FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

VIDEO Vassaras a analizat faza reclamată de Gigi Becali și Mihai Stoica în FCSB - Petrolul și a dat un verdict fără echivoc

Kyros Vassaras +17   FOTO
Kyros Vassaras

Articol de - Publicat miercuri, 25 septembrie 2024, 20:05 / Actualizat miercuri, 25 septembrie 2024 20:13

Kyros Vassaras (58 de ani), șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a comentat faza controversată din FCSB - Petrolul, 1-1, din urma căreia oaspeții au egalat în ultimul minut al prelungirilor. N-a făcut publice discuțiile din camera VAR, așa cum solicitase public Mihai Stoica, dar s-a pronunțat asupra deciziei luate de arbitri.

Patronul lui FCSB, Gigi Becali, și președintele Consiliului de Administrație al campioanei en-titre, Mihai Stoica, au criticat modul de arbitraj și i-au cerut explicații lui Vassaras.

VIDEO. Kyros Vassaras a analizat faza controversată de la FCSB - Petrolul: „Gol valabil. VAR-ul confirmă în mod corect”

Kyros Vassaras a analizat faza controversată de la FCSB - Petrolul, care a dus la golul egalării marcat de Alexandru Tudorie în ultimul minut al prelungirilor. Șeful CCA le dă credit arbitrilor, susținând că aceștia au luat decizia corectă.

Șeful arbitrilor din România a împărțit analiza în 3 momente:

  1. Vassaras despre duelul dintre Akosah și Radunovic: „În ultimul minut al timpului adițional, mingea este respinsă din suprafața de pedeapsă de către apărătorul de la FCSB. Apărătorul are controlul deplin în efectuarea acestei acțiuni.

Adversarul face o acțiune întârziată, dar nu este aproape de minge în momentul în care aceasta este respinsă, nu este contact sau presiune asupra adversarului.

+12 FOTO

  1. Vassaras despre duelul aerian dintre Akosah și Târnovanu: „O nouă fază de atac începe acum, iar mingea este trimisă spre careul advers. Portarul iese din suprafața de poartă și sare să joace mingea cu mâna chiar în fața capului adversarului.

Atacantul nu comite nicio abatere în timp ce sare pentru a lovi mingea cu capul. Portarul lovește mingea cu pumnul și apoi are loc un contact fizic normal cu adversarul, ca de fiecare dată când doi jucători încearcă să joace mingea în aer având șanse egale. 

În timp ce portarul cade are loc un contact accidental și cu coechipierul său. Mingea atinge ușor capul atacantului și ajunge la coechipierul său, care înscrie un gol. VAR-ul este necesar pentru a revizui faza de atac care a dus direct la decizia de gol. VAR-ul verifică incidentul și confirmă în mod corect că golul este valabil”, a declarat Kyros Vassaras, potrivit frf.ro.

  1. Vassaras despre duelul dintre Tolea și Șut (reclamat de roș-albaștri drept fault): „Deși a avut loc o dispută între doi jucători pentru minge înaintea fazei de atac care a dus la înscrierea golului, în prealabil nu a existat nicio abatere. Ambii jucători au avut aceeași șansă de a juca mingea. Apărătorul a jucat primul mingea, iar adversarul său a jucat-o ultimul. Ca o consecință fizică a direcțiilor opuse ale picioarelor lor, contactul a fost inevitabil”.

Mihai Stoica, furios după meciul cu Petrolul: „Am o rugăminte pentru Kyros Vassaras”

„Nu văzusem faza golului, aveam impresia că noi intraserăm în posesie, dar nu intraserăm. Mă refer la faultul asupra lui Șut. Vreau să vorbesc de Rareș Vidican, arbitrul. E același arbitru care în Giulești nu a considerat că trebuie să intervină de la VAR când Onea l-a aruncat în văzduh pe Coman și Grigore i-a pus o talpă lui Compagno.

Acum a dat un roșu la o fază care ni s-a prelucrat nouă. Dacă lovești cu cotul adversarul și e ca o armă, e roșu. Dacă sari, cum a făcut Popescu, e galben. L-a tăiat, dar nu și-a folosit cotul ca o armă. Așa ne spun reprezentanții CCA. E galben clar, toată lumea a zis. OK, a văzut sânge, dar trebuia să meargă la VAR. S-a speriat, e tânăr, OK.

Dar cum să nu dai fault la talpa la Șut? E evidentă. Dacă nu vede, trebuie să intervină Costreie. Am aflat aseară, de la Marius Ianuli, care a fost în cabina arbitrilor, Costreie cu dezinvoltură i-a zis că e contră. Dacă asta e contră... Deci a zis că nu e fault.

Eu l-aș ruga din nou pe Vassaras, din suflet, să facă publice discuțiile care au fost după faza asta între Vidican și Costreie. Poate au avut o discuție. Vreau și eu să aud ce au discutat. Îl calcă pe gleznă, Șut are piciorul în gazon”, a declarat Mihai Stoica la Prima Sport 1.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Vassaras a analizat faza reclamată de Gigi Becali și Mihai Stoica în FCSB - Petrolul și a dat un verdict fără echivoc
Superliga
Vassaras a analizat faza reclamată de Gigi Becali și Mihai Stoica în FCSB - Petrolul și a dat un verdict fără echivoc
Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică, și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Merg machiată inclusiv la antrenamente, iar asta m-a ajutat!” + Fotbalistul preferat: „Îmi place nebunia lui”
Jocurile Olimpice
Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică, și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Merg machiată inclusiv la antrenamente, iar asta m-a ajutat!” + Fotbalistul preferat: „Îmi place nebunia lui”
Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”
Liga 3
Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Alt atac american împotriva bronzului olimpic obținut de Ana Bărbosu la sol » Ce probe neașteptate invocă pentru Jordan Chiles în procesul din Elveția


Comentarii (41)
apoklyps3
apoklyps3  •  25 Septembrie 2024, 22:07

Urla gigivetii în chinuri ca nu sunt lăsați sa fure

apoklyps3
apoklyps3  •  25 Septembrie 2024, 22:05
Postat de US28mereu_superiori pe 25 Septembrie 2024, 21:19

Era si culmea sa recunoasca faptul ca au gresit Costreie si Vidican, dupa ce i-a promovat pe lista FIFA!

Adică sa mintă că au greșit

Leshinel
Leshinel  •  25 Septembrie 2024, 22:05
Postat de Randoomxx pe 25 Septembrie 2024, 20:10

vassaras abereaza,dar nu vrea sa dea inregistrarea cu discutia aribtrilor de la acea faza.

E sătul şi el câte a acoperit pentru Gigel Valiză... Şi când e pătrată tot se mai întoarce! Dar am şi eu o întrebare pentru cei n-au păpat usturoi non-stop din 2003, de la înfiinţare, şi nici nu le miroase guriţa: ce caută Ianuli, Mache, Pintilii ori Gigel în camera VAR? Băgaseră trolere şi valize noi la Plaza?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează