FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Sindicatul fotbaliștilor, mesaj direct pentru LPF: „Avem rugămintea de a lua măsuri!”

Gino Iorgulescu și Justin Ștefan
Gino Iorgulescu și Justin Ștefan

Articol de , - Publicat luni, 15 iulie 2024 10:17 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 13:16

AFAN, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, a trimis o solicitare către FRF prin care cere modificarea orelor de disputare a meciurilor din Superliga.

Noul sezon din Liga 1 a început pe 12 iulie, iar partidele s-au disputat într-un weekend cu cod roșu și portocaliu de caniculă în România. Cu o oră înainte de UTA - Rapid 1-1, meci disputat sâmbătă de la 19:00, temperatura la nivelul gazonului de la Arad era de 42 de grade Celsius.

Iar înainte de un alt meci din Ardeal, CFR Cluj - Dinamo 3-2, jucat duminică de la ora 19:00, la nivelul terenului erau 40 de grade Celsius. Voci din fotbalul românesc au cerut o schimbare în acest sezon, cele mai dure reacții le-au avut Tony, antrenorul lui Poli Iași, și MM Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB.

AFAN cere LPF modificarea orelor de disputare a meciurilor din Superliga

„Având în vedere:

  • temperaturile extrem de ridicate, precum și numeroasele avertizări emise de autorități cu privire la riscurile pot apărea în această perioadă,
  • faptul că pentru perioada imediat următoare au fost emise avertizări de cod portocaliu și chiar cod roșu de caniculă/disconfort termic în anumite regiuni,

Avem rugămintea de a lua măsurile necesare în vederea programării jocurilor de fotbal la ore cât mai târzii, în vederea asigurării unor condiții de joc favorabile care să poate permite fotbaliștilor și tuturor celor implicați să își desfășoare activitatea fără a se expune la riscuri suplimentare”, a transmis AFAN către LPF într-un comunicat intrat în posesia Gazetei Sporturilor.

Din informațiile GSP, au făcut astfel de demersuri către LPF și cei de la FIFPro, dar și cei de la European Leagues Professionals, Asociația Ligilor Profesioniste din Europa.

Trebuie făcut ceva, hai să fim mai inteligenți, să nu riscăm viețile oamenilor! Eu nu puteam să respir la meciul cu U Cluj!! Jucătorii ăștia trebuie să alerge. Să se joace iarna! S-a putut juca toată iarna, mai bine se joacă pe terenuri înghețate. Ăsta nu e fotbal!

- MM Stoica, președinte FCSB

Căldura a fost inumană. Pentru binele spectacolului, sper ca LPF să aibă grijă de jucători. A venit ambulanța pentru un spectator.

- Tony, antrenor Poli Iași, după 0-1 cu Sepsi

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  16 Iulie 2024, 00:25

Ar trebui să nu mai întrerupă campionatul iarna și să-l înceapă pe la începutul lui august.

magicianuladi
magicianuladi  •  15 Iulie 2024, 15:39
Postat de costeltudor pe 15 Iulie 2024, 13:34

Opriți CRIMA !!! NU se poate face sport la 40-50 de grade !!!

de acord cu tine. Te-ai uitat la unul din meciurile astea? Daca da inseamna ca ai cumparat produsul lor deci esti de acord cu ce ai primit. Restul e can can si vorba goala pt papagali

portardelegenda
portardelegenda  •  15 Iulie 2024, 14:31

A.F.A.N . ,un sindicat inființat de ,,băieți " de frică sa nu cumva sa se inființeze un sindicat real care să puna in pericol interesele si jocurile lor. O gluma proastă in frunte cu președintele lor ( neales de către nimeni dintre fotbaliști ) ce se multumeste cu fărâmiturile cazute de pe masa ,,ospătului federal "

Vezi toate comentariile (4)
Comentează