FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Sebastian Mailat s-a transferat pe un salariu mare în Coreea de Sud, la echipa unde s-au afirmat Cosmin Olăroiu și Ionuț Luțu

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2024 11:49 / Actualizat marti, 23 iulie 2024 14:51

Sebastian Mailat, 26 de ani, a ajuns la un acord cu sud-coreenii de la Suwon Samsung Bluewings, ajunsă acum în liga secundă a țării. GSP.ro are detaliile: Botoșaniul se alege cu clauza de reziliere, 300.000 de euro! Jucătorul va avea un supersalariu.

Sebastian Mailat, 26 de ani, a ajuns la un acord cu sud-coreenii de la Suwon Samsung Bluewings, locul 5 în eșalonul secund din această țară. Asiaticii îl aduc pe fotbalistul român sperând să contribuie la ascensiunea formației.

Una care a cucerit 18 trofee pe plan intern în istoria de 29 de ani a grupării și care a cucerit de două ori Liga Campionilor Asiei.

Sebastian Mailat aduce 300.000 de euro Botoșaniului! Asiaticii plătesc clauza de reziliere

Fotbalistul ofensiv va pleca spre Coreea de Sud zilele următoare, mai ales că vineri este programată vizita medicală acolo.

Când și-a revenit din accidentare, una care l-a ținut departe de gazon mai multe luni, jucătorului îi expira contractul pe 30 iunie 2024. Chiar dacă au existat și la acel moment cluburi interesate de el, Mailat a fost de acord să-și prelungească acordul cu FC Botoșani pe încă un an ca să ajute gruparea lui Valeriu Iftime.

Părțile au convenit asupra unei clauze de reziliere de 300.000 de euro, pe care sud-coreenii o vor plăti acum, pentru a definitiva afacerea.

Fotbalistul a marcat deja un gol în actuala ediție pentru FC Botoșani, în meciul cu Oțelul Galați (2-3).

23de goluri a reușit Mailat în 67 de meciuri pentru FC Botoșani, el mai având și 5 assist-uri

Sebastian Mailat trece la un salariu de minim 25.000 de euro/lună

Transferul în Coreea de Sud îi aduce și o creștere uriașă a salariului. În primul sezon, va avea o remunerație de 25.000 de euro/lună. Salariul îi crește cu câte 5.000 de euro/lună pentru fiecare dintre cei trei ani de angajament.

Iar dacă Suwon va promova, remunerația va fi considerabil mai mare.

600de mii de euro este cota actuală a jucătorului, conform transfermarkt

Cosmin Olăroiu și-a câștigat prestigiul la coreeni, „Hagi-Luțu” i-a dat gata pe asiatici!

Mai mulți fotbaliști români au fost, de-a lungul anilor, la Samdung Bluewings. De la Pavel Badea la Cosmin Olăoiu, de la Ionuț Luțu la Gabi Popescu.

Ionuț Luțu are câteva povești memorabile din Coreea de Sud. Oli l-a recomandat și l-a adus cu el acolo, olteanul a impresionat la început prin driblingurile sale, după care a ieșit în decor.

"Mi-au dat coreenii o grămadă de telefoane, dar şi o maşină, marca Samsung, un fel de limuzină. Când mi-a spus preşedintele că vrea să mi-o dea mă gândeam că e vorba de o maşină de spălat şi era cât pe ce să o refuz".

Aflat la mii de kilometri de Oltenia natală, Luțu n-a mai rezistat și a adus un taraf de lăutari în Coreea de Sud ca să-i cânte! „Îmi era dor că mă durea inima, la propriu, să ascult muzică populară cântată live. Le-am plătit atunci o sumă destul de mare, 6.000-7.000 de dolari, în aceşti bani intrând biletele de avion, cazarea lor în Coreea, onorariul şi ceva sticle cu vin de Drăgăşani.

Ce să fac? Îmi plac de mor melodiile lăutăreşti. Am dat şi 25.000 de euro la lăutari într-o seară, eram tâmpit rău… Am şi-o melodie preferată… «Buzunarul de la spate», aia e melodia mea…”, a povestit Ionuț Luțu

Aveam 3.000 de dolari numai dacă intram în teren, iar la victorie ne mai dădeau câte 3.500 de om. Deci, luam 6.500 numai la un meci, iar într-o lună se întâmpla să jucam şi şase-şapte meciuri. Prost am fost că n-am rămas mai mult în Coreea!
Ionuț Luțu

I-am dus pe lăutarii ăia şi la ziua lui Olăroiu. Le-a dat Oli vreo 5.000-6.000 de dolari, a doua zi mă înjura de nu mai putea! Pe urmă i-am luat cu mine în discotecă, nu voiau bodyguarzii să-i lase să intre. Cică «Bomba, bomba!», că ăştia ai mei erau un pic mai negri. I-am zis ăluia la ușă: «What the fuck bomba, bomba, mă? Music, music!» pe engleza mea de Slatina, că prinsesem ceva”
Ionuț Luțu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
Nationala
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
Mircea Lucescu, după debutul perfect la naționala României: „Ei 3 au fost senzaționali!”
Nationala
Mircea Lucescu, după debutul perfect la naționala României: „Ei 3 au fost senzaționali!”
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Campionate
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  23 Iulie 2024, 15:18

Ce ciorba de articol. Transferul lui Mailat si lautarii lui Lutzu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează