FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 1-1

VIDEO + FOTO Sepsi - Dinamo 1-1 » Pacea de la Sf. Gheorghe: Sepsi și Dinamo termină la egalitate, după un meci în care și-au împărțit reprizele

Articol de , , - Publicat sambata, 27 iulie 2024 23:55 / Actualizat duminica, 28 iulie 2024 00:18

Dinamo și Sepsi au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci din etapa a 3-a din Superligă. Cele două echipe și-au împărțit momentele bune de joc, egalul părând un rezultat echitabil.

Programul complet și rezultatele etapei #3 din Superliga

Cronică de Sergiu Alexandru: Sepsi și Dinamo, pacea de la Sf. Gheorghe

Venită după o evoluție excelentă în partida cu Petrolul, în care a jucat cu aceeași echipă de start, Dinamo s-a lovit în partida de la Sf. Gheorghe de o echipă solidă, bine construită, care a pedepsit-o cu prima ocazie.

Primele minute au fost cu un plus pentru Dinamo. Mai ofensivă, mai insistentă. Iar „câinii” au avut primele mușcături, dar inofensive, fără urmări. În minutul 8, după o pasă a lui Cîrjan, Abdallah s-a demarcat excelent și a șutat din unghi. Dar Niczuly a fost pe fază și a reținut în doi timpi. După 10 minute, Homawoo a încercat o execuție fantezistă: foarfecă de la 11 metri. Dar a trimis pe lângă.

Execuție-fulger

După cele 15 minute, Sepsi și-a încordat mușchii. Și a pus stăpânire pe joc. A controlat mijlocul, a câștigat mai multe dueluri, iar entuziasmul lui Dinamo s-a stins. Iar în minutul 29, la primul șut pe poartă, covăsnenii au dat lovitura. Oteliță a centrat excelent la bara a doua, unde Florin Ștefan a fost uitat de apărarea dinamovistă. Nemarcat, fundașul stânga a șutat din prima, la colțul lung. Execuție imparabilă. 1-0 și joc de lumini pe stadion.

Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSPa
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+41 FOTO

După gol, prima repriză a mai avut doar un moment intens. În ultimele minute, gazdele au cerut penalty pentru un henț la Gnahore. Reluările au arătat că mijlocașul lui Dinamo a atins mingea cu mâna, în cădere, dar „centralul” Horațiu Feșnic și cei din camera VAR nu au intervenit.

Bară, din nimic

În urmă pe tabelă, Dinamo a ieșit mai activă de la cabine și a reușit să echilibreze jocul. A fost mai insistentă decât Sepsi, care s-a mulțumit să aștepte contraatacurile, și chiar putea egala.

După o acțiune excelentă, Abdallah a fost găsit la 16 metri. A șutat violet, dar a lovit transversala. Cu Petrolul, dintr-o poziție asemănătoare, a marcat, acum a ratat. O fază care a arătat că mici detalii au făcut diferența față de precedenta etapă.

Inspirația lui Kopic

În minutul 72, Zeljko Kopic a făcut o mutarea curajoasă, care s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. L-a scos pe Politic și l-a introdus pe Petru Neagu. Iar moldoveanul de 25 de ani a dat lovitura după doar două minute. După o centrare a lui Ahmed Bani și o mișcare excelentă a lui Selmani, care a lăsat mingea să treacă pe lângă el, balonul a ajuns la Neagu.

Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSPa
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+41 FOTO

Atacantul dinamovist i-a luat fața adversarului și a șutat la colțul lung, de la 11 metri. Primul său gol în alb-roșu. Iar Dinamo a fost răsplătită pentru eforturile din repriza a doua.

Ultimele minute s-au scurs liniștit. Niciun eveniment major, nicio ocazie. S-a terminat 1-1, un rezultat echitabil, care le-a convenit ambelor echipe. Sepsi rămâne neînvinsă, 7 puncte, iar Dinamo își mărește zestrea punctelor și ajunge la 4.

Clasamentul din Superliga

FINAL » Sepsi - Dinamo 1-1

Sepsi - Dinamo, echipe de start

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ștefan - Oteliță, Alimi, M. Sota, K. Varga - C. Matei, Kallaku - M. Coman
Rezerve: D. Moldovan - Gyenge, Kecskés, Breij, Hajdin, Siger, Drăghiceanu, Popsa, Bardea, Neskovic
Antrenor: Bernd Storck

Dinamo: Golubovic - Cr. Costin, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Abdallah, Selmani, D. Politic
Rezerve: A. Roșca - Pașcalău, Licsandru, Bordușanu, P. Neagu, A. Bani, Patriche, Caragea, Sivis, Dr. Irimia, Amzăr
Antrenor: Zeljko Kopic

  • Dinamo folosește aceeași echipă de start ca în primele două runde. Nicio altă formație din Superligă nu se mai poate lăuda cu asta.

Stadion: Sepsi Arena
Arbitru: Feșnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca). Asistenți: Avram Valentin (Bucureşti), Corb Ioan Alexandru (Satu Mare)
Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari). Asistent VAR: Antonie Andrei (Bucureşti)

UPDATE 21:50 » Gazdele au pus imnul Ținutului Secuiesc înainte de startul meciului

Înainte de startul meciului, după prezentarea celor de la Sepsi, în boxe s-a auzit, ca la fiecare meci, imnul Ținutului Secuiesc. Moment în care cei din galeria lui Dinamo au avut un derapaj xenofob. Au scandat „Afară, afară cu ungurii din țară” și „Suntem români și ne vom apăra pământul, neamul și istoria. Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la **** bozgore!”.

Iar de la boxe s-a auzit un scurt mesaj: „Stimați suporteri, vă rugăm ca pe durata meciului să susțineți echipa favorită în spiritul sportivității și al fair play-ului”

UPDATE 21:35 » Imagini de la încălzirea jucătorilor lui Dinamo

UPDATE 21:20 » Bate vântul prin tribune

Deși era anunțat ca sold-out, meciul dintre Sepsi și Dinamo nu va umple până la urmă întreg stadionul.

Cu 45 de minute înainte de startul partidei, în tribunele Sepsi Arena sunt puțin peste 2.000 de oameni. Dintre care 150 sunt susținătorii celor de la Dinamo, veniți special de la București. 8.400 este capacitatea maximă a stadionului.

UPDATE 21:00 » Primele imagini de la stadion

+45 FOTO

UPDATE ORA 20:56 » Playlist generos în maghiară

Oficialii lui Sepsi au păstrat tradiția și în actualul sezon de Superligă, iar pe stadion au răsunat mai multe melodii în... maghiară! Trupa Bagossy Brothers Company a fost la mare căutare în playlist-ul celor de pe stadion. Rând pe rând, hiturile formației maghiare au fost ascultate de suporteri.

Înainte de fluierul de start al partidei, în boxe va răsuna și „Nelkuled”, Imnul maghiarilor de pretutindeni, o tradiție de mai bine de trei ani la meciurile lui Sepsi de pe teren propriu. Melodia aceasta s-a auzit și la Euro 2024, înainte de Germania - Ungaria.

UPDATE ORA 20:50 » S-a remediat problema cu nocturna

Au pornit nocturna. După mai bine de jumătate de oră de încercări nereușite, organizatorii au reușit să remedieze problemele.

UPDATE ORA 20:45 » Au stat la poze și pe telefoane

Jucătorii lui Dinamo au fost primii care au ajuns la stadion. Au lăsat treningurile clasice pentru niște costume elegante, ușoare, cu sigla lui Dinamo în piept. „Câinii” au ieșit pe teren la inspecție, au făcut poze, au vorbit la telefon ori au ascultat muzică în căști.

Cei de la Sepsi a ajuns mai târziu la arenă, îmbrăcați în treninguri. I-au salutat pe adversarii de astăzi, dar au „fugit” rapid la cabine. Denis Ciobotariu, fost „câine” la viața lui și cu Dinamo în CV, a fost ultimul jucător al lui Sepsi care a intrat la cabine, la vreo 10 minute după colegii săi.

UPDATE ORA 20:45 » A fost din nou scandal! Tot pe bilete

Mai mulți susținători ai lui Dinamo care locuiesc în Brașov și în orașele de lângă au venit la stadion cu speranța că pot să-și cumpere bilete și să intre pe stadion.

Surpriză: nimeni nu poate cumpăra bilete dacă nu deține un card de susținător al echipei din Sfântu Gheorghe. Doar cu acest card suplimentar doritorii pot cumpăra maximum două bilete pentru fiecare meci pe teren propriu. Indiferent dacă le achiziționează online sau de la casele arenei.

UPDATE ORA 20:35 » Pană de curent și probleme cu nocturna

În jurul orei 20:00, întreg stadionul din Sfântu Gheorghe a rămas fără alimentare electrică. Au pornit imediat generatoarele, dar sistemele și-au revenit cu greu. Organizatorii au încercat de două ori în ultima jumătate de oră să pornească întreaga nocturnă a arenei, dar n-au reușit. În acest moment se lucrează la foc automat pentru remedierea problemelor de la stadion.

Există curent în instalațiile electrice, au fost repornite panourile publicitare și tabela de marcaj, dar nu și nocturna arenei.

UPDATE ORA 20:30 » Cele două echipe au sosit la stadion

Primii care au ajuns la stadion au fost jucătorii lui Dinamo, care au impresionat prin ținuta lor, una elegantă.

Apoi, au sosit și jucătorii lui Sepsi, care au fost încurajați de fani: „Să rupeți cățelușii în seara asta! Să-i trimiteți în pielea goală la București!”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (76)
Vshshsj
Vshshsj  •  01 August 2024, 19:57
Postat de Teosor pe 01 August 2024, 12:38

Ai rămas tot la arbitraje Hotugane,securiciule!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Teosor
Teosor  •  01 August 2024, 12:38
Postat de Vshshsj pe 28 Iulie 2024, 00:25

Tu la ce faze te uiți jegule?????de când se da henț când ești împins și esti în cădere?

Ai rămas tot la arbitraje Hotugane,securiciule!

Barna
Barna  •  28 Iulie 2024, 12:44

Pacea de la Sf. Gheorghe! In sfârșit un titlu demn de o presă de calitate!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează