FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

OFICIAL UTA l-a transferat pe câștigătorul Trofeului Puskas din 2019

Daniel Zsori, prezentat oficial de UTA / Foto: Facebook
Daniel Zsori, prezentat oficial de UTA / Foto: Facebook

Articol de , - Publicat luni, 09 septembrie 2024 13:06 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 13:20

UTA a reușit un transfer interesant. „Bătrâna Doamnă” a ajuns la un acord cu Daniel Zsori (23 de ani), atacant maghiar născut la Oradea.

Zsori a semnat cu UTA un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, informează sursele Gazetei Sporturilor. El a venit la Arad în calitate de jucător liber de contract, după ce pe 3 septembrie s-a despărțit de MKT Budapesta, formație din primă ligă a campionatului Ungariei.

Daniel Zsori a marcat golul anului din 2019

În sezonul trecut, Daniel Zsori nu a reușit să convingă în primul eșalon al fotbalului maghiar, unde nu a marcat niciun gol pentru gruparea din Budapesta în 10 meciuri. În a doua parte a stagiunii, a fost împrumutat la Budafoki, în liga a doua maghiară. Acolo a oferit un randament mai bun: 4 goluri și două pase de gol în 16 partide.

El a mai marcat o dată și a oferit un assist în Cupa Ungariei pentru MKT Budapesta, în prima parte a stagiunii precedente.

Chiar dacă nu a strălucit până acum în cariera sa la un club anume, Daniel Zsori se poate lăuda cu un premiu pe care puțini fotbaliști îl pot câștiga.

În 2019, când evolua la Debrecen, Zsori a reușit împotriva celor de la Ferencvaros să înscrie din foarfecă atât de spectaculos încât a fost primit FIFA Puskas Award, premiu dedicat celui mai frumos gol din anul respectiv.

În prezent, Daniel Zsori este evaluat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 125.000 de euro, cea mai înaltă cotă a sa fiind de 250.000 de euro tot în 2019.

Cariera lui Daniel Zsori în numere:

Budafoki - 42 de meciuri, 12 goluri, 7 pase de gol
MTK Budapesta - 35 de meciuri, 8 goluri, două pase de gol
Debrecen - 25 de meciuri, două goluri
Zalaegerszeg - 9 meciuri, 3 goluri
Vidi - 7 meciuri, două goluri
Budaros - 4 meciuri, un gol
Ungaria U21 - o selecție

UTA a oficializat transferul

„UTA și Daniel Zsori au ajuns la un acord, atacantul în vârstă de 23 de ani a devenit jucătorul Aradului, iar de mâine intră în programul lui Mircea Rednic.

Născut în județul Bihor, noul nostru vârf de atac a copilărit în localitatea arădeană Satu Nou, lângă Arad. La vârsta de 11 ani, Zsori a fost legitimat la clubul Békéscsaba, unde a jucat pentru echipa de juniori. La debutul pe prima scenă maghiară a marcat cel mai frumos gol al anului 2019 cu o foarfecă senzațională tocmai în poarta campioanei Ferencvaros. Reușita i-a adus premiul ”Ferenc Puskas” de la FIFA.

Următoarele borne ale carierei sale sunt MOL Fehervar, Budaors, Budafok și Zalaegerszeg, iar ultimii doi ani i-a petrecut la MTK Budapesta. Are un meci pentru selecționata de tineret a Ungariei.

Bun venit la Arad, Daniel, și mult succes!”, se arată în comunicatul de presă emis de UTA.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (5)
Cormiz
Cormiz  •  09 Septembrie 2024, 15:34

Eu știu că denumirea clubului din Ungaria este MTK nu MKT s-a schimbat ceva Este un club foarte vechi cu in palmares bogat. In .

Van_Basten
Van_Basten  •  09 Septembrie 2024, 14:00

Credeam ca l-au transferat pe Puscas. Ca Puscas n-a castigat niciodata, in afara de loz in plic.

therealreddog33
therealreddog33  •  09 Septembrie 2024, 13:43

Nea Mircea a ajuns lejer la vreo 30 de jucători în lot, cred ca în curând mai înființează o echipă, sa aibă și băieții ăștia unde juca :).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează