FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - FC HERMANNSTADT

CRONICĂ DE MARIUS MĂRGĂRIT UTA - Hermannstadt, remiză cu goluri în etapa #9 a Superligii » Clasamentul ACUM

Articol de , , - Publicat luni, 16 septembrie 2024 10:36 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 20:36

UTA și Hermannstadt au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa #9 din Superligă. Hermannstadt a deschis scorul în minutul 64 prin Aurelian Chițu, iar gazdele au egalat în minutul 74 după penalty-ul transformat de Joao Pedro.

UTA rămâne pe locul 14, cu 8 puncte, în timp ce Hermannstadt se află pe locul 7, cu 11 puncte.

UTA rămâne o gazdă bună, fără victorie acasă după 5 încercări, terminând la egalitate, 1-1 și cu Hermannstadt, care ar fi putut să ia chiar toate punctele

În 4 meciuri disputate acasă până azi, UTA nu reușise încă să câștige. Echipa lui Rednic parcă a avut contract cu X-ul, remizând de fiecare dată pe "Francisc Neuman". De partea cealaltă, Hermannstadt, chiar dacă stătea mult mai bine în clasament, venea la Arad fără niciun punct scos în cele trei deplasări de la începutul campionatului. Dar cu două victorii importante în ultimele runde, ambele la Sibiu, 2-0 cu FCSB și 6-2 cu Poli Iași.

Două bare și o paradă

Nici nu se așezaseră bine echipele în teren și în secunda 28, la un șut neutru a lui Fabry, mingea deviată de un fundaș a lovit bara din dreapta lui Căbuz. Te-ai fi așteptat să fie scânteia care să aprindă jocul. Mai ales că pe băncile tehnice orgoliile erau mari între Rednic și Măldărășanu, foști colegi de titlu la Rapid în urmă cu un sfert de veac.

Dar n-a fost cazul, s-a intrat într-un fotbal amestecat, mai degrabă bramburit de ambele echipe. Ai senzația că se joacă cu o minge în colțuri. Cu întreruperi, execuții greșite, nimic pentru tribunele destul de bine populate din care se tot cânta.

Oaspeții parcă au avut un plus la capitolul prezență în jumătatea adversă. Iar Balaure a fost la un lat să dea lovitura. Pe margine, Rednic urla la ai lui, să-i trezească, dar gluma se îngroșa, Oroian a egalat la bare, iar execuția lui Ianis Stoica, singur la vreo 10 metri, a fost blocată de Popa.

Dincolo, la UTA, nimic, doar niște promisiuni ofensive sfârșite repede în anonimat. Finalul primei părți a fost chiar mai lent și mai urât, dacă se poate așa ceva în fotbalul de subzistență de până atunci. Un profesor de sport i-ar fi trecut pe mulți absenți nemotivați.

Iar remiză și tribune huiduind la final

Partea a doua a readus pe teren o UTA ceva mai vie. A continuat să aibă posesia, dacă să plimbi mingea de-a latul și s-o arunci aiurea spre careul advers mai înseamnă ceva. Nicio emoție pentru Căbuz.

Iar sibienii au așteptat să se consume stropul de elan de la vestiare și au răspuns pe contre. Oroian și mai ales Deaconu, din mijlocul careului, au avut ocazia să schimbe tabela, dar au tras slab și pe Popa. Parcă se cam joacă cu ocaziile elevii lui Măldă.

Până la urmă, după câteva acțiuni ale gazdelor, care parcă dădeau cu capul de un zid invizibil la 23-30 de metri de poarta adversă, Hermannstadt a deschis scorul. Chițu, complet uitat de o defensivă spectatoare, a apărut perfect la centrarea lui Balaure. Din tribună, cântecele s-au transformat în avertismente: "Dacă fotbal nu jucați, de la UTA să plecați".

A avut efect. Ezekiel a trecut puțin pe sub o minge la o fază ceva mai periculoasă de partea arădeană. Iar la un corner, apărarea oaspete și Căbuz au bâlbâit o minge la care Găman n-a mai găsit decât soluția unui henț la reluarea lui Pedro. Care a și transformat penalty-ul ce a reaprins speranța la Arad.

Final ceva mai încins, dar tot cu fotbal mai de corigență, în care fiecare dintre combatante a încercat să dea lovitura. Dar când ai soluții și mijloace puține, e greu să speri în minuni. Neguț a avut ultima șarjă, dar a preferat o finalizare prea pretențioasă.

UTA rămâne pe 14 și fără victorie acasă și termină meciul în huiduielile propriului public, sătul de atâtea promisiuni. Iar Hermannstadt se mulțumește cu primul punct în deplasare și rămâne acolo, în coasta celor din play-off.

Rezultatele etapei a 9-a din Superligă

UTA - Hermannstadt 1-1

Au marcat: Joao Pedro 74 (penalty) / Chițu 64

După golul marcat de Hermannstadt, suporterii arădeni au început să scandeze: „Dacă fotbal nu jucați, de la UTA să plecați!”

  • Click aici pentru statisticile meciului
+4 FOTO

Astăzi, 16 septembrie, este o zi de care suporterii arădeni își amintesc cu plăcere. În această zi, în anul 1970, UTA, campioana României din acel an, remiza 1-1 în primul tur al Cupei Campionilor Europeni pe terenul lui Feyenoord Rotterdam, golul roș-albilor purtând semnătura lui Florian Dumitrescu.

Feyenoord era deținătorea Cupei Campionilor și a Cupei Intercontinentale și a fost eliminată peste două săptămâni după un uimitor 0-0 la Arad, în ceea ce s-a numit, peste ani, „a opta minune a lumii”. De fapt, austriacul Ernst Happel, faimosul antrenor al olandezilor, a declarat înaintea returului, la sosirea pe aeroportul din Arad, că echipa lui este atât de puternică încât dacă ar fi eliminată, s-ar consemna, de fapt, a opta minune a lumii!

Odată cu această partidă s-a inaugurat un Fan Shop al clubului UTA și în spațiul de sub tribuna întâi a arenei „Francisc Neuman”.

UTA - Hermannstadt, remiză cu goluri în etapa #9 a Superligii » Clasamentul ACUM

Echipele de start în UTA - Hermannstadt

UTA (4-3-3): R. Popa - Dozi, Poulolo, Benga, Trif - Fabry, Van Durmen, Hrezdac - Costache, Kadiri, Omondi
Rezerve: A. Mitrovic, Râpă, J. Pedro, C. Mihai, Mabea, Ghezali, Ezekiel, Dumiter, Conte, Cîmpanu, I. Borcea
Absenți: Iliev (accidentat)
Antrenor: Mircea Rednic

Hermannstadt (4-2-3-1): Căbuz - Oroian, Găman, I. Stoica, Goncalves - Murgia, Ivanov - Balaure, Deaconu, Stoica - Chițu
Rezerve: Muțiu, I. Pop, Antwi, Bejan, Biceanu, Buș, Căpușă, Iancu, Kujabi, Luca, Neguț, R. Popescu
Absenți: Selimovic, Markovic (accidentați)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitru: Ionuț Coza (Cernica)
Asistenți: Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bucureşti)
Arbitru VAR: Cătălin Popa (Piteşti)
Asistent VAR: Marius Omuţ (Satu Mare)

Stadion: „Francisc Neuman”
Observator arbitri: Marian Salomir (Cluj)

Clasamentul Ligii 1:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
Catalynn_25
Catalynn_25  •  17 Septembrie 2024, 02:06
Postat de rav410wrc pe 16 Septembrie 2024, 20:22

De la Dunare la Sena din Carpati la Pirinei, Toti utistii se aduna sa vada un meci si ei. Toti iau mingea si-o incerca si o joaca armonios, Numai unul sta pe banca si suspina dureros. E Petschovski fotbalistul ce-ti incanta inima, Tot Aradul il admira impreuna cu UTA !! Iar daca fotbal nu jucati, de la UTA sa plecati, dragi jucatori de "fotbal" !! :(((

Bla, bla, bla … porți ghinion lu’ UTA bă fcsbistule, le-ai mâncat Karma! :-(((

tarnaveanu
tarnaveanu  •  16 Septembrie 2024, 20:53

Interesantă politica de cadre a lui Mircică, o vânzoleală permanentă (ca la Rapid). Fundașul ăsta, Poulolo, are un nume predestinat pentru transferurile din era Rednic.

rav410wrc
rav410wrc  •  16 Septembrie 2024, 20:22

De la Dunare la Sena din Carpati la Pirinei, Toti utistii se aduna sa vada un meci si ei. Toti iau mingea si-o incerca si o joaca armonios, Numai unul sta pe banca si suspina dureros. E Petschovski fotbalistul ce-ti incanta inima, Tot Aradul il admira impreuna cu UTA !! Iar daca fotbal nu jucati, de la UTA sa plecati, dragi jucatori de "fotbal" !! :(((

Vezi toate comentariile (8)
Comentează