FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

EXCLUSIV Rodion Cămătaru dezvăluie cum a încercat marele Sven Goran Eriksson să-l transfere de la Craiova: „M-a dorit mult, eu am crezut că se va rezolva”

Sven-Göran Eriksson, antrenor la Shanghai SIPG FC, într-un amical disputat împotriva lui CSU Craiova în 2015 / FOTO: Arhivă GSP +35   FOTO
Sven-Göran Eriksson, antrenor la Shanghai SIPG FC, într-un amical disputat împotriva lui CSU Craiova în 2015 / FOTO: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 16:19 / Actualizat luni, 26 august 2024 16:54

Rodion Cămătaru, 66 de ani, fostul mare atacant al Univesității Craiova, rememorează într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor episodul în care regretatul Sven-Göran Eriksson a vrut să-l transfere la Benfica Lisabona, la scurt timp după ce lusitanii au spulberat visul Științei de a disputa finala Cupei UEFA. Reputatul tehnician suedez, care a încetat din viață azi, la 76 de ani, și-a dorit cu orice preț să-l coopteze pe Cami în Portugalia, însă mutarea nu s-a realizat niciodată.

Într-o zi tristă pentru întreg fotbalul mondial, Rodion Cămătaru a acceptat invitația Gazetei de a povesti culisele interesului manifestat de Sven-Göran Eriksson pentru serviciile sale.

După ce Benfica a eliminat „Craiova Maxima” din semifinalele Cupei UEFA, în stagiunea '82-'83, suedezul și-a propus să-l ia din curtea oltenilor pe unul dintre cei mai în vogă fotbalișiti ai Craiovei din acea perioadă. Doar că politica strictă existentă atunci în România a făcut ca Rodion să nu fie lăsat să plece la Lisabona.

Chiar dacă n-a ajuns să evolueze sub comanda lui Eriksson, Cămătaru s-a aflat în postura de a discuta cu legendarul antrenor, ba chiar a evoluat în tricoul Benficii într-un meci demonstrativ disputat pe stadionul Da Luz, în 1985. Gazeta Sporturilor a scris pe larg despre acel moment într-un episod al serialului „Retro GSP”.

+30 FOTO

Rodion Cămătaru a fost dorit insistent de Sven Goran Eriksson: „M-a dorit mult, eu am crezut că se va rezolva”

„El m-a dorit atunci la Benfica. Ulterior, după acea semifinală, am fost invitat la un meci, stadionul Da Luz tocmai fusese mărit la 100.000 de locuri, s-a organizat un meci cu o selecționată a lumii și m-a invitat și pe mine.

Am fost acolo chiar cu Mircea Lucescu și am jucat o repriză în Selecționata Lumii.

M-a dorit mult, dar nu s-a putut rezolva. Eu am crezut că se va rezolva... Chiar îmi aduc aminte că am vorbit cu el la acel meci. Am fost invitat, am stat câteva zile acolo.

Apoi, peste ani, s-a mai încercat o reeditare a meciului Craiova - Benfica, am încercat să mai organizăm un meci la Craiova prin 2005-2006, dar nu s-a mai putut. Am stat câteva zile la club, la Lisabona, dar n-am putut să rezolvăm, era foarte dificil.

Chiar m-am mai întâlnit o dată cu Sven Goran Eriksson, m-a vrut mult. Asta e, Dumnezeu să-l odihnească!, știam că e bolnav, a avut o perioadă foarte grea”, a declarat Cămătaru pentru Gazeta Sporturilor.

+30 FOTO

Am avut o viață bună. Cred că toți suntem speriați de ziua în care murim, dar viața este și despre moarte. Trebuie să înveți să o accepți așa cum este. Sperăm că la sfârșit oamenii vor spune „Da, a fost un om bun”, dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veți aminti de mine ca de un tip pozitiv, care a încercat să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zâmbiți! Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, fani, a fost fantastic! Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta! Și trăiește-o! La revedere!

- Sven-Goran Eriksson în documentarul intitulat Sven

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  26 August 2024, 17:01

...nu ne ramane decat sa ne inclinam stand drept ...un moment de reculegere ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează