FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-2

VIDEO Toate pînzele sus! » Reghecampf a cîştigat şi pe terenul echipei unde anul trecut a pierdut: 2-1 cu Braşov

Gardoș a marcat aseară primul său gol din acest sezon
Gardoș a marcat aseară primul său gol din acest sezon

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 octombrie 2013 13:01

Steaua a cîştigat datorită lui Kapetanos, Gardoş şi Tănase, cei care au lucrat golurile, dar şi graţie arbitrilor, care n-au văzut fault în atac la reuşita de 1-2.

Toamna, lui Reghecampf i se pune pata pe sistemul 3-4-3. Aşa s-a întîmplat anul trecut, pe vremea asta, însă Stuttgart i-a dat cu terenul în cap, cîştigînd cu 5-1 la Bucureşti. De atunci, n-a mai încercat respectivul modul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pînă aseară. Şi debutul meciului părea să arate că a fost inspirat. Pasă verticală de mare artist a lui Bourceanu, Tănase a trimis simplu în faţa porţii, de unde Kapetanos s-a comportat ca un golgeter pursînge şi a şutat imparabil.

Eurogol Ionescu, europaradă Mutu
0-1, dar sub Tîmpa aerul e rarefiat şi pe Tatu l-a luat ameţeala undeva în faţa propriului careu, a făcut fault, iar din lovitura liberă s-a născut un eurogol. Cristi Ionescu a lovit balonul cu stîngul în stil Hagi, iar Tătăruşanu, în ciuda unui plonjon disperat şi spectaculos, n-a oprit drumul perfect al balonului spre plasă.

1-1 şi partida are ritm în continuare. Se mai joacă fotbal bun şi prin Liga 1. Gardoş creşte de la meci la meci şi prinde şi mai mult curaj, iar aseară era să şi marcheze: a avansat cu mingea la picior şi a reuşit o folha-seca, însă Mutu a scos în corner cu vîrfurile degetelor (20)!

Steaua a stat sus, în terenul advers, dar cu Tatu atacant e greu de dat gol. Brazilianul a primit o minge bună în centrul careului, a rămas cu capul în pămînt şi a tras precipitat un şut moale şi prost direcţionat (39).

S-au aliniat astrele: Tănase, a doua pasă de gol
Repriza secundă a început fix ca prima. Cu Steaua în atac şi cu gol în poarta gazdelor. Tănase a şutat spre poartă, iar Gardoş, aflat pe traiectoria balonului, a avut inspiraţia şi reflexul să lovească mingea atît cît a fost nevoie pentru a o trimite în poartă.

Cu victoria în buzunar, Reghe a mers chiar mai departe cu inovaţiile şi l-a scos pe Pîrvulescu, trimiţîndu-l fundaş stînga pe Prepeliţă, care n-a jucat niciodată în precedentele 266 meciuri în Liga 1 pe această poziţie.

Diferenţa dintre L1 şi UCL
Pelici a forţat şi el pe final cu Andrei Cristea, însă fostul atacant al Stelei şi al lui Dinamo pare un produs deja expirat chiar şi pentru fotbalul nostru, deşi încă n-a împlinit 30 de ani. Steaua a aşteptat liniştită ultimele minute, în ciuda faptului că Surdu a avut o şansă imensă în minutul 86. L

iga 1 nu e Liga Campionilor, iar trupa lui Reghe bate pas de defilare de la o etapă la alta. Route 25 chiar e un obiectiv la îndemînă. Păcat că Steaua n-are şi pentru Champions League un slogan decent, altul în afara milioanelor de euro oferite de UEFA!

Ce a spus Reghecampf după meci, la Digi:
- "Am jucat 3-4-3 şi pentru a-i pune mai bine în valoare pe Prepeliţă şi pe Pîrvulescu. Ne-am creat multe ocazii, am alergat mult, am făcut presing, sînt mulţumit"
- "Noi sîntem obligaţi ca la fiecare etapă să ne depăşim nivelul tocmai pentru că în Champions League aţi văzut ce adversari întîlnim. Sînt de cu totul alt calibru faţă de cei din Liga 1"
- "Miercuri, în Cupă, îmi doresc foarte mult să ne calificăm în sferturile de finală, deoarece această competiţie e un obiectiv pentru noi. Vrem eventul!"
- "Mă bucur să aud că Latovlevici e monitorizat de Monaco. E normal ca după ce reuşeşti să faci lucruri bune cu o echipă, jucătorii acelei formaţii să înceapă să atragă atenţia, aşa cum s-a întîmplat şi cu Rusescu şi Chiricheş"
- "Dacă vom reuşi să prelungim contractele lui Tătăruşanu şi Bourceanu, va fi foarte bine deoarece sînt doi jucători de mare valoare. Dacă nu, patronul ne-a zis să ne strîngem mîna, să le mulţumim pentru ce au jucat în tricoul Stelei şi să le urăm succes unde se vor duce"

"Gardoş îl faultează pe Străuţ la faza golului 2 al Stelei, iar Străuţ cade şi îl scoate din ofsaid pe Gardoş, deci e un gol înscris într-un mod neregulamentar" (Constantin Zotta, preşedinte FC Braşov)

