FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - POLI IAȘI

Un singur gol a făcut diferența în Sepsi - Poli Iași » Greșeala de portar a decis victoria

Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș

Articol de , , - Publicat sambata, 13 iulie 2024 19:08 / Actualizat duminica, 14 iulie 2024 01:39

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins Politehnica Iași, scor 1-0, în prima etapă a Superligii. Golul lui Cosmin Matei din minutul 23, a 40-a reușită în primul eșalon pentru decarul covăsnenilor, a decis soarta celor trei puncte.

Sepsi a deschis scorul la prima mare ocazie a meciului. În minutul 23, Oroian a executat o lovitură liberă cu pământul, suficient pentru a-l surprinde pe portarul Fernandez. Fostul goalkeeper al celor de la Real Madrid a respins în față, iar Cosmin Matei a urmărit balonul, pe care l-a introdus în poartă. A fost al 40-lea gol marcat de Matei în Superligă.

Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan BălașPoli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Poli Iași/ foto: Bogdan Bălaș
+44 FOTO

Poli Iași a dat emoții spre finalul primei reprize

Covăsnenii au continuat să fie periculoși tot dintr-o lovitură liberă. Cinci minute mai târziu, Kallaku a trimis puțin peste poarta apărată de Jesus Fernandez o minge pe care scria 2-0.

Sepsi a continuat să domine teritorial, însă Poli Iași a fost ulterior echipa aproape de a înscrie. În minutul 37, Tailson a scăpat, pe partea stângă, singur pe contraatac cu Niczuly. A trans puțin pe lângă poarta covăsnenilor, spre nemulțumirea lui Valentin Gheorghe, care aștepta o pasă pentru a înscrie cu poarta goală, pe cealaltă parte a terenului.

Prima repriză s-a terminat cu Politehnica Iași în atac, de asemenea. Valentin Gheorghe a trimis un șut violent de la marginea careului, însă execuția sa din poziție centrală a fost mult peste poarta covăsnenilor.

În prima parte a jocului, Sepsi a avut o posesie a balonului de 63 %. Cu toate acestea, moldovenii au fost mai periculoși în partea secundă a primei reprize, după ce covăsnenii au fost cei care au avut inițiativa până la momentul în care au deschis scorul.

Sepsi și Poli Iași s-au trezit după pauză în minutul 60

Politehnica Iași a început repriza a doua în căutarea egalării, însă fără să creeze un mare pericol pentru Sepsi. Alimi, mijlocașul covăsnenilor, a reușit să respingă o centrare periculoasă, în minutul 54.

După 15 minute amorțite în a doua repriză, cele două echipe s-au trezit și au început să creeze pericol timp de cinci minute de la o poartă la alta. Mai întâi Breij (60’) l-a încercat pe Fernandez, de la aproximativ 25 de metri, poziție centrală, însă portarul moldovenilor nu a greșit de această dată.

Politehnica Iași a dat la faza următoare replica. Stefanovici (61’) a trimis cu interiorul la colțul lung, însă Niczuly și-a pus în evidență agilitatea cu un plonjon spectaculos.

Marius Coman a fost foarte aproape să facă 2-0 pentru Sepsi Sfântu Gheorghe. Fostul atacant al celor de la Corvinul Hunedoara nu l-a putut învinge pe Fernandez, în două rânduri, în aceeași fază. Coman a fost lăsat singur cu goalkeeperul trupei pregătite de Tony din pasa lui Alimi.

Au urmat iar mai multe minute în care ambele echipe nu s-au remarcat la capitolul ocazii. Politehnica Iași a fost foarte aproape să egaleze cu noroc. În minutul 87, Harrison a șutat violent în colegul său Itu, care era să devieze în stilul lui Inzagi în poarta lui Niczuly. Goalkeeperul covăsnenilor fusese prins pe contre-pied, însă norocul a fost de partea sa.

Intrată în criză de timp, Poli Iași a început să joace cu minge lungă, însă fără a puncta pe tabelă. Kallaku, în minutul 90 + 4, a fost foarte aproape să dubleze avantajul covăsnenilor, iar Teixeira i-a trimis o minge de priză lui Niczuly, la ultima fază a jocului, la colțul scurt. S-a terminat 1-0 pentru Sepsi. Trupa lui Bernd Storck a obținut astfel, încă din prima etapă, primele 3 puncte ale sezonului.

Notele GSP după Sepsi – Politehnica Iași:

Sepsi (4-4-2): Niczuly 8 – Oroian 6 (Oteliță 6, 46’), D. Ciobotariu 6, Ninaj 6, Fl. Ștefan 7 – Alimi 7, K. Varga 6 (Neskovic 63’, 6), C. Matei 8 (Bardea 83’, N/A), Kallaku 7 - M. Coman 6 (Hajdin 88’ N/A), Breij 6 (Mino 63’, 6)
Antrenor: Bernd Storck 7

Poli (4-4-2): J. Fernandez 6 – Todoroski 6, F. Ilie 5, Samayoa 5, Ispas 6 – Marchioni 7 (Miskovic 74’, 6), Bordeianu 6 (Itu 67’, 6), Ștefanovici 6 (Mihai 74’, 6), Tailson 6 (Teixeira 83’, N/A) – V. Gheorghe 5 (Harrison 67’, 6), Roman 6
Antrenor: Toni da Silva 6

LIVE » Sepsi - Poli Iași 1-0

Sepsi - Poli Iași, echipe de start

Sepsi (4-4-2): Niczuly - Oroian, D. Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ștefan - Alimi, K. Varga, C. Matei, Kallaku - M. Coman, Breij
Rezerve: D. Moldovan, Oteliță, Renta, Bardea, Hajdin, Gyenge, Sota Mino, Popsa, Neskovic, Marian Drăghiceanu
Absenți: Păun (accidentat)
Antrenor: Bernd Storck

Poli (4-4-2): J. Fernandez – Todoroski, F. Ilie, Samayoa, Ispas – Marchioni, Bordeianu, Ștefanovici, Tailson – V. Gheorghe, Roman
Rezerve: Ailenei, Niga, Moreira Da Silva, Guilherme Soares, Atanaskoski, Miskovic, Ciobanu, Itu, Luca Mihai, Harisson, Goncalo Teixeira, Matei Tănasă
Absenți: -
Antrenor: Toni da Silva

Stadion: Sepsi Arena
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti). A1: Constantinescu Andrei (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)
Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti). Arbitru AVAR: Necula Mihaita (Bucureşti)

Sepsi - Poli Iași, cele mai interesante informații înainte de meci:

  • Sepsi OSK a devenit un nume important în fotbalul autohton, prestaţiile covăsnenilor din precedentele şapte sezoane petrecute în Superligă fiind de multe ori apreciate de către iubitorii "sportului rege".
  • Poli Iaşi a avut un final foarte bun de sezon 2023/2024, reuşind salvarea directă de la retrogradare.
  • O singură înfrângere au suferit covăsnenii în ultimele şapte partide disputate pe teren propriu în campionat, în rest, două succese şi patru rezultate de egalitate.
  • În ediţia precedentă, Poli Iaşi a fost echipa cu cele mai puţine goluri încasate în urma unor faze fixe, doar şase.
  • Sepsi OSK şi Poli Iaşi s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 12 ori, de şase ori au câştigat ardelenii, de două ori s-au impus moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul meci a avut loc pe 28 august 2017, CSM Poli Iaşi-Sepsi OSK 0-2 („dublă” Claudiu Herea).
  • Întâiul succes din contul ieşenilor s-a înregistrat pe 5 iulie 2020, CSM Poli-Sepsi 3-1.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă a consemnat şi cea mai mare diferenţă de scor: 19 ianuarie 2024, Sepsi OSK-Poli Iaşi 6-0.
  • Mediile de vârstă:
    • Sepsi OSK - 25 de ani;
    • Poli Iaşi - 23 ani şi 11 luni.

VIDEO. Conferința de presă a antrenorului lui Sepsi, Bernd Storck

VIDEO. Declarațiile antenorului Politehnicii, Toni da Silva, după ultimul amical estival

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (5)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  13 Iulie 2024, 19:40
Postat de pedro_nr1 pe 13 Iulie 2024, 18:18

sper sa facem o figura mai frumoasa decat anul trecut

Din pacate, infrangere...cu Botosani si Buzau ar trebui sa facem 6 puncte...sa speram ca asa va fi !!

valy
valy  •  13 Iulie 2024, 19:25

Desi arata ca e un curajos, Tony este un mare fricos si nu joaca cu jucatorii adusi la echipa. Ailenei trebuie sa fie titular si nu asta de 34 de ani, el ar trebui sa fie rezerva lui Ailenei. Daca continua in asa hal si fara curaj, Tony v-a pleca de la echipa in cel mult 2-3 saptamani, iar jucatorii vor ramane si uni chiar se vor bucura de raul lui Tony. Cred totusi ca este lucrat de jucatorii vechi de la echipa, ala ROMAN ALIN sau cum ii zice si cu gasca lui de romani aciuata pe langa el. Fa si tu curatenie in echipa, nu ii mai baga in teren pe cei vechi la echipa de inainte de a veni tu si joaca cu mult curaj, altfel nu te vad bine si este pacat de tine ca pareai un om curajos si care chiar vrei sa faci ceva, sa ai rezultate. Nu toti iti vor binele. Atentie la neatentie si baga la cap. Bafta Poli Iasi !!!!!

pedro_nr1
pedro_nr1  •  13 Iulie 2024, 18:18
Postat de emilian_din_iasi pe 13 Iulie 2024, 12:09

Succes baieti FORZA POLI !!! HAI IASI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sper sa facem o figura mai frumoasa decat anul trecut

Vezi toate comentariile (5)
Comentează