FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV Ce n-a putut Gigi Becali ar putea reuși azi o candidată la play-off-ul Superligii: fotbalistul e gata să semneze

Mamadou Thiam, în acțiune/ foto: Imago Images
Mamadou Thiam, în acțiune/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 12 iunie 2024 09:07 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2024 10:09

Mamadou Thiam, 29 de ani, este gata să semneze cu U Cluj, mutare care se poate realiza în cel mai scurt timp posibil, susțin sursele Gazetei Sporturilor. Ar fi vorba despre o revenire după un sezon petrecut în fotbalul arab.

U Cluj este aproape să mai facă o mutare interesantă în mercato estival. „Șepcile roșii" sunt în negocieri avansate cu atacantul care a mai îmbrăcat tricoul echipei și a dat randament pe malul Someșului.

Mamadou Thiam, vârful care a dat gol celor de la FCSB, apoi nu a mai ajuns la formația patronată de Gigi Becali, vara trecută, este gata de revenire în Superliga. Tot la U!

Expulzat din Franța, desconsiderat de echipa unde a crescut, un fotbalist al naționalei României este vânat să ajungă în Ligue 1 sau în Serie A: „Regula Under 21 l-a făcut mare”
NAȚIONALĂ
Expulzat din Franța, desconsiderat de echipa unde a crescut, un fotbalist al naționalei României este vânat să ajungă în Ligue 1 sau în Serie A: „Regula Under 21 l-a făcut mare”

U Cluj a realizat deja 5 transferuri până acum

Mamadou Thiam, 29 de ani, este pe lista de priorități a ardelenilor, așa cum a informat și deunăzi Gazeta Sporturilor, iar astăzi ar putea iscăli noul angajament cu formația din Transilvania.

Jucătorul senegalez cu pașaport francez ar putea fi mutarea cu numărul 6 pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Și un transfer important în lupta pentru play-off. U Cluj și-a depus candidatura pentru top 6 în proximul sezon.

Până acum, alb-negrii au fost activi pe piața transferurilor. Au realizat deja cinci mutări.

I-au mai adus pe Dorin Codrea (26 de ani, mijlocaș central, Concordia Chiajna), Ovidiu Popescu (30 de ani, mijlocaș central, FCSB), Vadim Rață (31 de ani, mijlocaș central, FC Voluntari), Iulian Cristea (29 de ani, stoper, Rapid) și Radu Boboc (25 de ani, fundaș dreapta, FC Voluntari).

Thiam nu ar fi singurul atacant pe care U Cluj vrea să-l aducă. Pe lângă o extremă aflată pe lista alb-negrilor. Ardelenii vor să transfere cel puțin două vârfuri până la startul sezonului. Și așteaptă un răspuns final și din partea Universității Craiova pentru transferul, fie și temporar, al lui Jovan Markovic, 23 de ani.

Mamadou Thiam revine în Superliga după un sezon în fotbalul arab

Thiam a plecat vara trecută de la U Cluj. După ce a marcat în poarta celor de la FCSB, Gigi Becali l-a avut în vizor, însă mutarea nu s-a mai perfectat. Jucătorul avea o clauză de jumătate de milion de euro.

33de meciuri a bifat Thiam pentru U Cluj, marcând de 11 ori și având și un assist

În schimb, Mamadou a plecat la Al-Arabi în Emiratele Arabe Unite. Nu a dat randamentul scontat acolo, a plecat după jumătate de an, răstimp în care a marcat de două ori în patru meciuri. Revenirea în România nu s-a putut realiza nici în ianuarie 2024. Thiam a semnat în liga secundă din Arabia Saudită, la Al-Jabalain, pentru care a punctat de două ori în 15 meciuri.

Varianta U Cluj ar fi de bun augur pentru Thiam, care a avut câteva experiențe interesante în carieră. A jucat în Anglia, la Barnsley, în Franța la Clermont, Nancy și Dijon, dar și în Belgia la Oostende.

650de mii de euro este cota lui Thiam conform transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (3)
REMEMBER87
REMEMBER87  •  12 Iunie 2024, 11:34

Toate ventuzele second hand , refuzate la export se intorc pe post de mare vedete in Romania ! Du-te Mamadu , du-te ....

nautilus
nautilus  •  12 Iunie 2024, 09:49

Cel puțin 60% din articolele din gîsîpî sunt cu și despre ciobanul fariseu și zecesebe Berceni!?! Nu mai scăpăm de de acest "gigică", acest clotilde armand al fotbalului românesc!?!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Iunie 2024, 09:40

Singura lui legatura cu fcsb-ul si Gigi este ca n-a ajuns acolo. Dar e suficient pentru gesepe ca sa bage Gigi sau fcsb in titlu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează