FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - RAPID

FOTO + VIDEO Cronică de George Nistor după UTA - Rapid 1-1: Deraiere la primul meci cu Neil Lennon pe bancă

UTA Arad și Rapid au remizat cu scorul de 1-1 în etapa inaugurală a noului sezon de Superliga. Chiar dacă giuleștenii au deschis scorul prin Braun, echipa lui Mircea Rednic a egalat prin golul marcat de Cîmpanu, aflat la debut. +49   FOTO
UTA Arad și Rapid au remizat cu scorul de 1-1 în etapa inaugurală a noului sezon de Superliga. Chiar dacă giuleștenii au deschis scorul prin Braun, echipa lui Mircea Rednic a egalat prin golul marcat de Cîmpanu, aflat la debut.

Articol de , , , - Publicat sambata, 13 iulie 2024 19:15 / Actualizat sambata, 13 iulie 2024 22:21

UTA Arad și Rapid au remizat cu scorul de 1-1 în etapa inaugurală a noului sezon de Superliga. Chiar dacă giuleștenii au deschis scorul prin Braun, echipa lui Mircea Rednic a egalat prin golul marcat de Cîmpanu, aflat la debut.

La meci au fost peste 40 de grade la nivelul gazonului, după cum au remarcat reporterii GSP George Nistor și Ionuț Iordache, prezenți pe stadionul din Arad.

Pe arena „Francisc Neuman” din Arad, UTA și Rapid s-au înfruntat într-o căldură infernală care și-a pus amprenta nu doar în joc, ci și în înaltul tribunelor arcuite, acolo unde s-a găsit punctul de rivalitate încă dinainte de start: Timișoara.

Unii înfrățiți, alții orgolioși geografic, a fost doar un semnal dat la unison din care suporterii de obicei se hidratează pentru primele 90 de minute ale sezonului.

La nivel de gazon, udat din plin pentru că și mingea trebuie ajutată să curgă, primele minute au transcris o luptă încleștată la centrul terenului, din care giuleștenii au rezolvat mai simplu, scurt, cu evacuări pe benzi, exact ceea ce își dorește Neil Lennon, factorul încă necunoscut pentru omologii săi din Superliga.

Borza strică sistemul

Mult anunțata schimbare de sistem a Rapidului s-a produs de la primul meci. Manea, Blazek și Iacob au format linia defensivă, însă primele carențe se observă cu ușurință.

În situații de atac, Rrahmani și Hasani prind puteri ajutați de Braun, nu și de Borza. Atunci când „vișiniii” se apără, fundașul stânga se pierde și îl expune pe Iacob.

După câteva încercări pe poarta lui Robert Popa, Braun, căpitanul titular, a deschis scorul fiind excelent găsit de Rrahmani ca urmare erorilor de plasament ale apărării adverse.

Dacă pe partea lui Braun au putut pătrunde, arădenii au mutat pe dreapta ulterior, pentru incursiunile lui Costache și Fabry, fără să-l pună în pericol pe Aioani.

Pare că le va lua minute bune rapidiștilor până să învețe noul sistem propus. E o chestiune de sincronizare și efort susținut.

A urmat năpustirea de la Arad

Fiecare izbucnire a lui Mircea Rednic din prima repriză și-a văzut urmarea în vestiar. Trei schimbări la pauză pentru o năpustire totală.

George Cîmpanu, Raoul Cristea și Joao Pedro au intrat cu suflu nou. Arădenii au trecut la verticalizare și hărțuirea constantă a lui Borza, „trădat” și de atingerile multiple pe care Papeau nu și le-a dus la capăt.

Cîmpanu a fost cel care a reușit egalarea (60'), din câțiva metri, la capătul unei faze la care Blazek și Iacob nu au comunicat.

Omondi, mult mai curajos, și Cristea și-au încercat și ei norocul cu șut, dar fără a influența tabela.

Deraiere la început de drum

Pe final, Rednic și Lennon mută ofensiv, nemulțumiți. Combinațiile oaspeților tind să capete metri în plus, în buza porții, pe când roș-albii au șutat mai des atunci și au contraatacat.

Așa s-a născut golul lui Omondi (89'), anulat târziu pentru fault în atac făcut de Halaf. S-a terminat egal, iar pentru Neil Lennon este un început de coșmar, în care a trăit sensibilitățile echipei sale, apostrofările unui public ce s-a simțit furat și, mai ales, fotbalul românesc mereu la extreme.

FINAL UTA - Rapid 1-1

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici
  • Au marcat: Cîmpanu '60, / Braun '23
  • Chiar dacă pe foaia de joc echipa Rapidului este așezată în formația 4-4-2, cu Manea mijlocaș dreapta, giuleștenii vor începe în sistemul 3-5-2, așa cum au făcut-o în ultimul amical. Manea va face parte din linia de 3 fundași, alături de Blazek și Iacob.
  • Cristi Săpunaru, căpitanul din ultimii ani, a început meciul pe banca de rezerve. Vizibil agasat de situație, Săpunaru nu s-a antrenat deloc înainte de meci. Acesta a stat și i-a urmărit pe colegi preț de câteva minute, apoi a luat loc pe bancă. Fundașul a fost singurul fotbalist al Rapidului care nu s-a încălzit.

UTA Arad - Rapid București, echipele de start

UTA Arad: R. Popa - Rodrigues, Conte, Benga (c.), Trif - C. Mihai, Van Durmen - Fabry, Omondi, Costache - Dumiter
Rezerve: D. Iliev, Râpă, Iurasciuc, Ekmecki, Machado, Dumiter, Cîmpanu, R. Cristea, Healf, A. David
Antrenor: Mircea Rednic

Rapid București: Aioani - Manea, Blazek, Iacob - Braun, Oaidă, Papeau, Kait, Borza - Hasani, Rrahmani
Rezerve: Ungureanu, Bădescu, Săpunaru, Micovschi, Emmers, Petrila, El Sawy, Burmaz, Jambor, G. Gheorghe, A. Stan, Ignat
Antrenor: Neil Lennon

Stadion: „Francisc von Neuman”

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova - Dolj) / A2: Popescu Adrian (Craiova - Dolj) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca - Cluj) / R1: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / Observator arbitri: Sovre Octavian (Satu Mare)

GALERIE FOTO. UTA - Rapid, în prima etapă din Superliga

UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
+45 FOTO

UPDATE. 21:10: Fanii arădeni strigă „hoții, hoții” către Dan Șucu

Omondi marcase în minutul 89 golul care putea aduce victoria în acest meci. După verificarea VAR, reușita a fost anulată, fapt ce i-a scandalizat pe suporterii arădeni. Aceștia au început să strige „Hoții, hoții!” în direcția lui Dan Șucu.

VIDEO. Fanii gazdelor fac spectacol în tribunele stadionului „Francisc Neuman”

UPDATE. 20:30: Călin Bibarț, primarul din Arad, a traversat tribuna pentru a-l saluta pe Dan Șucu

Călin Bibarț, primarul din Arad, a venit la meci cu un tricou roșu, cu însemnele echipei UTA. La startul celei de-a doua reprize, edilul orașului a traversat tribuna oficială pentru a-l saluta pe Dan Șucu, principalul finanțator al giuleștenilor, cu care s-a întreținut o jumătate de minut.

Cronică de George Nistor după UTA - Rapid 1-1: Deraiere la primul meci cu Neil Lennon pe bancă
Călin Bibarț, primarul din Arad, a traversat tribuna pentru a-l saluta pe Dan Șucu

VIDEO. Galeria giuleștenilor face spectacol în peluza stadionului Francisc Neuman încurajându-și favoriții

Suporterii Rapidului au umplut sectorul destinat oaspeților și își încurajează frenetic favoriții.

EMOȚIONANT! Un fan rapidist în scaun cu rotile e prezent alături de galeria giuleșteană la Arad

UPDATE. 19:00: Cristi Săpunaru, fără chef de antrenament înainte de UTA - Rapid

Vizibil neobișnuit cu statutul de rezervă, Cristi Săpunaru nu s-a antrenat deloc înainte de meci. Acesta a stat și i-a urmărit pe colegi preț de câteva minute, apoi a luat loc pe bancă. Fundașul a fost singurul fotbalist al Rapidului care nu s-a încălzit.

Cronică de George Nistor după UTA - Rapid 1-1: Deraiere la primul meci cu Neil Lennon pe bancă
Cristi Săpunaru, fără chef de antrenament înainte

UPDATE. 18:42: Dennis Man, prezent la meciul UTA - Rapid

Internaționalul român Dennis Man a îmbrăcat tricoul celor de la UTA în perioada 2014-2016. Fotbalistul Parmei se află la Arad și își va susține fosta echipă în acest meci.

Cronică de George Nistor după UTA - Rapid 1-1: Deraiere la primul meci cu Neil Lennon pe bancă
Dennis Man, prezent la meciul UTA - Rapid

UPDATE. 18:37: UTA Arad - Rapid. Giuleștenii, fluierați în momentul ieșirii la încălzire

Fotbaliștii Rapidului au ieșit la încălzire cu aproximativ 30 de minute înainte de startul meciului. Aceștia au fost huiduiți de publicul arădean.

UTA - Rapid, în prima rundă din Superligă

„Ne așteaptă un meci dificil. Știm că și ei au făcut o serie de schimbări în lot. Am avut o pregătire de care sunt mulțumit, dar sunt conștient de faptul că vârful performanței se va atinge în 3-4 etape. Concurența e cea care naște performanță.

Vom schimba sistemul, acesta este planul. Cu acest sistem (n.r. - 3 fundași centrali) am abordat meciurile de pregătire. Pare că jucătorii reacționează bine, nu văd un motiv să complicăm lucrurile mai mult decât e cazul.

UTA a schimbat mulți jucători. E posibil ca Mircea Rednic să schimbe stilul de joc. E un tehnician experimentat, dar mă interesează doar echipa mea, să-mi motivez jucătorii pentru a ajunge la cel mai înalt nivel”, a declarat Neil Lennon la conferința de presă.

Cu o zi înainte de duelul de pe stadionul „Francis von Neuman”, giuleștenii s-au despărțit de Damjan Djokovic. În afară de Djokovic, au mai părăsit echipa din Giulești: Alexandru Albu (liber), Iulian Cristea (liber), Kévin Soni (liber), Dragoș Grigore (liber), Jakub Hromada (Slavia Praga), Cătălin Cîrjan (Arsenal).

Rareș Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar au terminat împrumutul la echipa din Arad la finalul sezonului și au revenit în Giulești. Lennon a fost mulțumit de cei trei jucători și i-a păstrat în lot pentru noul sezon.

Mircea Rednic așteaptă întăriri la Arad

Mircea Rednic a anunțat înainte de duelul cu Rapid că un internațional moldovean va ajunge la UTA Arad. Daniel Dumbrăvanu, fundaș central, nu a oficializat deocamdată mutarea în Arad.

„Suntem aproape să semnăm cu un fundaș central care va ajunge în seara asta. Ajunge joi seara la Arad și este făcut în proporție de 90%. Este un fundaș central, internațional, din Moldova”, a declarat Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului cu UTA Arad.

Întrebat dacă este vorba de Daniel Dumbrăvanu, tehnicianul arădenilor a răspuns: „Da, el e. E un fotbalist de perspectivă, cu calități și școala făcută în Italia. Mai sunt de pus la punct câteva detalii și va semna”, a transmis Mircea Rednic.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Îl mai recunoști pe Gheorghe „Pinalti” Ștefan? Cum a fost surprins în tribune la meciul din week-end
Liga 2
Îl mai recunoști pe Gheorghe „Pinalti” Ștefan? Cum a fost surprins în tribune la meciul din week-end
Cel mai cunoscut psiholog sportiv din România a tranșat cazul Sabrina - Camelia Voinea » Trendul nociv al părinților și cum îi afectează internetul pe sportivi: „David Popovici și Simona Halep sunt doar cazuri fericite”
Gimnastica
Cel mai cunoscut psiholog sportiv din România a tranșat cazul Sabrina - Camelia Voinea » Trendul nociv al părinților și cum îi afectează internetul pe sportivi: „David Popovici și Simona Halep sunt doar cazuri fericite”
Vicecampioana Rapid e aproape să dea marea lovitură! Negocieri avansate cu un cvadruplu câștigător de Liga Campionilor » Antrenorul ar veni și cu un nou manager
Handbal
Vicecampioana Rapid e aproape să dea marea lovitură! Negocieri avansate cu un cvadruplu câștigător de Liga Campionilor » Antrenorul ar veni și cu un nou manager

Simona Halep a postat imaginile cu noua mașină: „O frumusețe”

Secretele longevității lui Ciprian Deac » Alimentul pe care l-a eliminat de 5 ani din dietă: „Nu am avut niciodată vreo ruptură musculară”


Comentarii (91)
mereugigist
mereugigist  •  15 Iulie 2024, 19:31
Postat de 666piturca pe 13 Iulie 2024, 23:07

Ha ha ha, n-ați dat gol o sută de minute și dădeați fix exact la faza aia! Ha ha ha

În 100 de minute , de câte ori a scăpat un jucător singur cu portarul , dacă tot comentezi faza aia? Se pare că ai uitat când Alibec a recuperat acea minge și ne-a oprit pt. joc periculos o fază posibilă de gol la Euro. Totuși ai o circumstanță atenuantă : nu ai depășit momentan episodul blocării contului de bază așa că mai băga haștagurile cu free Vardy. :)

mereugigist
mereugigist  •  15 Iulie 2024, 19:19
Postat de talpaiadului pe 14 Iulie 2024, 16:30

Ce diferenta e inte comentariul tau si comentariile lui Randoom? Iti spun eu: nici una. Eu am spus ca a fost un abuz nemaintalnit in fotbalul romanesc, tu rspunzi ca a fost fault, ceea ce nu are nici o legatura cu abuzul de a intoarce meciul dupa ce arbitrul de centru luase decizia finala in cazul respectiv, meciul reluandu-se de la centrul terenului. Ce tupeu aveti voi astia care va considerati superiori gigistilor comportandu-va in acelasi timp exact ca ei cand vine vorba de echipele si patronii de pe partea vostra a baricadei...

Când o fază e studiată de V. A. R. , pe lângă mesajul transmis în casca arbitrului de la centru , apare și pe tabela de marcaj mesajul că faza e analizată ori Colțescu nu s-a uitat și la tabelă și a dat drumul la meci. Acum ai înțeles de ce a intervenit arbitrul de rezervă și l-a atenționat? Chiar și Colțescu după ce a oprit jocul și s-a dus la monitor să revadă faza a făcut semn către cască , asta dacă ai vrut să vezi. Mai randoom pari tu în comentariile-tip pe care le postezi , nu eu.

Dezinformare
Dezinformare  •  15 Iulie 2024, 13:25
Postat de DUMITRU67 pe 13 Iulie 2024, 22:12

Este o vorba despre unii ca tine care mor de grija altora.

Cand te intitulezi Dumitru , spui totul despre tine(:(:(:( :(:(:(:

Vezi toate comentariile (91)
Comentează