FOTBAL  »  Superliga  »  SLOBOZIA - RAPID

live ora 21:00 Unirea Slobozia - Rapid, meciul care încheie runda #10 din Superligă. Șumudică are o singură opțiune » Echipele anunțate de Gazetă + Cum arată cotele la pariuri

Giuleștenii caută revirimentul în campionat în fața nou-promovatei Unirea Slobozia / Sursă foto: Facebook@ Rapid 1923
Giuleștenii caută revirimentul în campionat în fața nou-promovatei Unirea Slobozia / Sursă foto: Facebook@ Rapid 1923

Articol de , - Publicat luni, 23 septembrie 2024, 09:41

Rapid caută revirimentul în campionat în fața nou-promovatei Unirea Slobozia. Luni seara, de la 21:00, giuleștenii lui Marius Șumudică dau piept cu ialomițemii pe stadionul din Clinceni. Partida, ultima a rundei a zecea din Superligă, va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

După deziluzia trăită săptămâna trecută în fața Universității Cluj, Rapid țintește o victorie de moral împotriva Unirii Slobozia, o formație arțăgoasă, construită după chipul și asemănarea lui Adrian Mihalcea. Alb-vișiniii sunt pe 13, cu 9 puncte, în timp ce adversara de luni ocupă locul al zecelea, cu două puncte în plus.

Cele două echipe se întâlnesc pentru întâia oară în principala competiţie internă. De asemenea, Adrian Mihalcea şi Marius Şumudică se duelează în premieră din postura de antrenori în Superligă.

Unirea Slobozia - Rapid, live de la 21:00

Unirea Slobozia - Rapid București, echipe probabile:

Unirea Slobozia (4-2-3-1): Rusu - Medina, Antoche, Pospelov, Șerbănică - Coadă, Perianu - Camara, Purece, Aganovic - Afalna
Rezerve: Krell, C. Toma, Dorobanțu, I. Dinu, Lazăr, Pacionel, Lemnaru, Vlăsceanu, Ilie, Yusov, Gele
Antrenor: Adrian Mihalcea
Absenți: Bărbuț, A. Lopez (accidentați)

Rapid București (4-3-3): Siegrist - Braun, Săpunaru, Pașcanu, Borza - Kait, Hromada, Hasani - R. Pop, Burmaz, Petrila
Rezerve: Aioani, Onea, Ignat, Borza, Christensen, Grameni, Emmers, Jambor
Antrenor: Marius Șumudică
Absenți: P. Iacob, Gojkovic (accidentați), Boupendza, N'Jie

Stadion: „Clinceni - Arena 1” (Clinceni - Ilfov)
Antrenor: Ionuț Coza (Cernica - Ilfov) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Valentin Avram (București) / Arbitru VAR: Marian Barbu (Făgăraș) / Arbitru AVAR: Marcel Bîrsan (București) / R1: Vlad Baban (Iași) / Observator arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea)

Toate informațiile înainte de Unirea Slobozia - Rapid, filtrate de statisticianul GSP Liviu Manolache

  • O victorie (2-1 vs. Gloria Buzău), o remiză (2-2 vs. FCSB) şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de ialomiţeni pe teren propriu în ediţia curentă.
  • 23 august 2024, Poli Iaşi-Rapid 1-2 a fost singurul succes bifat de giuleşteni în precedentele 12 deplasări din campionat, în rest cinci rezultate de egalitate şi şase partide pierdute.
  • Mediile de vârstă: Unirea Slobozia - 27 ani şi o lună, cea mai mare din campionat; Rapid - 25 de ani şi patru luni.
  • Doar 22 de jucători a utilizat gruparea ialomiţeană în primele nouă runde, dintre care 10 au debutat pe prima scenă din România chiar în acest sezon.
  • Ucraineanul Dmytro Pospelov, fundaşul golgheter al gazdelor (4 goluri), a prins „Echipa etapei” de trei ori, performanţă pe care au mai realizat-o doar Mihai Bordeianu (Poli Iaşi) şi Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj).
  • Bucureştenii s-au bazat pe 28 de fotbalişti, şase dintre ei fiind autohtoni eligibili U 21.

Marius Șumudică: „Nu trebuie să căutăm scuze, trebuie să câștigăm”

Marius Șumudică, antrenorul celor de la Rapid, a vorbit în conferința de presă premergătoare meciului cu Unirea Slobozia despre ultimele noutăți din sânul echipei.

Tehnicianul e conștient că situația nu e una îmbucurătoare la Rapid, dar speră la o redresare a situației. Șumudică a reiterat faptul că a fost deranjat de atitudinea jucătorilor săi.

„Ne așteptă un meci greu, cu o echipă bună, sunt în fața noastră în momentul de față, un teren dificil, la Clinceni, nu trebuie să căutăm scuze, trebuie să câștigăm. Ne-am pregătit bine și trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat la meciul cu U Cluj.

Echipele mari din anii trecuți se chinuie, fac câte un punct. Avem nevoie de o înlănțuire de rezultate. Oricine poate bate pe oricine, mâine întâlnim o echipă determinată, vrea cel puțin un punct. În afară de Gojkovic, nu avem probleme de lot. Suntem ok și sper că arătăm bine din punct de vedere al productivității.

Atacanții noștri sunt singurii care nu au marcat până în momentul de față. Trebuie să îi aducem în fața porții și să marcheze. Ne apropiem, la o victorie suntem de play-off. Nu suntem aproape, suntem departe de ce-mi doresc. M-a deranjat atitudinea, nu ai o atitudine de învingători. E clar că e o problemă mentală.

Nu trebuie să uităm că în vară s-au făcut multe achiziții, și eu am adus 3 jucători, 2 nu au încă drept de joc. Această echipă trebuie să învețe să câștige”, a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă.

+3 FOTO

Avem nevoie de o atitudine corectă. Monitorizăm foarte bine, avem sistem care filmează antrenamentele. E nevoie să construim din punct de vedere tactic. Avem jucători care nu vorbesc română, le-am zis că trebuie să învețe. Din punct de vedere fizic, suntem puțin peste 50%. Noi la Iași și Craiova am obținut ceva mai mult cu inima. Sperăm ca mâine să arătam altfel și de la zi la zi să creștem, să formăm o familie.

- Marius Șumudică, antrenor Rapid

Rapid a egalat un record rușinos vechi de 73 de ani

Asistăm la cel mai slab start de campionat al giuleștenilor de la promovare încoace, iar clubul lui Dan Șucu a bifat un record negativ vechi de 73 de ani: doar în 1951 s-a mai întâmplat ca alb-vișiniii să câștige un singur meci în primele 9 etape!

Este cel mai slab start de sezon al Rapidului de la revenirea în principala competiţie internă (2021), precedentul campionat început cel puţin la fel de ezitant fiind cel în care a retrogradat ultima oară, 2014/'15, când, cu Ionel Ganea pe bancă, a înregistrat două succese, două remize şi 5 înfrângeri.

Pe parcursul acestui campionat, giuleștenii au izbutit un singur succes, 2-1 pe terenul lui Poli Iaşi, la revenirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică.

Adrian Mihalcea: „Mă sperie forma în care o prindem pe Rapid”

Tehnicianul Unirii Slobozia anticipează un meci teribil în fața echipei rănite în orgoliu din Giulești:

Nici nu mai luăm în calcul că nu jucăm acasă. Va fi un meci extrem de dificil, Rapid cred că este unul dintre cele mai organizate cluburi. Chiar dacă în momentul de față rezultatele nu o arată, au un lot extrem de valoros...

Mă sperie forma în care o prindem pe Rapid. Au o calitate incredibilă și pot reveni oricând, pentru că este o echipă rănită, în foame de rezultate și vor fi cu atât mai periculoși. Trebuie să arătăm tărie de caracter și am speranțe că vom obține un rezultat pozitiv.

- Adrian Mihalcea, antrenor Unirea Slobozia, conform iamsport.ro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
BineleInvinge
BineleInvinge  •  22 Septembrie 2024, 23:11

dar Manea ce are?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează