FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Scouterii l-au analizat pe Darius Olaru: „Are 3 minusuri”

Darius Olaru, în tricoul FCSB
Darius Olaru, în tricoul FCSB

Articol de , - Publicat miercuri, 12 iunie 2024 09:47 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2024 09:47

Cristian Cernodolea, avocat specializat în sport și agent FIFA, a povestit, la GSP Live, ce carențe au sesizat scouterii din străinătate după ce au monitorizat mai mulți fotbaliști din Superliga ♦ Darius Olaru, o vedetă a campionatului nostru, a fost urmărit constant în play-off-ul sezonului recent încheiat, iar impresia scouterilor a fost că mijlocașul de la FCSB are 3 minusuri: indisciplina tactica, o problemă generală a fotbalului românesc, deciziile neinspirate luate în timpul meciului și talia.

Cernodolea spune că oamenii de fotbal din străinătate care au venit special în România să urmărească jucători au observat o problemă generală: jocul haotic, fotbaliștii iau prea multe acțiuni pe cont propriu și nu respectă o idee comună de joc.

A venit să-l monitorizeze pe Florinel Coman și a tras concluziile: „E plângăcios”
FCSB
A venit să-l monitorizeze pe Florinel Coman și a tras concluziile: „E plângăcios”

VIDEO. Cristian Cernodolea: „Scouterii au observat carențele lui Darius Olaru”

Darius Olaru ar putea juca într-un campionat din primele 5 ale Europei, deși are anumite carențe care au fost observate. Cred că și prețul ar fi o barieră. Există speculații că ar fi o clauză în contractul său de 5 milioane de euro. Cred că dacă FCSB ar primi acum ofertă pentru Olaru de 5 milioane de euro, Gigi Becali ar lua propunerea în considerare.

Sunt două carențe observate de majoritatea scouterilor veniți să vadă fotbaliști din România. Primul, general: «La voi se joacă meciurile cum se joacă la noi în ultimele 10 minute când cineva are nevoie neapărat să marcheze». Adică nu au văzut disciplină, faze lucrate, sisteme de joc bine implementate.

A doua carență, legată strict de Olaru, este reprezentată de deciziile proaste pe care le ia în teren. În campionatele puternice, o decizie îți poate pierde un meci. Dacă în România, din 10 faze, să spunem că iei 3 decizii greșite, adversarii îți pot exploata una sau niciuna. În Germania, din acele 3 decizii proaste, pot fi exploatate toate 3”, a declarat Cernodolea la GSP Live.

7 milioane de euroeste cota de piață a lui Darius Olaru, conform site-ului de specialitate Transfermarkt

„E ușor să ieși în evidență în Superliga”

Cernodolea mai evidențiază un minus al lui Olaru: talia. Potrivit Wyscout, Darius măsoară 1,77m.

Deși Olaru are niște calități fizice excepționale, în unele situații aleagă fără sens. Și nu are nici talia care se caută în Vest. Acum, echipele se uită dacă fotbalistul este un atlet, din punct de vedere fizic, iar noi nu avem foarte mulți atleți.

E ușor să iasă un jucător în evidență în Superliga, jocul este un pic haotic și mulți iau acțiuni pe cont propriu, nu respectă anumite reguli. Și au spus (n.r. - se referă la scouterii din Germania) că este dificil să înregimentezi un fotbalist din România în Bundesliga, să înțeleagă sistemul și să se integreze rapid. Această carență o are și Olaru, o au și alți fotbaliști”, a mai precizat agentul FIFA.

15 goluriși 6 assisturi a reușit Olaru în stagiunea 2023-2024 (43 de meciuri oficiale). A făcut cel mai bun sezon din carieră

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (53)
Dobermannul
Dobermannul  •  12 Iunie 2024, 23:11
Postat de Dobermannul pe 12 Iunie 2024, 22:10

Asta e ceea ce imi doream sa stiu. ***

Multumesc, stelutele m-au edificat.

mereugigist
mereugigist  •  12 Iunie 2024, 22:47

Doberspam , postarea ta a apărut la ora 10.31 , nu te mai victimiza , mai lasă minciunile și acuzele că până la ora 13 nu ai nimic publicat . Caută și o vei găsi la ora 10.31 , cât despre comentariile antifcsb era chiar culmea să postezi tu astfel de comentarii antifcsbiste , tu și randoom , cei mai antifcsb . :)

Dobermannul
Dobermannul  •  12 Iunie 2024, 22:10

Asta e ceea ce imi doream sa stiu. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează