FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

FOTO U Cluj - Dinamo 1-0 » „Studenții” rămân primii în Superliga! „Câinii”, primul eșec după 7 meciuri » Clasamentul ACUM

Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago +7   FOTO
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 02 septembrie 2024 23:22 / Actualizat luni, 02 septembrie 2024 23:48

U Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 1-0, în ultimul meci al etapei 8 din Superliga. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ovidiu Bic (30 de ani) în minutul 62, după o deviere norocoasă.

Cronică de George Nistor după U Cluj - Dinamo 1-0: Inechitabil, dar adevărat. Ioan Ovidiu Sabău se obișnuiește în fotoliul de lider

La Cluj, „șepcile roșii” și „câinii roșii” s-au luptat pentru zona verde a clasamentului, cea pe care s-au cocoțat prin forțe proprii, și acea liniște productivă, rară pentru Superliga. Universitatea, cu un lot îmbunătățit cu timpul, Dinamo, închegată din greutăți și furtuni care au făcut-o mai puternică.

Disputat cu câteva zile înaintea pauzei competiționale - eterna fata morgana pentru mai toate echipele din România, deși nu a trecut foarte mult de la începutul campionatului - meciul Universitatea - Dinamo nu a umplut Cluj Arena, așa cum era de așteptat, cu atât mai mult într-o luni, zi imposibilă chiar și pentru festival.

În schimb, atmosfera a fost una la înălțime, cu cântări lungi și nepigmentate de obișnuitele trivialități ponosite, datorită înfrățirii celor două galerii.

Aripile lui Gertmonas

S-a jucat molcom, ardelenește în primele minute, însă bagajul de inițiativă al elevilor lui Zeljo Kopic a descleștat jocul.

Dinamo e alta și s-a văzut cu ochiul liber. Nu refuză jocul, iar pierderea fricii din sezonul trecut este punctul din care echipa s-a adunat, cu resorturi colective și zdravănă psihologic. Are inițiativă, nu fură metri și nu păcălește gazonul zgrunțuros, cu rădăcini tinere.

Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
+2 FOTO

De partea cealaltă, U Cluj a fost dominată de o precauție exagerată.

În minutul 23', Cătălin Cîrjan a semnat prima ocazie a partidei, după un șut bun, dar peste poartă, din afara careului advers.

Decarul „alb-roșiilor” a mers mai departe și a forțat o pătrundere în careu după o preluare scurtă, însă șutul puternic a fost respins de către Gertmonas (26') cu un arc de braț de mare portar.

„Câinii” au simțit momentul bun astfel că, trei minute mai târziu, același baltic dintre buturile formației lui Sabău a intervenit spectaculos la capul lui Selmani, la care mingea a fost trimisă în bară, respectiv cel al lui Gnahore, câteva sutimi după.

Dan Nistor, invizibil

Zbaterile de pe final de repriză ale clujenilor s-au declanșat prin Alexandru Chipciu și Mamadou Thiam, unul de 35 de ani, altul de 28, dar vectori de energie pentru formația lor.

Cei doi au încercat să rupă ritmul atunci când dinamoviștii au făcut pasul înapoi pentru un plus de oxigen. Așteptări mari au fost de la Dan Nistor, dispersat printre tricouri roșii.

Cornerul executat din flancul drept (44') a fost primul semnal pentru poarta lui Golubovic. Mingea ajunsă la Lucas Masoero nu a prins cadrul porții, fiind deviată de Homawoo.

Revenirea de la cabine o aduce tot pe Dinamo mai hotărâtă, în timp ce gazdele devin tot mai orientate spre atac, dornice să rețină mingea pentru a-și face pașii.

Vladislav Blănuță și-a încercat norocul (55') cu un șut de la distanță care l-a întins serios pe Golubovic. Alex Chipciu l-a imitat, din acțiune, la scurt timp, tot fără succes.

Cătălin Cîrjan nu-și învinge fricile

Un aspect important la care Kopic va avea de lucrat serios de-a lungul acestei stagiuni este căderea lui Cătălin Cîrjan în timpul jocului.

Jucătorul de profil ofensiv s-a zbătut, a fost aproape să înscrie, însă în momentul în care Ovidiu Popescu sau Radu Boboc au început să-l controleze, i-a scăzut brusc curajul.

Nu e prima partidă la care Cîrjan devine temător din cauza unor faulturi care mai degrabă sâcâie decât să doară.

Ar putea fi cicatricea celor două accidentări la genunchi, una suferită la 14 ani, cealaltă la 18, care i-au stagnat cariera, pentru ca mai apoi să revină acasă pentru a se relansa.

Nu e un capăt de lume, dar nici nu dispare cu timpul, ci e din ce în ce mai vizibil.

Echitabilul e doar o iluzie

Nu tragi pe poartă, nu înscrii. Indicațiile lui Sabău și-au produs efectele în 62', când Ovidiu Bic a înscris cu un șut în forță, din unghi, deviat nefericit de Milanov și transformat de tot concursul de împrejurări într-un lob pe care mulți fotbaliști nu-l reușesc într-o carieră.

Golubovic s-a întins cât a putut, dar a sfârșit în a observa îndeaproape cum plutește mingea în plasă.

A fost și momentul în care clujenii au făcut un pas în spate pentru o construcție mai atentă și cu riscuri minime. Chiar dacă au apelat la patru jucători proaspeți de pe bancă - Soro, Caragea, Mărginean și Patriche, pe final - le-a fost dificil dinamoviștilor să-și întețească atacurile.

S-a terminat 1-0, o victorie italienească pentru Ioan Ovidiu Sabău, pe fotoliul de lider și după cea de-a opta rundă. Nimic nu e întâmplător, chiar dacă e inechitabil.

FINAL » U Cluj - Dinamo 1-0

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din U Cluj - Dinamo

Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
+2 FOTO

VIDEO. Atmosferă incendiară la Cluj! Suporterii lui U au pregătit un moment pirotehnic special la meciul cu Dinamo

U Cluj - Dinamo, echipele de start:

U CLUJ (4-2-3-1): Gertmonas - Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu - Ov. Popescu, Bic - Rață, D. Nistor, Thiam - Blănuță;
Rezerve: Gorcea, Oancea, J. van der Werff, Mitrea, D. Lasure, Codrea, Simon, Silaghi, Bota, Berto, Tchassem, D. Moldovan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

DINAMO (4-3-3): Golubovic - C. Costin, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - A. Bani, Selmani, Bordușanu;
Rezerve: A. Roșcan. Pașcalău, Licsandru, Soro, Patriche, Caragea, A. Irimia, Rotund, Amzăr, Mărginean;
Absenți: Hakim Abdallah (accidentat), Maxime Sivis (suspendat), Dennis Politic (accidentat);
Antrenor: Zeljko Kopic

Stadion: Cluj Arena;
Arbitru: Marcel Bîrsan (București);
Asistenți: Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Adrian Vornicu (Iași);
Arbitru VAR: Viorel Flueran (Craiova);
Asistent VAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia);

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (71)
mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  03 Septembrie 2024, 19:01
Postat de parpalache pe 03 Septembrie 2024, 09:21

Dinamo-in afara de Cirjan-are jucatori cam de valoarea celor din sezonul trecut!„Mediocra”!Pâna acum„s-au scos”cu ritmul și stilul de joc impus de Kopic!Adica pase pe poziții viitoare,mișcare continua!Dar apararea a ramas la fel de„comica”cu excepția portarului!Iar cu fiecare etapa care trece -când este macinata de accidentari și de oboseala-incepe sa revina la...„normal”!Adica la jocul -fara speranța de dinaintea venirii lui Kopic!Nu cred ca putem spera la play off!

Te inseli ! Dinamo are 3 dintre cei mai buni jucatori ai campionatului...Politic, Gnahore, Homawoo ! Problema e ca nu avem banca de rezerve...aseara a fost nevoie sa fie introdus Patriche ca varf pe final de meci ! Aseara nu au jucat Politic si Hakim,cei mai importanti oameni din atac...chiar si asa am jucat mai bine decat ei, am avut ocazii, uriase chiar..in prima repriza a fost o singura echipa pe teren ! Aia nu au avut nici macar o ocazie, UNA...si au marcat un gol norocos ! Nu imi place rezultatul de aseara, dar ne uitam si la joc...in primele 45 de minute Dinamo a prestat un fotbal cum nu prea vezi in liga 1 !

John.Wick
John.Wick  •  03 Septembrie 2024, 17:52
Postat de Alb.invers pe 03 Septembrie 2024, 11:45

O sa mori tu de oftică și nu va fi așa stelist dement! Ești prostul siteului, dar tu te simți bine în prostia ta.

Da de unde te-ai găsit tu deștept, ***? Ia vezi-ți de insolvență.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  03 Septembrie 2024, 17:45
Postat de john_milne_iosif_aluat_crt pe 03 Septembrie 2024, 11:39

nu le am cu politica ....si nici nu ma intereseaza ...problema este ce faceti voi ...o sa jucati din 3 in 3 zile ...europa , campionat si cupa ....nu aveti 20 de jucatori de valoare sa mergi pe 3 fronturi ...inainte cu 4 zile sa jucati cu rangers ...aveti meci cu Dinamo !!

Cu ăștia de i-a luat Gigi acum, batem tot și pe Rangers și pe Dinamo și Botoșani și Buzău și care mai sunt.Sunt învățați ăștia sa joace la trei zile, doar sunt europeni.Acum vorbind serios, dacă joaca fotbal, se vor vedea și rezultate.Daca joaca turca, la vara pleacă care încotro și vin altii

Vezi toate comentariile (71)
Comentează