"Mie îmi place sistemul 3-4-3, chiar dacă nu e uşor să te acomodezi la un modul tactic nou. Nu l-am tras de tricou pe Străuţ la gol, el m-a tras pe mine şi eu m-am zbătut să scap de el. Deci, gol perfect valabil" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

14 meciuri consecutive în deplasare are Steaua în Liga 1 fără înfrîngere: 9 victorii şi 5 remize, ultimul insucces fiind la Braşov, 1-3, pe 26 noiembrie 2012

592648-brasov-steaua-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fault în atac la gol
Reuşita lui Gardoş din minutul 47 a venit în urma unui fault clar comis în atac de stoperul Stelei. În momentul în care Tănase se pregătea să şuteze spre poarta lui Mutu, Gardoş şi un fundaş al braşovenilor se aflau unul lîngă celălalt, iar stelistul l-a tras de tricou şi l-a doborît la pămînt, după care, rămas singur, a deviat mingea în poartă. Dacă pentru Tudor era greu să vadă faultul, pentru că mingea era în altă parte, asistentul Aurel Oniţa ar fi trebuit să observe. Mai mult, cel care l-a scos din ofsaid pe Gardoş a fost chiar braşoveanul pe care l-a faultat şi care se afla întins pe jos!

Urmăresc un paraguayan
Cotidianul A Bola scrie că emisari ai campioanei României s-au deplasat în Portugalia pentru a-l vedea pe atacantul paraguayan Ramón Cardozo, fotbalist împrumutat de Club Nacional la Setubal. "Probabil că cei de la Steaua îl vor urmări şi la alte meciuri pe Cardozo, care a revenit după o accidentare ce l-a ţinut pe tuşă 3 săptămîni. Dacă Steaua va prinde locul 3 în grupa de Liga Campionilor şi va merge în primăvara europeană, negocierile pentru transfer vor începe la iarnă", au scris cei de la A Bola. Vîrful paraguayan a înscris 3 goluri în 5 meciuri în acest sezon.

Basel, 0-0 la Zurich
După 1-1 pe Arena Naţională, împotriva Stelei, FC Basel a avut aseară o deplasare şi în campionatul intern, 0-0 la FC Zurich. Rezultatul nu numai că o păstrează pe Basel pe primul loc, dar diferenţa faţă de locul 2, ocupat de Grasshoppers, 0-2 la Sion aseară, s-a mărit la 4 puncte. Murat Yakin n-a schimbat foarte mult primul "11" faţă de partida cu Steaua: Sommer - Xhaka, Schar, Ajeti, Voser - Die, Frei - Diaz (76, Sallah), Delgado, Stocker - Streller. Revanşa Basel - Steaua se va juca pe 6 noiembrie, în etapa a 4-a a grupei E din Champions League.

Mai pleacă doi în iarnă?
Impresarul Victor Becali are o versiune interesantă în privinţa lui Tătăruşanu şi Bourceanu, care nu şi-au prelungit contractele şi la iarnă pot semna cu oricine: "Cred că Tătăruşanu şi Bourceanu vor fi lăsaţi să plece la iarnă, pentru ca Steaua să poată încasa nişte bani pentru ei".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (70)
crystygye
crystygye  •  19 Septembrie 2018, 22:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

yoz7777
yoz7777  •  28 Octombrie 2013, 18:40

Sunteti un pic penibili... Insistati cu faultul lui Gardos doar pentru ca vreti sa generati scnadaluri. Orice om care nu este stelist sau antistelist a vazut ceea ce era de vazut - fie nu se da nimic, fie se da 11m pentru tinere la Straut prima data, sau fault la Gardos dupa. Dar voi vreti sa va vindeti zoaiele si sa generati scandaluri. Ideea este de ce UEFA si FIFA nu fac ceva starpeasca genul asta de actiuni, dar nici voua nu v-ar conveni ca nu ati mai avea laturi sa "mancati" (n.a. scrieti).

jony1973
jony1973  •  28 Octombrie 2013, 17:15
Postat de cpt.ahab pe 28 Octombrie 2013, 13:00

Din pacate, asa e. Steaua nu are nevoie de astfel de "combinatii", dar... iata ca ele se tot produc. Oricum, e cea mai buna echipa din campionat.

Steaua este cea mai buna echipa din campionat pentru ca jucatorii ei consuma"energizantele", iar celelalte echipe din Liga I nu. Fara aceste "energizante" Liga I s-ar desfasura mai corect.Bine nici arbitrii nu-i dezavantajeaza niciodata pe Steaua (ba ii mai si ajuta,cum spun multi ca a fost si aseara).Eu nu am vazut meciul pentru ca mi s-a acrit de hotiile din Liga I. Eu am spus-o ca fata de ultimaparticipare a Stelei in Liga Campionilor,cand erau lesinati laurmatorul meci deLiga I, acum datorita "energizantelor" pot juca fara problemesi in campionat la turatie maxima,pot face presing (singura lor calitate, pentru ca sufera mult -vezi Liga Campionilor - lajoculc

Vezi toate comentariile (70)
Comentează