Articol de Alexandru Barbu - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 11:00 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 11:54
Și Octavian Abrudan, 38 de ani, vrea să-și recupereze banii de la Rapid. Fostul stoper a jucat în Giulești în sezonul 2012/13, când a bifat 22 de apariții.
În direct la GSP Live, Abrudan a dezvăluit că va legătura cu Alexandru Păcurar și Tiberiu Bălan, care vor să-și recupereze de asemenea restanțele salariale de la Rapid, pentru a vedea ce șanse de reușită ar avea în instanță.
VIDEO. Octavian Abrudan intenționează să dea în judecată Rapidul
„M-am gândit la asta când am văzut că Bălan și Păcurar își cer drepturile. Eu am făcut eforturi să plec de la echipă. În fotbal am renunțat de multe ori la bani pentru a mă transfera. Mi-a fost greu să plec de la Rapid.
Nu am luat banii de la Rapid. Trebuie să analizez și să văd dacă am dreptul să fac asta. După aceea voi discuta și cu Bălan și Păcurar. Nu știu ce voi face. Vreo 7 sau 8 luni nu am fost plătit și aveam mai mult de 10.000 de euro pe lună”, a declarat Octavian Abrudan la GSP Live.
Înainte ca Rapid să intre în insolvență, domnul Copos ne-a asigurat că nu sunt probleme, că nu vom intra în insolvență și că lucrurile vor reveni la normal.
Iar după două săptămâni am aflat din presă că echipa a intrat în insolvență. Atunci ne-a dat exemplul Galatasaray, care a câștigat un campionat sau a fost aproape să câștige, deși jucătorii nu erau plătiți de 8-9 luni. A zis: «Stați liniștiți! Nu va fi cazul la voi. Vă dau un exemplu de cum s-au mobilizat jucătorii. Nu înseamnă că veți păți așa»
- Octavian Abrudan
Rapid plătește datoriile fostei societăți
Abrudan&Co. se bazează pe exemplul Julio Cesar, brazilianul care a obținut 600.000 de euro de la alb-vișinii! El a jucat în 2008 pentru fostul club din Giulești, aflat acum în faliment.
Avocații lui Cesar au susținut că Rapidul din prezent a preluat însemnele, culorile și suporterii, deci și-a asumat că este continuatorul vechiului club. Cu argumentele acestea au câștigat procesele și în comisia FIFA, și la TAS.
Recent, Rapid a fost nevoită să achite alte datorii ale vechiului club, plătind 800.000 de euro pentru un fost jucător din 2008, Daniel Paulista, ca să poată face noi achiziții. Altfel, trupa lui Mutu ar fi avut inderdicție la transferuri.
Rapidul e calmă: „N-au nicio șansă să câștige”
Finanțatorul Victor Angelescu îi liniștește pe fanii Rapidului și susține că aceste demersuri de recuperare a restanțelor nu vor avea succes în cazul jucătorilor români.
„Jucătorii români n-au nicio șansă să câștige un proces cu noi. Nu există nicio problemă! Alți jucători români au pierdut procesul cu noi. Legal, noi nu avem de dat niciun ban.
Doar din cauza regulamentelor FIFA, UEFA, există o problemă cu jucătorii străini. Nu ne interesează ce spun acești doi jucători, pentru că șansele lor sunt zero. Legal, nu avem nicio problemă”, a spus Angelescu pentru sursa citată.
Toate litigiile începute după pronunțarea deciziei în cazul Julio Cesar, deci toate cele începute în 2022, au fost câștigate de Rapid. Vorbim de litigii privind datoriile fostului Rapid. Vorbim aici inclusiv de litigii pornite la FIFA de foști jucători ai Rapidului, 5 sau 6, dar nu asta e important.
Important e că am avut litigii inclusiv la Comisia de Disciplină a FIFA, în care Secretariatul General FIFA a propus sancționarea noastră, iar Comisia de Disciplină ne-a dat dreptate nouă. Valoarea totală a pretențiilor a fost de aproape 1,5 milioane de euro
- Marian Mihail, avocat Rapid