FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Cum putea fi evitat coșmarul de la Middlesbrough: „Acela a fost un moment-cheie”

Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough
Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 17:30 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 09:59

Sorin Paraschiv, 42 de ani, a rememorat în studioul Gazetei Sporturilor eliminarea suferită de FCSB în 2006 - pe-atunci echipa se numea Steaua - în semifinalele Cupei UEFA cu Middlesbrough. După 1-0 în prima manșă și 2-0 pe „Riverside” în minutul 30, roș-albaștrii au fost învinși cu 2-4.

Titular pe „Lia Manoliu” și suspendat la retur, Paraschiv dezvăluie, la aproape 18 ani distanță, că nu a putut niciodată să revadă meciurile cu englezii.

Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”
DINAMO
Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”

VIDEO. Sorin Paraschiv: „Nici acum n-am revăzut meciurile cu Middlesbrough”

„Sunt niște imagini pe care eu nu le-am revăzut, n-am putut. Au fost niște momente foarte grele, chiar dacă a fost extraordinar de frumos. Nici la tur nu m-am uitat, nici la retur. Este o amintire grea pentru noi toți. Chiar mai mulți colegi mi-au povestit că n-au avut puterea să se uite la acest meci.

Totuși, să ajungi în semifinalele unei competiții europene... deja e mult. Dar am fost la câteva minute de finală, la 3-4 minute de o finală europeană. În finală aș fi jucat, deja mă vedeam în finală, dar din nefericire nu am mai ajuns acolo. Din minutul 30, practic, nu știm ce s-a întâmplat. Cu toate că eu am o mică explicație”, a spus Paraschiv, la GSP Live.

Sorin Paraschiv: „A fost un moment-cheie la Middlesbrough”

Fostul căpitan de la FCSB consideră că o schimbare efectuată de englezi a fost decisivă în economia semifinalei. În minutul 30, la 2-0 pentru FCSB, Southgate era înlocuit cu Maccarone.

„Southgate era fundaș atunci la Middlesbrough. Venea după o perioadă foarte lungă de accidentare, a jucat titular la meciul retur și nu a făcut o partidă foarte bună până în minutul 30, când noi aveam 2-0.

Ei bine, în minutul 30, a cerut schimbare, nu știu ce s-a întâmplat, și a intrat Maccarone. Dacă Southgate rămânea până la pauză și nu intra Maccarone, probabil nu se mai dădea nici golul de 2-1, se intra la pauză cu 2-0 și puteam ajunge în finală. A fost un moment-cheie.

Am fost foarte atent la Southgate, am văzut meciul din tribune, nu a făcut o partidă foarte bună, era o breșă a lor pe acea parte. După 2-1, explicații aveam foarte puține...”, afirmă Paraschiv.

Dacă ne calificam cu Middlesbrough, probabil prindeam echipe mult mai mari, prindeam transferuri mai mari. Sevilla nu cred că putea să ne bată 4-0 în finală, cum a bătut-o pe Middlesbrough. La acea vreme, ne băteam de la egal la egal cu echipe bune ale Europei, ca Betis, Sevilla, Heerenveen

- Sorin Paraschiv

Coșmarul Middlesbrough

În 2006, FCSB, cu Mirel Rădoi căpitan, rata dramatic, în prelungiri, prezența în finala Cupei UEFA.

FCSB a pierdut cu Middlesbrough, 3-4 la general (2-4 în Anglia), după ce, la un moment dat, scorul la general era 3-0 pentru elevii lui Cosmin Olăroiu. Golul decisiv a fost marcat de Massimo Maccarone în minutul 89.

Prima pagină din Gazeta Sporturilor, după dezastrul roș-albaștrilor cu Middlesbrough

Cum putea fi evitat coșmarul de la Middlesbrough: „Acela a fost un moment-cheie”

VIDEO. Rezumatul meciului Middlesbrough - FCSB 4-2

FCSB: 13. Carlos - 20. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 7. Oprița, 28. Lovin, 6. Rădoi, 11. Boștină - 10. Dică, 19. Iacob
Rezerve: 12. Cernea, 5. Bălan, 9. Simion, 14. Cristocea, 15. Neșu, 17. Baciu, 21. An. Cristea
Antrenor: Cosmin Olăroiu

Middlesbrough: 22. Jones - 21. Parnaby, 5. Riggott, 6. Southgate, 3. Quedrue - 33. Taylor, 7. Boateng, 10. Rochemback, 19. Downing - 36. Viduka, 9. Hasselbaink
Rezerve: 32 Knight, 26 Bates, 4 Ehiogu, 39 Cattermole, 15 Parlour, 18 Maccarone, 20 Yakubu
Antrenor: Steve McClaren

Arbitru: Luboš Michel (Slovacia)
Stadion: „Riverside”

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Sorin Paraschiv

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole de actualitate:

Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”
GSP Live
Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”
Moment haios cu MM Stoica și Dică: „Numai pe ăsta îl pupi! Nu se poate! Noi ce suntem?!”
FCSB
Moment haios cu MM Stoica și Dică: „Numai pe ăsta îl pupi! Nu se poate! Noi ce suntem?!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Martie 2024, 14:12
Postat de ccristian0 pe 08 Martie 2024, 12:14

Cel mai placut meci al unei echipe romanesti in cupele europene! Mare bucurie a fost la final! :)) ... si am vazut meciul cu un grup de vreo 7 stelisti!

deci o semifinala de cupa europeana,cea mai mare performanta a unei echipe romanesti din ultimi 35 de ani a fost doar placuta? a fost exceptional. mai ales ca am eliminat ***. putea fi si mai bine,dar finala nu cred ca o castigam. decat o finala pierduta,mai bine asa. ca atunci aveai regrete. cu finala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Martie 2024, 14:10
Postat de saruman2024 pe 08 Martie 2024, 10:38

Respect ....Boro !

cand spui Boro spui cea mai mare perforamnta facuta de o echipa romaneasca in europa in ultimi 30 de ani. tu esti stelist adevarat. UNITI SPRE TITLU 27.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  08 Martie 2024, 13:38

Dacă se uitat la meciul englezilor din sgerturi cu Basel, când englezii s-au calificat în același fel ca în meciul cu FCSB, aveau mai multe șanse de calificare.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează