FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV ȘOC la Rapid! Șumudică l-a pus pe lista de transferuri, după ce l-a titularizat la Iași: „Trebuie să eliberăm niște locuri”

Poli Iași - Rapid. Șumudică, luat în brațe de toți jucătorii/ foto Ionuț Iordache (GSP) +37   FOTO
Poli Iași - Rapid. Șumudică, luat în brațe de toți jucătorii/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 15:52 / Actualizat sambata, 24 august 2024 19:36

Marius Șumudică a demarat operațiunea de restructurare a lotului, iar scenariul începe cu Jayson Papeau. Francezul își caută deja echipă prin agenții săi

Rapidul nu glumește în mandatul Șumudică 2.0. A obținut prima victorie în campionat, 2-1 la Iași, scanează varianta de a-l recruta de la Sepsi pe Debeljuh, o exclusivitate GSP, dar lucrează în paralel și la aerisirea actualului lot din Giulești.

Marius Șumudică a anunțat deja pe circuit intern jucătorii de care nu mai are nevoie, iar în frunte se află Jayson Papeau, cel care a fost titular aseară.

Papeau abia și-a prelungit contractul, dar nu intră în planurile lui Șumudică

Francezul se află în Giulești din vara lui 2022, când Rapid a achitat 200.000 euro pentru a-l aduce de la Warta Poznan, din Polonia. Înaintea actualului sezon tocmai ce i-a fost prelungit contractul până în 2026!

Dar aportul lui scăzut și cifrele fragile îl determină acum pe Șumudică să-l scoată din calculele proiectului său. Prin urmare, Papeau poate să plece, spun surse GSP!

Pentru el ar exista deja anumite variante în zona arabă, iar Rapidul ar fi dispus să negocieze în termeni rezonabili spre a-și recupera măcar o parte din investiție. Șucu mizează să obțină în jur de 300.000 euro pentru francez.

ȘOC la Rapid! Șumudică l-a pus pe lista de transferuri, după ce l-a titularizat la Iași: „Trebuie să eliberăm niște locuri”
Jayson Papeau își prelungise recent contractul cu Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

Detalii de la Viorel Moldovan: „Avem foarte multe nume în zona mediană”

Președintele Rapidului, Viorel Moldovan, evită să intre în detalii legate de Papeau: „Nici nu confirm, nici nu infirm. Nu pot comenta zvonuri”.

Completează însă: „La modul general vorbind, trebuie să mai eliberăm niște locuri pe lista actuală, dacă vrem să mai aducem alți jucători.

Trebuie s-o gândim foarte bine, să analizăm împreună cu antrenorul, să vedem care sunt deciziile optime. Primim numeroase CV-uri, însă nu ne grăbim. Cel puțin în zona mediană avem foarte multe nume, revin după accidentări și Emmers, și Hromada, așa că e nevoie să găsim cumva un echilibru”.

Președintele Rapidului confirmă versiunea Debeljuh: „Am vrut să aflăm perspectivele de transfer”

În plus, Viorel Moldovan confirmă și el interesul pentru Debeljuh, contacte dezvăluite astăzi exclusiv pentru GSP.ro și de directorul general al lui Sepsi, Attila Hadnagy.

Viorel Moldovan/ foto: Cristi Preda (GSP)
+13 FOTO

„Am purtat într-adevăr o discuție cu Hadnagy, dar am pus deocamdată doar o întrebare. Am vrut să aflăm care e situația jucătorului și ce perspective ar fi pentru un eventual transfer. Mai e mult până departe. Suntem momentan în faza de a culege informații, de a analiza. Debeljuh deține unele calități pe care le căutăm, altele îi lipsesc, dar vom vedea în zilele următoare”, subliniază Moldovan.

Am dori un atacant măcar de nivelul lui Rrahmani, poate chiar mai bun. Vrem un profil de vârf care să marcheze, să se preteze la joc combinativ, să fie exploziv, puternic, incisiv, mobil. E greu de identificat un asemenea model, dar ne străduim să găsim varianta cea mai potrivită
Viorel Moldovan, președinte Rapid, pentru gsp.ro

Și încheie: „Avem o bază de date cu câțiva atacanți buni. I-am prezentat și lui Șumudică niște opțiuni. Mercato se apropie de final la noi, mai e deschis până pe 9 septembrie și pe plan internațional.

Uneori lucrurile se precipită pe ultima sută de metri. Poate găsim o soluție interesantă. Vom avea câteva ședințe și săptămâna viitoare ca să vedem exact și ce doleanțe concrete are Șumudică, și cum vede el perspectiva lotului. În funcție de asta vom alege!”.

61 meciuri a jucat Jayson Papeau pentru Rapid în Liga 1, reușin să marcheze 6 goluri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (26)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  25 August 2024, 16:43

Rapid București

VanBasten2000
VanBasten2000  •  24 August 2024, 22:40
Postat de BindenDanDat pe 24 August 2024, 17:42

Nu e o idee rea. Iar viitorul antrenor poate să îl cumpere înapoi, în iarnă.

Deci zici ca Sumudicao nu prinde sarbatorile de iarna. La Rapid, fireste.

mereugigist
mereugigist  •  24 August 2024, 20:43
Postat de legio.sud pe 24 August 2024, 18:25

Da ce mă voi sunteți Dinamo Tbilisi ?!!!

Fiind echipă feroviară ei sunt Lokomotiv Tbilisi dacă ai auzit de ei. :)

Vezi toate comentariile (26)
Comentează