FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Clubul are cel mai slab start de sezon de la revenirea în Superliga, dar antrenorul se revoltă: „Nu pot să promovez tineri doar de dragul de a-i promova”

Articol de - Publicat marti, 27 august 2024 20:48 / Actualizat marti, 27 august 2024 21:00

UTA nu se regășeste în acest start de sezon și a acumulat doar 7 puncte din tot atâtea etape, cu două mai mult decât „lanterna roșie”, Gloria Buzău. FCSB împarte ultima poziție din coada clasamentului cu formația nou promovată din Crâng, dar campioana are un meci mai puțin disputat.

Mircea Rednic (62 de ani), antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” din Arad și-a egalat cel mai slab start de sezon, la fel ca în campionatul trecut. De la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, din anul 2020, arădenii au acumulat, după primele șapte partide susținute, 8 puncte la debut, în sezonul 2020-2021, apoi 14, în 2021-22, 10 puncte în 2022-23 și 7 în sezonul trecut, când partida cu Farul din runda a cincia a fost amânată.

Roș-albii de pe Mureș stau chiar mai slab acum în clasament, întrucât au obținut o singură victorie, 1-0 la Slobozia, față de două în precedenta stagiune în acest răstimp, 1-0 cu Politehnica Iași respectiv 2-1 cu FCSB, ambele pe teren propriu.

Pe lângă victoria din deplasare, arădenii au mai obținut în acest sezon patru puncte pe teren propriu din tot atâtea rezultate de egalitate, cu Rapid București (1-1), U Cluj (0-0), Oțelul Galați (1-1) și Farul Constanța (1-1). Trupa lui Rednic s-a întors învinsă de la Craiova (2-4) și Botoșani (0-1).

Deși a rulat peste 50 de jucători din aprilie 2023, de când a fost numit antrenor la UTA, „Puriul” s-a arătat nemulțumit înaintea partidei cu Farul, dar și la finalul acesteia, pentru că a fost luat în colimator atât de mass-media, cât și de suporteri, după invazia de străini pe care i-a adus la Arad.

Mircea Rednic: „Nu pot să promovez tineri doar de dragul de a-i promova”

„Voi vorbiți de 50 de jucători, unde sunt aceștia, poate în trei ani (n.r., un an și patru luni). Am adus 16 dintre care unul a plecat (n.r., Halaf). Deci au rămas 15. Nu pot să promovez tineri doar de dragul de a juca. Avem nevoie de puncte, nu suntem în situația să conducem cu 2-0 și să bag tineri”, a spus Rednic, contrazis prin fapte de omologul său din ultimul meci.

Gică Hagi i-a introdus în teren, la 1-0 pentru UTA, pe Iustin Doicaru (17 ani), Alexandru Stoian (16 ani) și Dan Sîrbu (21 de ani). Urmarea? Farul a egalat-o pe UTA în prelungiri și a obținut un punct cu patru underi în teren, dacă ar fi să-l adăugăm și pe Constantin Grameni, căpitanul echipei.

Rednic a răbufnit și la finalul partidei cu dobrogenii, întrucât s-a considerat acuzat direct de propriii suporteri prin inscripția apărută pe parcursul meciului. „Prin «mingicari» aduși pe comisioane, spiritul alb-roșu dispare”, a scris pe bannerul din peluza arădeană.

Numai că rezultatele vorbesc de la sine, iar supărarea antrenorului de la UTA este, până în acest moment, neîntemeiată. Pentru arădeni urmează duminică meciul din deplasare cu FCSB, iar situația din clasament este, deocamdată, cel puțin îngrijorătoare.

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează