FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE Țeapă! Qatarezii n-au mai venit azi pentru transferul lui Florinel Coman » Ce se întâmplă cu negocierile

Gigi Becali se pune la masa negocierilor pentru transferul lui Florinel Coman. Foto: Cristi Preda / GSP
Gigi Becali se pune la masa negocierilor pentru transferul lui Florinel Coman. Foto: Cristi Preda / GSP

Articol de , , - Publicat joi, 02 mai 2024 12:49 / Actualizat joi, 02 mai 2024 14:52

Sunt zile decisive pentru Florinel Coman. Astăzi, o delegație a lui Al-Duhail SC, locul 5 în Qatar, ar fi trebuit să sosească la București pentru a negocia transferul jucătorului care a fost exponențial pentru titlul cucerit în acest sezon. Întâlnirea cu Gigi Becali n-a mai avut loc.

UPDATE / Qatarezii n-au mai ajuns la București

Delegația lui Al-Duhail n-a mai venit astăzi la București. Întâlnirea cu Gigi Becali s-a amânat pentru săptămâna viitoare, după Paști.

Dan Șucu, ironizat de oficialul unui club important: „Văd că Becali are concurent serios. După 4-0 cu FCSB erau în Herăstrău...”
RAPID
Dan Șucu, ironizat de oficialul unui club important: „Văd că Becali are concurent serios. După 4-0 cu FCSB erau în Herăstrău...”

Golgheterul Superligii se află la Belgrad, acolo unde îl tratează celebrul vraci Marijana Kovacevic, după accidentarea în zona inghinală suferită în partida cu Sepsi, din etapa a șaptea a play-off-ului, dar se va întoarce în București în timp util.

Pentru prima dată după mulți ani în care a negociat vânzările de jucători, Gigi Becali nu va aduce în discuție suma de transfer, întrucât „Mbappe” are o clauză fixă de 5 milioane de euro. În schimb, patronul are alte cerințe, iar toate duc către un singur scop: calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Data plecării, marele impediment în cazul transferului lui Florinel Coman

După ce a bifat obiectivul de a cuceri titlul, Gigi Becali merge mai departe și visează spre o performanță de care nu a mai avut parte din stagiunea 2013, atunci când FCSB le întâlnea, în competiția supremă intercluburi, pe Schalke, Chelsea și FC Basel.

Din acest motiv, finanțatorul speră să întârzie plecarea luiFlorinel Coman, astfel încât să-l aibă la dispoziție pe „Mbappe” pentru tururile preliminare.

Ultima fază a preliminariilor Ligii Campionilor se va desfășura pe 20-21 august, respectiv 27-28 august, în play-off, ceea ce ar însemna ca „șeptarul” roș-albaștrilor să ajungă la noua sa echipă începând cu luna septembrie.

  • FCSB va fi cap de serie în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Posibilii adversari sunt accesibili, cei mai dificili fiind Dinamo Minsk, din Belarus, sau Celje, din Slovenia. Se mai află în urna echipelor care nu sunt capi de serie: Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar.
  • Tragerea la sorţi pentru turul 1 este programată pe 18 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie şi 16/17 iulie. Dacă va pierde „dubla”, FCSB va merge în turul 2 al preliminariilor Conference League.

VIDEO. Ce transferuri vrea să facă Gigi Becali cu banii de pe Coman

Gigi Becali nu lasă la bani. Ar putea oferi un bonus

Pentru a-l motiva pe Florinel Coman să accepte propunerea de a rămâne și în vară la FCSB, Gigi Becali i-a pregătit preferatului său o primă de 500.000 de euro în situația în care va contribui la calificarea în grupe.

Dacă în ceea ce îl privește pe Florinel sunt șanse mari să fie înduplecat, rămâne de văzut cum îi va convinge patronul pe qatarezi să accepte condițiile sale, în contextul în care nu este dispus să ofere, la rândul său, privilegii.

Becali nu are de gând să renunțe la niciun euro din cele 5 milioane și ia în calcul oferirea doar a unui eventual bonus părților implicate dacă obiectivul său va deveni realitate.

18 goluria înscris Florinel Coman pentru FCSB în Superliga, în actuala stagiune

Refuză plata în rate. Cazul Moruțan l-a învățat minte

Qatarezii nu au o reputație de bun-platnici, motiv pentru care omul cu banii se ferește să accepte plata în tranșe. La fel ca multe cluburi din Orientul Mijlociu, și cele din Qatar au obișnuința de a achita cu întârziere, astfel că se ajunge la procese intentate la TAS.

Gigi Becali a avut probleme de acest fel în perioada recentă, în transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Omul de afaceri a fost nevoit să-i amenințe pe turci că FCSB va face plângere la FIFA pentru cei 600.000 de euro datorați după ce internaționalul român a bifat a 15-a prezență în tricoul formației „Cim Bom”.

Într-un final, finanțatorul s-a înțeles cu oficialii Galatei, care i-au propus doar 500.000 de euro.

Citește și:

Rusescu, despre 5 transferuri vehiculate la FCSB: „Lotul trebuie să fie gata până la meciul verii”
FCSB
Rusescu, despre 5 transferuri vehiculate la FCSB: „Lotul trebuie să fie gata până la meciul verii”
Mihai Rotaru se aliază cu Becali și Varga! Vrea să schimbe o regulă de impact în Superligă: „Vom face adresă oficială”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru se aliază cu Becali și Varga! Vrea să schimbe o regulă de impact în Superligă: „Vom face adresă oficială”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (55)
ray51
ray51  •  03 Mai 2024, 12:13

Dragi ziaristi terminat odata cu porcaria asta si anume cum ca F. Coman ar fi „Mbappe”. Este rusinos si scandalos. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Mai 2024, 11:17
Postat de ChuckRhoades pe 02 Mai 2024, 18:27

STEAUA BUCURESTI ESTE IN PRIMA LIGA SI NU A RETROGRADAT NICIODATA. CLONA CSA,DUPA CUM A SPUS SI BANI ESTE DOAR O CLONA. ***

Sa ne pastram calmul si sa-i punem sa verifice ... Steaua e inexistenta pe site UEFA printre echipele europene timp in care FCSB o gasim acolo cu trofeul maxim Cupa Campionilor Europeni in 1986 ... In rest e leorbaiala de hateri.

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Mai 2024, 10:37
Postat de istet10 pe 02 Mai 2024, 21:27

Esti greu de cap.

Aia din liga a 2-a e o echipa de amatori care nu exista pentru UEFA. Ca asa este poate oricine verifica intrand pe site UEFA la cluburi si cautand ... va gasi doar FCSB castigatoarea Cupei Campionilor Europeni in 1986 ...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează