FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 2-1

Sevilla, Dortmund, City sau Napoli » După victoria cu Viitorul, dinamoviştii se gândesc la locul secund, care duce în preliminariile CL, acolo unde ar da peste superadversari

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2017 00:00

"Câinii" au înregistrat trei victorii consecutive în play-off și-au ajuns la două puncte de locul secund, ocupat de Viitorul, care duce în preliminariile Champions League. Mai exact în turul 3 preliminar, pe traseul non-campioanelor.

Dinamo poate da peste adversari redutabili în drumul spre visul lor neîmplinit încă, grupele Ligii Campionilor. În primul tur, ar putea întâlni Dinamo Kiev, Ajax, ŢSKA Moscova, FC Bruges sau PAOK Salonic. Dacă se va califica mai departe, misiunea va deveni aproape imposibilă, pentru ca va trebui să treacă de una dintre Sevilla, Dortmund, City sau Napoli pentru a ajunge în grupe.

15 aniau trecut de la celebrul îndemn al lui Borcea: "Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League". De atunci, Dinamo nu a ajuns niciodată în grupe

"Știm să suferim"

Cosmin Contra a vorbit clar și după victoria cu Gică Hagi că echipa sa nu se luptă la titlu. Tactica lui "Guriță" a prins, imediat după eșecul cu FCSB. A declarat public că Dinamo nu mai este în cursa pentru campionat, pentru a lua presiunea de pe umerii jucătorilor, și ei au îmbrățișat aceeași idee, iar, între timp, "haita" a strâns 9 puncte din 3 meciuri.

"Am învins un adversar care joacă un fotbal senzațional, dar am știut să suferim. Sunt 3 puncte foarte importante, pentru că avem continuitate în rezultate. Elevii mei au înțeles că fără sacrificii nu pot juca la Dinamo. Aș vrea să luăm fiecare meci în parte, nu mă mai întrebați de titlu sau de prelungirea contractului. Vrem să evoluăm tot mai bine, am câștigat chiar după un joc slăbuț. Acum, să ne recuperăm bine că vine meciul cu Craiova în deplasare", a comentat antrenorului de 41 de ani.

"E clar că ne vom lupta cu Viitorul pentru locul 2, ne gândim doar la meciul următor pe care trebuie să-l câștigăm cu Craiova. Nu ne gândim la titlu, doar la locul 2. Nu mă privește ce rezultate scoate FCSB, o să mă intereseze când vom juca împotriva acestei echipă și trebuie să câștigăm"
Sergiu Hanca, mijlocaș Dinamo

"Puteam obține un scor mai mare, dar și adversarul a avut posesia, să spunem adevărul. Ne gândim doar să obținem cât mai multe puncte, luptăm pentru locul 2"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

Ce program are Dinamo

  • CSU Craiova (d)
  • FCSB (a)
  • CFR Cluj (d)
  • Astra (a)

Ce program are Viitorul

  • FCSB (d)
  • Astra (a)
  • CSU Craiova (d)
  • CFR Cluj (a)

3 victoriidouă remize și un eșec a strâns Dinamo în play-off, având 4 puncte câștigate din 6 cu Viitorul

2 victoriidouă remize și două înfrângeri are Viitorul în play-off, obținând doar 1 punct din ultimele 3 meciuri

Himera "mesei bogaților"

Dinamo a strâns 5 participări în preliminariile Champions League, fără a ajunge în faza grupelor, acolo unde a visat mereu. Aproape a fost acum un deceniu, când a avut prim-planul confruntării decisive cu Lazio, dar a pierdut în cele din urmă, 1-3, pe fostul "23 August".

  • Ediția 1992/1993 - "Câinii" au trecut în primul tur de Kuusysi Lahti (0-1 și 2-0), pentru ca apoi să fie eliminați în turul 2 de Olympique Marseille (0-0 și 0-2), francezii urmând să câștige competiția.
  • Ediția 2000/2001 - Roș-albii au fost eliminați în turul 2 preliminar de Polonia Varșovia (3-4 și 1-3).
  • Ediția 2002/2003 - Dinamo a pierdut în turul 2 preliminar cu FC Brugges (1-3 și 0-1).
  • Ediția 2004/2005 - A câștigat în turul 2 preliminar cu MSK Zilina (1-0 și 1-0), dar a pierdut în turul 3 cu Manchester United (1-2 și 0-3).
  • Ediția 2007/2008 - A fost eliminată în turul 3 preliminar cu Lazio (1-1 la Roma și 1-3 la București, după ce a condus la pauză cu 1-0).

Posibili adversari în Liga Campionilor

Turul 3 preliminar (25/26 iulie-1/2 august)

  • Dinamo Kiev (Ucraina)
  • Ajax (Olanda)
  • ŢSKA Moscova (Rusia)
  • FC Bruges (Belgia)
  • PAOK Salonic (Grecia)

Play-off (15/16 august-22/23 august)

  • Dortmund (Germania)
  • Sevilla (Spania)
  • Manchester City (Anglia)
  • Napoli (Italia)
  • Dinamo Kiev (Ucraina)

Se îmbogăţesc dacă ajung în play-off

Chiar dacă nu ajunge în grupele CL, Dinamo va da lovitura din punct de vedere financiar şi dacă va trece doar de primul tur. "Câinii" vor încasa 3 milioane de euro dacă vor fi eliminaţi în play-off, dar vor fi calificaţi în grupele Europa League, de unde vor mai primi 2,6 milioane de euro doar pentru prezenţa. Suma va creşte în funcţie de punctele câştigate şi de market pool.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (90)
480565775487774
Sebi Popa  •  21 Aprilie 2017, 02:34
Postat de kwd2015 pe 18 Aprilie 2017, 13:48

vorba lui bakunin... vau batut si elfii europei. Pescarii, zidarii, ospatarii si bucatarii sunt deja cu 2 trepte peste dinamo. Sa nu uitam de 17 nentori aia. Sau de aia care cred ca si-au pus numele la scrabble. Si nici de foresta sa nu uitam. In schimb..... marbela rules, ghetele de aur rules, butoanele, sampaniile, vantul, elicopterul rules. Hai, mai stai o tura, ca mai am. Dar mi-e lene sa scriu toate rusinile voastre. Europa e fata Morgana pt mimao. Si steaua sau fcsb.... a mers in europa ....... de 100% ori mai mult decat mimao. Desi e cam absurd sa compari ceva cu zero......cum sunteti voi in europa.

ba baiatule da tu esti prost si la romana si la matematica ....*** de prima clasa ...si un matematician desarvarsit 100% din 0 este tot 0 re tardatul si m ai scuipa ca ai gura plina de maroniu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  18 Aprilie 2017, 23:31
Postat de babahuda pe 18 Aprilie 2017, 13:07

care steaua ?esti afumat bine ..steaua numai activeaza in esaloanele din romania de 14 ani ...iar astra ,cfr ,pandurii,urziceni ,dinamo au facut mai multe puncte decat a adus umilinta FCSB ROMANIEI ..NOROC CU ECHIPELE ENUMERATE CA A MAI RIDICAT STACHETA ALTFEL RADEAU DE NOI UN GLOB PAMANTESC INTREG DE umilintele CARE LE-A AVUT FCSB DECAND A FURAT IDENTITATEA STELEI ..VINE SI ZIUA PATII 38 DE MIL .ARMATA NU IARTA ..CUM AM ZIS CA FCSB NU E STEAUA SI S-A ADEVAERIT ASA O SA ZIC CA FCSB SE VA DESFIINTA INTR-UN AN 2 ..ASA SA AJUTE DUMNEZEU ..SA FACA DREPTATE .

OUCH!:)))

chris_bu67
chris_bu67  •  18 Aprilie 2017, 18:45
Postat de Mircea Lungu pe 18 Aprilie 2017, 14:44

Despre hoția cu dosirea unor active de 4 milioane de euro și datoria de 2 milioane către Badea nu se mai spune nimic? Deja au pus batista pe țambal când și-au dat seama că Dinamo ar trebui să între direct în FALIMENT, deci să joace în liga a-V-a!!!

aia cu liga5 cred că te referi la fcsb,un club mafiot,de fapt o clonă nu un club,eventual club de noapte,de cartier

Vezi toate comentariile (90)
Comentează