FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA SLOBOZIA - PETROLUL

FOTO Petrolul, pe val în Superliga! Victorie cu Slobozia, iar trupa lui Mehmet Topal a urcat pe loc de play-off » Cum arată clasamentul ACUM

Unirea Slobozia - Petrolul, foto: Sport Pictures +5   FOTO
Unirea Slobozia - Petrolul, foto: Sport Pictures

Articol de , - Publicat vineri, 16 august 2024 21:01 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 14:53

Unirea Slobozia și Petrolul au oferit un meci extrem de atractiv în etapa 6 din Superliga. Ploieștenii s-au impus la Clinceni, scor 2-1, după ce au fost conduși în prima repriză. Au profitat de eliminarea lui Jordan Gele (31 de ani) din startul reprizei a doua și au dat lovitura pe final, prin Alexandru Tudorie (28 de ani).

Petrolul a ajuns la 4 meciuri consecutive fără eșec în Superliga

Eșecul cu Dinamo de pe Arcul de Triumf, din etapa a doua, i-a trezit pe ploieșteni. De atunci, trupa lui Mehmet Topal a ajuns la 4 meciuri consecutive fără eșec, perioadă în care a înregistrat 2 victorii și 2 rezultate de egalitate.

Petrolul a început mai montată meciul, mai ales în contextul în care știa că poate urca pe loc de play-off în cazul unui succes. Mihnea Rădulescu (18 ani) a expediat un șut de la marginea careului, însă Denis Rusu (34 de ani) s-a întins și a respins spectaculos.

Două minute mai târziu, Gicu Grozav (33 de ani) a reluat cu capul, însă același Rusu și-a salvat echipa. Trupa lui Adi Mihalcea a reacționat în minutul 19, chiar la prima acțiune periculoasă. Aganovic a pătruns în careu și a trimis un șut periculos, însă Zima a vrut să-i facă concurență lui Rusu.

Ritm excelent de joc în prima repriză! 2 minute mai târziu, Tudorie a reluat cu capul de la 11 metri, însă portarul a scos de sub bară. Ocaziile s-au mutat la poarta ploieștenilor. Camara a scăpat singur cu Zima, după o pasă extraordinară din partea lui Jordan Gele, dar Zima a fost de neînvins.

Chiar dacă Petrolul a dictat ritmul jocului, Slobozia a dat lovitura în minutul 29, după o fază fixă. Dmytro Pospelov a trimis în careu, mingea a fost bâlbâită de apărarea oaspeților, iar balonul a ajuns la Gele, care a înscris în premieră pentru formația nou-promovată.

Ialomițenii nu s-au bucurat prea mult de avantaj. Mihnea Rădulescu (18 ani) a restabilit egalitatea cu 6 minute înainte de pauză, cu o execuție superbă din interiorul careului. Denis Rusu, care a făcut o partidă excelentă până în acel moment, n-a mai putut interveni. A fost prima reușită în tricoul echipei sale pentru Rădulescu.

Petrolul a tremurat pe final, însă pleacă acasă cu cele 3 puncte

Repriza a doua a început cu un moment extrem de tensionat. Gele, marcatorul golului Unirii Slobozia, a fost eliminat direct de arbitrul Viorel Flueran, după un gest nesportiv la adresa lui Paul Papp. Cei doi jucători s-au șicanat reciproc, iar vârful francez l-a lovit în stomac pe jucătorul oaspeților.

Petrolul a dat lovitura în minutul 77, prin Alexandru Tudorie. Akosah-Bempah a insistat în careu la un balon care părea pierdut, l-a păcălit pe Șerbănică, iar mingea a ajuns la Tudorie, care l-a executat pe Rusu.

Trupa lui Topal s-a retras pe final, încercând să-și păstreze avantajul, iar Slobozia a ratat câteva ocazii uriașe. În minutul 87, Gabriel Lazăr a trimis periculos cu capul după un corner, însă Zima și-a salvat echipa.

Două minute mai târziu, o nouă situație imensă de gol. Medina a dat pe lângă minge în fața porții. S-a terminat, în cele din urmă, 2-1 pentru Petrolul, care a urcat pe locul 4 în Superliga, cu 9 puncte după primele 6 etape.

Pentru ploieșteni urmează duelul de pe teren propriu cu Oțelul Galați. De cealaltă parte, Unirea Slobozia este pe 12, cu 5 puncte și va juca pe terenul celor de la Sepsi.

FINAL » Unirea Slobozia - Petrolul Ploiești 1-2

  • Au marcat Jordan Gele 29 / Mihnea Rădulescu 39, Alexandru Tudorie 77
  • Click aici pentru statistici!
  • Jordan Gele a primit cartonașul roșu în minutul 50 după un gest nesportiv la adresa lui Paul Papp
  • 1.250 de spectatori asistă la meci (cifră oficială)

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Unirea Slobozia - Petrolul

Unirea Slobozia - Petrolul Ploiești, echipe de start

Unirea Slobozia (4-2-3-1): Rusu - Șerbănică, Pospielov, Antoche, Medina - Perianu, A. Lopez - Aganovic, Purece, Camara - Gele
Rezerve: Krell, Dorobanțu, I. Dinu, G. Lazăr, C. Toma, Pacionel, M. Lemnaru, Coadă, Bărbuț, Afalna, F. Ilie, L. Vlăsceanu
Absenți: -
Antrenor: Adrian Mihalcea

Petrolul Ploiești (4-2-3-1): Zima - Veiga Miranda, Papp, Huja, L. Dumitriu - T. Keita, Jyry - Rădulescu, Hanca, Grozav - Tudorie
Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Stancovici, Stănică, Mateiu, G. Bratu, Tolea, Boțogan, Akosah Bempah, D. Ilie, Fabricio Santos, R. Bucur
Absent: Țicu (accidentat)
Antrenor: Mehmet Topal

Stadion: Clinceni - Arena
A: Flueran Viorel Nicușor. A1: Mitruţi Daniel. A2: Ilinca Cristian Daniel
Arbitru VAR: Găman George Cătălin
Asistent VAR: Rusandu Lucian 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fostul internațional român se retrage la 26 de ani, dar pe plan personal lucrurile stau excelent » Iubita sa i-a spus „DA!”
Liga 2
Fostul internațional român se retrage la 26 de ani, dar pe plan personal lucrurile stau excelent » Iubita sa i-a spus „DA!”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”
Superliga
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Echipa de start a Realului: surprizele pregătite de Ancelotti

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  16 August 2024, 21:04
Postat de rav410wrc pe 16 August 2024, 20:15

Pfoa ... ce fluierasi avem ?! Amaratu' ala de la Unirea Margarina Slobozia a luat un rosu, mai mult decat gratuit, dupa ce-a vrut sa-l "raneasca" grav, pe cel mai "linistit" jucator al Petrolului, nimeni altu' decat Papp !? :)))

Papp joaca mai mult teatru decat fotbal, nu e prima data cand simuleaza !!

elgabri
elgabri  •  16 August 2024, 20:55

Arbitrul a stabilit castigatoarea, aia nu a fost de rosu !!

rav410wrc
rav410wrc  •  16 August 2024, 20:15

Pfoa ... ce fluierasi avem ?! Amaratu' ala de la Unirea Margarina Slobozia a luat un rosu, mai mult decat gratuit, dupa ce-a vrut sa-l "raneasca" grav, pe cel mai "linistit" jucator al Petrolului, nimeni altu' decat Papp !? :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează