FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - UNIREA SLOBOZIA 0-1

Sepsi - Unirea Slobozia, duelul echipelor rănite » Nou-promovata câștigă toate cele 3 puncte după o decizie VAR

Sepsi OSK - Unirea Slobozia / Foto: captură de ecran Prima Sport 1
Sepsi OSK - Unirea Slobozia / Foto: captură de ecran Prima Sport 1

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 21:03 / Actualizat sambata, 24 august 2024 23:27

Sepsi OSK și Unirea Slobozia, partidă contând pentru etapa a 7-a a Superligii, s-a terminat cu victoria ialomițenilor, scor 1-0. Duelul a fost liveTEXT pe GSP.ro și televizat de PrimaSport 1 și DigiSport 1.

Cronică de George Nistor după Sepsi - Unirea Slobozia 0-1: S-au întors rebelii, a venit criza

Măcinată de un vestiar cu prea mulți căpoși, Sepsi a primit la Sfântu Gheorghe vizita Unirii Slobozia cea fără de casă, pentru prima dată în istoria Superligii. Nu în cel mai bun moment al ei.

Covăsnenii n-au mai cunoscut ce înseamnă victoria din prima etapă, când Gloria Buzău a simțit pe propria piele ce înseamnă primul eșalon. De vină sunt și conflictele interne, răsuflate public, care au stors de energie entuziasmul tipic de echipă mică ce dispune de toate condițiile.

La nivel de tribune, s-a „simțit” disciplina cerută de Bernd Storck. Surprinzător de multe scaune goale, în condițiile în care și calendarul soarelui știe că se apropie septembrie. Poate din cauza ultimelor rezultate și sonoritatea redusă a adversarului.

Au revenit rebelii

Cu Ninaj și Niczuly, respectiv Varga și Kecskes reveniți în echipă, căci harța presupune o oarecare paritate de regulă, Sepsi a început mai convingător, dornică să tranșeze din primele minute soarta duelului, totuși cu reținerea că ialomițenii au arătat până acum că pot „mușca” pe contraatac și în situația în care adversarul bolborosește de încredere.

Covăsnenii au fost mai direcți și au încercat să domine, astfel că au apărut primele ocazii. În minutul 20, Kevin Varga a pătruns periculos în careul oaspeților, dar intervenția lui Antoche a blocat șutul.

De pe celălalt flanc, Branislav Ninaj a trecut pe lângă gol (22) după un corner bine executat, însă mingea a fost deviată în ultimul moment.

Chiar și așa, Unirea a dat senzația că deține un control minim, deși s-a lăsat pasată în multe rânduri. Recuperările de la centru ale lui Perianu, urmate de incursiunile blânde ale lui Afalna, camerunezul școlit la Șomuz Fălticeni, nu au sfârșit în plasă.

Gabriel Debeljuh, doar o umbră

În minutul 43, capul lui Debeljuh, slab trimis spre buturile lui Rusu, a însemnat primul șut pe poartă.

Vectorul pierderii de turație a lui Sepsi din acest start de sezon pare a fi Gabriel Debeljuh, vârful în jurul căruia s-a construit întreagă echipă de-a lungul timpului.

Croatul a ajuns greu la minge, a fost defazat și ușor de anticipat de către fundașii Sloboziei și în principal de către stoperul Dmytro Pospielov, foarte atent în joc.

E adevărat, Debeljuh este genul de atacant central care nu are nevoie de multe clipe pentru a-și pune amprenta pe tabelă, însă de data aceasta a fost dominat de hibernare timp de 90 de minute.

Așa e când ești ofertat din nou de un grande, în speță Rapid, una dintre victimele sale preferate, în ultima vreme.

Coadă vs. VAR

La revenirea de la cabine, covăsnenii au propus agresivitate și un fotbal mult mai aerian. În teorie, au o detentă superioară. În practică, rezultă mai multe faulturi, unele la limita dintre cartonaș galben și roșu.

Intrat pe teren în partea a doua, Kallaku a fost primul avertizat (51) pentru un fault dur la Bărbuț. Și Vlăsceanu, introdus la Unirea, a înțeles același lucru din indicațiile lui Adrian Mihalcea, iar arbitrul Adrian Cojocaru l-a taxat.

Foarte multe faulturi din frică, la centrul terenului.

În minutul 52, execuția din lovitură liberă a lui Bărbuț l-a găsit perfect pe mijlocașul Ionuț Coadă, care a înscris cu capul, din trei metri, după o reluare a lui Pospielov. După analiza VAR, s-a dictat ofsaid, iar Coadă și-a amânat primul gol în Superliga.

Intrarea lui Adnan Aganovic, cel mai frumos moment al meciului

La jumătatea reprizei secunde s-a petrecut poate cea mai frumoasă „fază” a meciului: intrarea lui Adnan Aganovic, în locul lui Cristi Bărbuț.

Pentru croatul din Dubrovnik, cu 156 de meciuri în tricoul lui Sepsi, în albastru și galben acum, toți spectatorii s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda la scenă deschisă.

Element de creativitate, el a fost cel faultat de către Ninaj în careul gazdelor, iar „centralul”, ajutat de VAR, a dictat lovitură de la 11 metri. Pospielov a transformat simplu (79), cu sânge rece, în dreapta portarului, pe jos.

În minutul 84, contraatacul Sloboziei l-a făcut pe Ninaj să faulteze în situație de ultim apărător și a primit astfel cartonașul roșu după secerarea lui Vlăsceanu.

S-a terminat 0-1 și Sepsi ajunge la a treia înfrângere consecutivă, cea prevestitoare de criză. O echipă ce nu se trezește dintr-o amorțeală cu nervi întinși la maximum pe care Bernd Storck nu a dovedit-o nici prin amenzi, nici prin iertare.

Toate rezultatele și programul etapei 7 de Superligă

Sepsi OSK - Unirea Slobozia 0-1

Sepsi OSK - Unirea Slobozia, echipele de start:

SEPSI (4-4-3): Niczuly - Otelița, Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ștefan – Varga, Alimi, Siger - Debeljuh, M. Coman, Neskovic
Rezerve: Moldovan, Gyenge, Kecskes, Mino, Breij, Hajdin, Oroian, Drăghiceanu, Bardea, Kallaku
Antrenor: Bernd Storck

UNIREA SLOBOZIA (4-2-3-1): Rusu – Medina, Antoche, Pospielov, Șerbănică – Lopez, Perianu – Bărbuț, Purece, Afalna - Camara
Rezerve: Krell, Dorobanțu, Toma, Lazăr, Dinu, Pacionel, Lemnaru, Coadă, Aganovic, Ilie, Vlăsceanu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Sepsi Arena (Sf. Gheorghe)
Arbitru: Adrian Cojocaru; A1: Radu Ghinguleac; A2: Alexandru Vodă; Arbitru VAR: Sorin Costreie; Arbitru AVAR: Florian Vișan

Sepsi - Slobozia, un meci al echipelor rănite. Cine se reinventează în Covasna?

După ce a încasat o înfrângere severă luni, la Cluj, 0-3, Sepsi revine în acțiune pentru duelul de pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Slobozia. Un test impredictibil pentru Storck și ai săi, într-un start de sezon cu multe necunoscute în dreptul covăsnenilor.

A fost o săptămână a introspecției la Sfântu Gheorghe, după lecția primită de la Universitatea lui Sabău. Attila Hadnagy, directorul lui OSK, afirma la începutul săptămânii că principalul inamic al echipei e chiar insecuritatea din plin regăsită în sânul lui Sepsi în ultimele două etape.

Un eventual insucces împotriva ialomițenilor ar însemna o lovitură în plex pentru strategia cu care covăsnenii porniseră la drum la începutul sezonului. E de așteptat ca Storck să-i reprimească azi în echipă pe Niczuly și Ninaj, fotbaliștii excluși temporar pe motive de indisciplină.

Vizitatoarea de astăzi, Unirea temperamentalului Adrian Mihalcea, vine în Covasna cu moralul la cote minime după cele trei înfrângeri la rând care i-au reamintit nou-promovatei adevăratul ei statut. Cel de „cenușăreasă”, de echipă care are serios de „săpat” pentru a recupera din ecartul valoric evident.

În ultima etapă, Unirea a fost învinsă la limită de Petrolul Ploiești, la capătul unui meci în care a acuzat că adversarii ar fi fost avantajați de arbitraj.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (5)
gojgaru
gojgaru  •  25 August 2024, 04:57
Postat de Hcm27 pe 24 August 2024, 20:52

E clasament provizoriu, dacă nu știai.De luni încolo vorbim.De luni seara!

Mi-e ca diseara te dai disparut ,.Hai Hermanshtaru !

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  24 August 2024, 22:01

Storck a făcut niște modificări aiurwa, care dau iz de blat: în min. 69 a scos un fundaș și doi atacanți și a băgat un fundaș și doi mijlocași, deși era 0-0 iar Sepsi trebua să forțeze victoria; în min. 81, când era deja 0-1, Storck a scos un atacant, Neskovic, și a introdus un fundaș, Hajdin, de parcă Sepsi conducea.

tarnaveanu
tarnaveanu  •  24 August 2024, 21:28

Pe nenea Storck s-ar putea nu-l mai prindă paltonul în secuime. Nici lotul nu-l prea ajută, mult mai slab comparativ cu alte sezoane.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează