Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat miercuri, 23 august 2023 18:32 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 19:57
FCSB s-a întors pe Arena Națională, după o pauză de 3 luni, la confruntarea cu Poli Iași, de duminica trecută, din etapa a 6-a a Ligii 1, însă nu va putea beneficia de acest stadion și pentru ultimul joc pe care îl va avea pe teren propriu, înainte de întreruperea competiției pentru meciurile echipei naționale cu Israel și Kosovo.
E vorba chiar despre un derby, cu o contracandidată în lupta pentru câștigarea titlului, CSU Craiova. Confruntarea e programată pe 2 septembrie, sâmbăta viitoare, iar în acel weekend, Arena Națională e blocată, pentru că organizează festivalul Comic Con.
Meciul de rugby CSA Steaua - CSM Constanța va fi pe terenul de rugby
Aflată în imposibilitatea de a evolua pe Arenă, FCSB s-a reorientat către stadionul Steaua, excluzând varianta „Arcul de Triumf". Meciul cu Craiova e unul care atrage în mod normal o asistență mare, iar capacitatea pe „Arc" e extrem de mică, 8.200 de locuri, mult sub cererea care va exista din partea suporterilor.
Tot pe 2 septembrie însă, echipa de rugby a celor de la CSA Steaua are programat meci acasă, cu CSM Constanța, iar cei de la FCSB se temeau de posibilitatea ca decidenții de la CSA, în dorința de a refuza să le pună stadionul la dispoziție, să programeze jocul de rugby pe terenul central, tocmai pentru a avea un motiv de a nu da curs cererii clubului patronat de Gigi Becali.
Din informațiile pe care GSP le are însă, șefii CSA Steaua nu vor bloca accesul FCSB, astfel că partida de rugby se va disputa, așa cum a fost și cazul precedentului joc, pe terenul de rugby din Complexul Sportiv Steaua.
Cei care administrează arena au fost mulțumiți de modul în care s-au desfășurat cele două evenimente organizate de FCSB, meciurile cu CFR și Nordsjaelland, astfel că vor oferi arena și pentru confruntarea cu CSU Craiova.
CSA Steaua, încasări de aproape 120.000 de euro
Iar prețul, condițiile și contractul vor fi exact ca la prima închiriere, de la jocul cu CFR, când s-au achitat 37.000 de euro. În schimb, la partida de cupă europeană, cu vicecampioana Danemarcei, prețul a fost un pic mai mare, 45.000 de euro.
Pentru cele 3 jocuri disputate în Ghencea, CSA Steaua va raporta încasări, exclusiv din partea celor de la FCSB, de aproape 120.000 de euro.
1 milion de euroe suma pe care MApN o cheltuie anual pentru întreținerea stadionului Steaua
În schimb, pentru FCSB reprezintă o afacere profitabilă un meci disputat în Ghencea, în care să se apropie, ca asistență, de capacitatea maximă. Cu CFR au fost peste 28.000 de spectatori, iar la meciul cu Nordsjaelland peste 27.000. Încasări totale, din bilete, de cel puțin 600.000 de euro.
Cum efortul financiar pentru cele două jocuri n-a fost mai mult de 110.000 - 120.000 de euro, fiindcă s-au adăugat și alte cheltuieli, gen firma de pază, catering etc, rezultă că FCSB a bifat un profit de aproape 200.000 de euro pentru fiecare dintre acele partide.
FCSB deține deja recordul de asistență al actualului campionat
Meci | Număr de spectatori |
1. FCSB - CFR 1-0 | 27.519 |
2. U Cluj - CFR 3-4 | 22.614 |
3. CSU Craiova - UTA 3-0 | 14.297 |
4. FCSB - Poli Iași 2-1 | 13.257 |
5. Oțelul - FCSB 0-2 | 12.897 |