FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2

FOTO Mitriță, SHOW la Sfântu Gheorghe! Craiova o învinge pe Sepsi într-un duel cu ratări uriașe

FOTO: Bogdan Bălaș +49   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat duminica, 11 august 2024 20:59 / Actualizat duminica, 11 august 2024 21:33

Universitatea Craiova a învins-o în deplasare pe Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-1, în etapa #5 din Superliga. Alexandru Mitriță (29 de ani) a fost omul meciului, cu o „dublă”. Partida a avut un ritm excelent, ambele formații și-au creat extrem de multe ocazii de a marca.

Sepsi - Craiova 1-2 » Ritm electrizant la Sfântu Gheorghe și un Mitriță colosal

Odată cu risipirea caniculei, se limpezește și fotbalul în Superliga. Sunt 29 de grade la Sfântu Gheorghe, iar soarele nu prinde suprafața de joc: ritm există, energie în ambele echipe, dar parcă terenul s-a redus la 80 de metri, renunțându-se la porți și portari.

Prima ocazie reală vine abia după jumătate de oră: Alimi pătrunde în centru și încearcă un șut din afara careului, însă mingea e deviată și trece pe lângă stâlpul din stânga al lui Popescu. Iar reacția vine imediat, cu cei mai activi jucători ai oltenilor în prim-plan: Paradela îl servește excelent pe Mitriță, iar mijlocașul Craiovei are o execuție de excepție. „Scăriță” peste Niczuly și se deschide scorul la Sfântu Gheorghe (32). Destul cât să o trezească pe Sepsi și să-i arunce pe oaspeți în uitare până la pauză.

Sepsi și Popescu

Popescu iese pe sub minge la corner, păcălit de traiectorie, însă Alimi îl iartă și trimite peste cu poarta goală. Craiova se retrage total: Neskovic lovește curat din afara careului, Popescu respinge, mingea revine în 6 metri, de unde Debeljuh reia cu capul, însă portarul oaspeților are încă o intervenție nemaipomenită (43).

+44 FOTO

Finalul reprizei e de departe al lui Sepsi, dar la fel de bine i-l putem acorda lui Popescu, care o mai salvează pe CSU și la lovitura de cap a lui Neskovic, servit perfect de Ciobotariu în minutele suplimentare.

Spectacol total în partea a doua

Craiova revine pe teren tot în calitate de prădător: gazdele pun presiune încă din primele minute, oltenii renunță la orice soi de construcție și așteaptă doar momentul. Și-l inventează Mitriță!, care scapă de adversar la centrul terenului și se trezește iar singur cu Niczuly, însă inspirația din prima repriză l-a părăsit pe căpitanul oltenilor.

Încearcă un dribling, își închide unghiul, iar fundașii gazdelor rezolvă situația (53). Băieții lui Gâlcă ratează desprinderea după o fază aproape perfectă: Barbu îl servește pe Crețu la colțul lung, de unde închizătorul Craiovei îi pune mingea perfect lui Koljic în șase metri, dar bosniacul nu-l poate învinge pe Niczuly. Sepsi a obosit!

Alarmă falsă. O formă de disperare, sau ordine clare, cert e că băieții pregătiți de Storck încearcă poarta din orice poziție, însă cel mai aproape de gol este din nou Debeljuh (67), care trimite cu capul pe lângă poartă.

Corner, Ciobotariu reia violent din careul mic, balonul lovește transversala, pentru ca ulterior să coboare într-o învălmășeală, de unde Debeljuh împinge mingea în poartă cu umărul. Și-a împins și adversarul? VAR-ul spune că nu: 1-1 (69).

Magia se întoarce

Carlos Mora o poate readuce la conducere pe Craiova, însă costaricanul trimite peste poartă din interiorul careului (76). Sclipirea vine tot de la Mitriță, care amintește de execuțiile din State și bifează încă o bijuterie. Îl fentează pe Sota Mino spre interior și șutează impecabil, mingea lovește transversala și cade după linia porții: 2-1 pentru Craiova.

Centrările rămân însă arma gazdelor, care aruncă la 30 de secunde balonul în careul advers. Coman trece pe lângă egalare (85), pentru ca mai apoi Ninaj să nu profite de încă o ieșire greșită a lui Popescu (87). Deși insistentă, Sepsi nu mai are aceeași limpezime, concentrarea lipsește când era nevoie cel mai mult de ea, iar apărarea Craiovei e de neclintit în prelungiri. Ba chiar mai putea lovi o dată prin Mekvabishvili, dar șutul georgianului lovește bara.

Când trebuia să consemnăm ca arbitrajul a fost aproape insesizabil, Radu Petrescu îl elimină pe Crețu după un fault firesc de joc, pe un contraatac al gazdelor. Cam târziu ca să mai afecteze scorul. Sepsi e neputincioasă și Craiova devine lider în Liga 1.

FINAL » Sepsi - Universitatea Craiova 1-2

Sepsi - Universitatea Craiova, echipele de start

SEPSI (4-3-3): Niczuly - Oteliță, Ciobotariu, Ninaj, F. Ștefan - Alimi, Mino, Kallaku - Neskovic, Debeljuh, Breij
Rezerve: D. Moldovan, S. Gyenge, M. Coman, Hajdin, D. Oroian, Siger, M. Drăghiceanu, Bardea
Antrenor: Bernd Storck

UNIVERSITATEA CRAIOVA (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Sierra Perez, Ndong - Oshima, Mekvabishvili - Baiaram, Mitriță, Paradela - Koljic
Rezerve: Lung, Căpățînă, Gașpar, Zajkov, Badelj, Bancu, Crețu, Houri, Danciu, Barbu, Bana, Montoya
Absenți: Screciu (în recuperare), A. Ivan (accidentat)
Antrenor: Constantin Gâlcă

Stadion: Sepsi Arena
A: Petrescu Radu (Bucureşti - Bucureşti)
A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti - Bucureşti)
A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea - Vâlcea)
Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi - Galaţi)
Asistent VAR: Vişan Florian Alexandru (Galaţi - Galaţi)

Match Quiz Poli Iași - Dinamo

Te pricepi la fotbalul din Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ultima oară pe „Dinamo”: tur de onoare cu sicriul lui Gigi Mulțescu » Imagini tulburătoare: fostul lider din anii '80, venit în baston, a izbucnit în lacrimi
Superliga
Ultima oară pe „Dinamo”: tur de onoare cu sicriul lui Gigi Mulțescu » Imagini tulburătoare: fostul lider din anii '80, venit în baston, a izbucnit în lacrimi
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Campionate
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (90)
nilton
nilton  •  16 August 2024, 17:43
Postat de kuba pe 12 August 2024, 16:53

Doare adevarul mogosene!? Toata Tara stie ca sunteti vasalii lui GG!

hai lasa-ma ca e culmea. miti a fost tot timpul omul lui becali. N-a castigat niciodata in fata lui becali, i-a dat tot timpul jucatori. pt m.costea a fost si inchis. de compagno sau baetan nu mai zic. Ceea ce e imposibil de inteles este de unde atata slugarnicie cand becali l-a calcat intodeauna in picioare? echipa a retrogradat cand si-a bagat coada becali si a zis ca ii transfera gratis pe bauza, bahassa si baetan. din acel moment bahassa si bauza n-au mai jucat nimic si vestiarul s-a rupt. voi mititeii sunteti unitate de masura a lipsei complete de discernamant.

freddy
freddy  •  12 August 2024, 20:07
Postat de talpaiadului pe 12 August 2024, 15:21

De unde pana unde as fi spus eu asa ceva? Nu tu esti ala care a intrat pe niste articole despre meciuri de fotbal din campionatul intern si, fara nici o legatura cu meciurile respective, a trambitat sa lasam liga mamaliga, fiind mult mai bine sa ne uitam la festivitati? Eu am recunoscut intotdeauna faptul ca urmarirea ligii mamaliga este un simplu hobby, o pierdere de vreme, dar, in acelasi timp, consider ca tu esti penibil sa vii aici si, cu un aer de superioritate, sa ne ceri sa inlocuim o pierdere de vreme cu o alta cel putin la fel de mare. Daca veneai sa spui "lasati, bai, liga mamaliga si cititi carti, faceti miscare in aer liber etc", ti-as fi dat like si respect, dar asa nu pot decat sa-ti atrag atentia ca esti fudul degeaba, arogandu-ti o superioritate complet nejustificata, tinandu-ne prelegeri ca tusea ar fi mai buna decat junghiul. Plus ca ai dat dovada de o ipocrizie crasa, spunand ca eu as fi pretins sa fiu admirat pentru faptul ca ma uit la liga mamaliga, cand eu doar mi-am vazut de mamaliga mea, tocmai tu fiind ala care s-a bagat singur in seama in mod repetat, cersind admiratie pentru faptul ca te uiti la festivitatile alea.

Doamne fereste! Bine. Ai dreptate!

kuba
kuba  •  12 August 2024, 16:53
Postat de dansy pe 12 August 2024, 01:07

Ai uitat ca în primăvară FCSB a pierdut cu 2-0 în fața Universității Craiova? Ai uitat în câte meciuri cu fcsb(care nu e Steaua deși își arogă meritele acesteia) Craiova a fost nedreptățită de arbitraj! Cum poți scrie asemenea inepție ca o echipă care trage la locurile din vârf poate da meciurile FCSB-ului? Este o prostie mai mare decât tine!

Doare adevarul mogosene!? Toata Tara stie ca sunteti vasalii lui GG!

Vezi toate comentariile (90)
Comentează