FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

VIDEO Dezvăluire după decenii: „Giovanni și Pițurcă erau în război, așa că eu nu am mai prins naționala României, l-au luat pe unul de la Dinamo”

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 14:21 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 17:43

Nana Falemi (50 de ani), fostul stoper și mijlocaș defensiv al celor de la FCSB, a dezvăluit că ar fi trebuit să debuteze pentru naționala României, însă a fost deturnat în urma unui conflict de interese dintre fostul selecționer, Victor Pițurcă, și impresarul Giovanni Becali.

Născut în București, Falemi nu regretă că a ratat șansa de a îmbrăca tricoul echipei naționale a României deoarece a jucat pentru Camerun, reprezentativa din țara tatălui său.

Dezvăluirea incredibilă făcută de Nana Falemi

„Am fost chemat la niște trialuri cu Boloni când era selecționer la echipa națională. Ideea e că în perioada respectivă era un conflict de interese între impresarul Giovanni Becali și Victor Pițurcă și nu prea aducea jucători de la Steaua.

Dezvăluire după decenii: „Giovanni și Pițurcă erau în război, așa că eu nu am mai prins naționala României, l-au luat pe unul de la Dinamo”
Nana Falemi, când evolua pentru FCSB

Eu trebuia să fiu la echipa națională. Au luat un jucător de la Dinamo care nu jucase de 6 ani. Era un conflict de interese, dar nu am făcut niciun tam-tam din cauza asta.

Nu a fost o dezamăgire pentru că am primit de la Camerun, țara tatălui meu. Când am primit convocarea eram pe teren, la clubul din Ghencea. Vestea am aflat-o după antrenament, când plecam la vestiare. A venit delegatul sau masorul și mi-a spus că am primit convocarea pentru lotul Camerunului.

Am crezut că e o farsă și am tratat-o ca pe o caterincă. După aceea a început să îmi crească pulsul. În scurt timp am ajuns la vestiare și mi-au arătat telegrama. Și atunci a fost un moment de răsuflare pentru că muncisem pentru momentul acela, a fost ca un dar de la Dumnezeu.

Nu aveam relații. Doar pentru că eram camerunez și doar pentru că ei căutau un fundaș central sau un mijlocaș central cu experiență am fost chemat”, a declarat Nana Falemi, la „Un Podcast”.

Nana Falemi a debutat pentru naționala Camerunului pe 27 martie 2003 într-un amical contra Madagascarului, câștigat cu 2-0.

El a mai strâns de atunci alte 4 selecții: 0-0 cu SUA și 1-0 cu Columbia la Cupa Confederațiilor din 2003, respectiv într-un 0-3 dintr-un amical contra Bulgariei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Jurnaliștii britanici, stupefiați după ce David Popovici l-a învins pe sportivul lor pentru 2 sutimi: „A fost o dramă”
Jocurile Olimpice
Jurnaliștii britanici, stupefiați după ce David Popovici l-a învins pe sportivul lor pentru 2 sutimi: „A fost o dramă”
Câți bani câștigă David Popovici după succesul istoric de la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
Câți bani câștigă David Popovici după succesul istoric de la Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici este șocat după ce românul i-a „suflat” aurul pentru două sutimi de secundă: „Am simțit că am atins primul”
Superliga
Rivalul lui David Popovici este șocat după ce românul i-a „suflat” aurul pentru două sutimi de secundă: „Am simțit că am atins primul”

Primul sponsor care se retrage după momentul controversat cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură”

Gheorghe Hagi a refuzat să preia naționala României: „Una dintre cele mai dificile decizii din viața mea”. Cum a motivat


Comentarii (6)
laur33
laur33  •  11 Iulie 2024, 10:55

Da mai Nanasigur de-asta n-ai ajuns tu la natioala ca altfel erai bun, dar nu te vedea nimeni. Tu si Pompi... ciudateniile lui Piturca.

22cea
22cea  •  11 Iulie 2024, 00:04

Mi-l aduc aminte baiatul asta n-avea nici o treaba cu fotbalul , un primitiv din care sarea mingea ca din coltu mesei .

porta
porta  •  10 Iulie 2024, 20:54

ce e de intelws ,Piturca ca orice oltean invidios (sa moarw capra vecinului)a selectionat pe cine avrt el ,nu conta valoarea -fer sa iasa .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează