putut să îl bată.

„Mă tem pentru că Mititelu junior are astfel de episoade, să se ia de jucători. Da, au fost atâtea cazuri. A sărit și la bătaie. Nu pot să le dau numele acelor jucători. Unii nu mai sunt la echipă, alții mai sunt”, au fost doar câteva dintre cuvintele lui Popa de la acea vreme.

Adrian Mititelu l-a făcut direct „nesimțit” pe Robert Popa

Mult mai recent însă, pe 21 martie anul acesta, Adrian Mititelu l-a taxat pe Robert Popa după declarațiile incredibile ale portarului Robert Popa (21 de ani) la adresa directorului general Marcel Pușcaș.

„Nesimțire/Iresponsabilitate/Dezamagire. Robert Popa continua să uimească! Nu cu prestațiile din meciurile Științei, ci cu declarații tâmpite!”, scria Adrian Mititelu, pe contul personal de Facebook, după ce Popa l-a atacat pe Marcel Pușcaș, directorul general al celor de la FCU Craiova, pe care l-a numit „figurant” și l-a acuzat că „le dă în cap jucătorilor tineri”.

Același Robert Popa i-a acuzat pe unii dintre coechiperii săi 10 zile mai târziu, după eșecul suferit, scor 1-2, de FCU Craiova cu Oțelul, că se gândesc doar la contractele pe care le vor semna după plecarea din Bănie de la finalul sezonului.

Mititelu continuă curățenia de la FCU Craiova

Împrumutul lui Robert Popa la UTA continuă politica de restructurări a lotului stabilită de Adrian Mititelu în urma retrogradării FCU Craiova.

Vedetele Juan Bauza și William Baeten au fost cedați, tot sub formă de împrumut, miercuri, la vicecampioana CFR Cluj. Mititelu a spus că a mai primit oferte pentru Vladislav Blănuță, Dragoș Albu, Radu Negru sau Vlad Pop.

Singurul care are locul asigurat la FCU Craiova în continuare este Vladislav Blănuță, de care Mititelu este dispus să se despartă pentru minimum două milioane de euro.

VIDEO Adrian Mititelu: „FCU va continua! Va fi și mai mare ardoarea să continuăm activitatea”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează