FOTBAL  »  Superliga  »  PLAN

Întâlnire de gradul ZERO! Ultrașii pregătesc „Legea suporterilor” ca alternativă pentru „Legea lui Mitică”

Ultrașii români pregătesc înlocuirea Legii 4/2008 +9   FOTO
Ultrașii români pregătesc înlocuirea Legii 4/2008

Articol de - Publicat miercuri, 12 iunie 2024 09:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2024 09:38

Ultrașii din fotbalul românesc pregătesc un nou moment istoric după ce s-au unit în Peluza Sud a stadionului Steaua, pentru meciul amical al României cu Liechtenstein. Aceștia au avut marți o întâlnire cu câțiva politiceni și cu conducători importanți din fotbalul românesc pentru implementarea „Legii suporterilor”, care își propune să înlocuiască Legea 4, implementată în perioada în care Dumitru Dragomir era președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Ultrașii acuză faptul că au fost arestați în dosarul „Pyro” din cauza torțelor pe stadioane pe care le-au introdus. Au tras un semnal de alarmă la meciul amical dintre România și Liechtenstein, pe 7 iunie, atunci când s-au unit și au protestat împreună, în urma numeroaselor rețineri din rândul suporterilor.

Hagi mai face un transfer la Farul » Fostul jucător de la FCSB revine sub comanda „Regelui”
FARUL
Hagi mai face un transfer la Farul » Fostul jucător de la FCSB revine sub comanda „Regelui”

Cei mai importanți lideri de galerie din România s-au întâlnit marți cu nume importante din scena politică și cu conducătorii cluburilor pentru a înlocui Legea 4 din 2008, cunoscută drept „Legea lui Mitică”, potrivit iamsport.

Ultrașii pun la cale „Legea Suporterilor”

Noua lege ar trebui să înlocuiască Legea 4 din 2008, anunțul urmând a fi făcut zilele următoare. Ultrașii au protestat în ultimii 16 ani din cauza faptului că Dumitru Dragomir, președintele LPF din acel moment, a propus această lege care îi sancționează pe cei care aprind materiale pirotehnice pe stadioane cu 3 ani de închisoare cu executare.

+5 FOTO

Legea privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive a fost aspru criticată de ultrași încă de la acel moment, care au acuzat că e o lege mult prea dură şi prost inspirată din cea britanică. Ulterior, politicieni din Camera Deputaților au încercat să aducă unele completări și mai aspre.

Suspendarea se aplică chiar și în contextul în care ultrașii contestă procesul verbal de amendă. Înaintea partidei României cu Liechtenstein, mai mulți membri importanți ai facțiunilor ultra din țară s-au pozat unul lângă altul, lăsând rivalitățile și orgoliile personale la o parte. FCD Sud, Sud Steaua, Nord Rapid, Sud și Nord Craiova au fost printre grupările reprezentate. Alături de ele au fost și suporteri de la Argeș, Constanța, Galați, Hunedoara sau Arad.

VIDEO. România - Liechtenstein. Ultrașii din toată țara s-au strâns pe Stadionul Steaua

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (13)
88gore88
88gore88  •  12 Iunie 2024, 15:52

O torta aprinsa pe stadion te poate baga la pușcărie 3 ani cu executare!Dar ai voie sa le folosești în cupele europene.Cica normalitate.Chiar,stiti pe cineva care a făcut 2-3 ani de pușcărie pt asa ceva,desi s-au aprins mii de torte in acesti 16 ani?Nu,pt ca legile în tara lu' Robot Tăcut sunt făcute doar sa-ti închidă gura intr-o altercație,ele nu se aplica niciodată!Oricum,era un abuz ordinar...

kuba
kuba  •  12 Iunie 2024, 14:57
Postat de corneliusarmis pe 12 Iunie 2024, 12:59

Reprezentanții, de fapt niște „derbedei fripturiști de campanie electorală”, a unor ECHIPE resuscitate de oameni POLITICI, din BANI PUBLICI, „ridică la fileu”, unor posibili candidați din toamnă, pentru dezbateri în Parlament și campanie electorală, oferându-le muniție! Vine „Tata Simion” cu un Proiect de Lege, cea a melețeanului Dragomir este prea dură pentru suporterii echipelor căpușe „inventate/resuscitate”! Chiar dacă trece sau nu, Proiectul propus, segmentul de electorat va veni și-l vor vota! Și cum Justiția Română este în genunchi ascultând „comenzile” Politicului (Coldea, Ponta, Dumbravă, Dâncu, Fota, Rus, Boc, Statul maghiar) le va dărui pomeni, STADIOANE și PALMARESE echipelor de Primării, UM-uri, Departamentale (SRI, DIE, SIE, Transport, Educație), doar trăim în România, unde e posibil orice! Hai, la lupta de clasă, mardeiaș cu piroman, să ne UNIM!

Respect

88gore88
88gore88  •  12 Iunie 2024, 13:51

A lipsit liderul fcsb-ului...Aaaa,stai asa,ca pe asta îl ia MeMe la palme dacă deschide gura...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează