FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Detalii incredibile despre amatorismul de la FCSB » Un fost fundaș al Stelei a dezvăluit, un fost antrenor al roș-albaștrilor a confirmat: „Da, așa e”

Leo Strizu, când activa la FCSB
Leo Strizu, când activa la FCSB

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 09:36 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 10:56

Valeriu Răchită (52 de ani), fostul fundaș central al Stelei, a dezvăluit, în direct la GSP Live, detalii despre ciclul săptămânal de pregătire de la vicecampioana României, FCSB. 

Fostul fotbalist a spus că la formația roș-albastră se dau două zile libere dacă meciul se juca duminica, un lucru neobișnuit în viața echipelor profesioniste. Aflat și el în direct la emisiunea GSP Live, Leo Strizu (55 de ani), fostul antrenor din acte al roș-albaștrilor, a confirmat informația lansată de Valeriu Răchită. 

Răzvan Burleanu, întrebat direct de reporterul GSP după Adunarea Generală: „E în regulă ca elita arbitrajului românesc să meargă în Kuweit și Arabia Saudită?” » Cum a răspuns șeful FRF
ARBITRAJ
Răzvan Burleanu, întrebat direct de reporterul GSP după Adunarea Generală: „E în regulă ca elita arbitrajului românesc să meargă în Kuweit și Arabia Saudită?” » Cum a răspuns șeful FRF

Valeriu Răchită, dialog cu Leo Strizu pe tema pregătirii de la FCSB: „Eu am informații că, dacă meciul se joacă duminică, până miercuri jucătorii au liber”

  • Valeriu Răchită: „Am și eu o întrebare pentru tine, Leo. Eu am informații că, dacă meciul se joacă duminică, jucătorii de la FCSB au liber până miercuri”
  • Leo Strizu: „Nu prea știu acum, nu prea mă mai interesează programul”
  • Valeriu Răchită: „Când erai tu la FCSB așa se întâmpla?”
  • Leo Strizu: „Da, existau două zile libere”

Ulterior, dialogul dintre cei doi a continuat, Leo Strizu oferind mai multe detalii despre programul săptămânal de la formația roș-albastră. 

- Două zile libere într-un ciclu săptămânal? 
- Acum nu vreau să se analizeze ce s-a făcut bine și ce nu. Din punctul meu de vedere, Pintilii a avut rezultate. 

- Așa e, Leo, dar eu mă pun în postura unui jucător de la FCSB care e în lot și nu joacă. Meciul e duminică, sâmbătă faci un antrenament de așezare, duminică  nu joci, iar luni și marți ai liber. Sunt 4 zile în care nu te antrenezi. Ce ritm de joc mai ai tu pentru următoarea săptămână?
- Chiar nu aș vrea să intru și să fac eu o analiză. 

- Am fost amândoi la cursurile penrru licență. Ai avut vreodată un curs al unui rector care ori era din străintătate, ori era de aici, în care ciclul săptămânal arăta așa? Eu țin minte că a venit un rector din Italia, care spune că dacă se juca sâmbăta, duminica se făcea recuperare, luni și marți antrenament, iar miercurea, dar doar o dată, le dădea liber. 
- Acum depinde cum se joacă, care e ciclul săptămânal, cât este de încărcată echipa. Un punct de vedere important îl are și Thomas Neubert, care din punctul meu de vedere este cel mai bun preparator din țară. Eu știu ce vrea Vivi, dar nu vreau să intru în detalii. 

Valeriu Răchită mai dezvăluia, la Fanatik, că jucătorii celor de la FCSB stau cu ochii în telefoane în timpul analizelor video. 

Gabi Tamaș, despre ciclul de pregătire din Premier League: „În Anglia, miercurea e liberă”

Gabi Tamaș (39 de ani), fundașul celor de la Chindia Chiajna, a relatat, tot la GSP Live, cum arăta ciclul de pregătire săptămânal în Premier League, acolo unde acesta a jucat la West Bromwich Albion. 

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă ar schimba ceva în procesul de pregătire al jucătorilor români, Gabi Tamaș a răspuns: „Să folosim mai mult știința în fotbal. Te poți duce la facultatea de educație fizică și să iei un profesor. Să vezi ce are în cap, să vină și să explice. La West Brom aveam 20 de inși pe lângă echipă. 

Unul era decan la facultate. Toate prostiile astea, GPS, testere, astea te ajută. Stafful vede cum trebuie îmbunătățită echipa, dar poate vine profesorul și spune: «Stai, mă, că așa dărâmi corpul omului!» 

În Anglia, miercurea e liberă. Nu antrenează jucătorii mai mult de 3 zile consecutive. Împingeai puțin corpul luni și marți, miercuri te odihneai, apoi veneai joi și vineri și mențineai forma. Apoi aveai loc să împingi corpul la meciul de sâmbătă”, a spus Gabi Tamaș. 

Radu Drăgușin se pregătea la stadion în zilele libere 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Alberto Gilardino (40 de ani), fostul atacant al echipei naționale a Italiei, în prezent antrenor al lui Genoa, l-a văzut pe Radu Drăgușin pregătindu-se la stadionul genovezilor, în timpul celor două zile libere pe care trupa din Serie B le primise după victoria cu Cittadella, scor 1-0, partidă disputată pe data de 22 aprilie. 

Citește și: 

Amintiri de colecție cu Alexandru Andrași » Umilința trăită la Brașov, golul de poveste de pe San Siro și problemele cu patronii din Liga 1: „Am stricat un blat și am fost oaia neagră a fotbalului românesc!”

Prima imensă plătită de Dan Șucu la Rapid pentru victoria cu FCSB: „Nu știu dacă vreo echipă din România își permite” + Anunț EXPLOZIV: „Depășim la salarii pe toată lumea în noul sezon”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (22)
kordell
kordell  •  27 Aprilie 2023, 15:45
Postat de roost.eradevar.at pe 27 Aprilie 2023, 12:11

Ca Rachita e mai sarac cu duhul e de inteles, doar a fost “folbalist”, dar voi sa scrieti de doua ori “rector” in loc de “lector”, e mai grav. Cel ce preda, se numeste LECTOR.

Lector ,Hannibal Lector !

flick2020
flick2020  •  27 Aprilie 2023, 15:38
Postat de magic4ever pe 27 Aprilie 2023, 11:26

La FCSB este amatorism total...

::::::)))))) atunci la ddb ce mai este ? :::)))))

gonzales
gonzales  •  27 Aprilie 2023, 15:10
Postat de oncica07 pe 27 Aprilie 2023, 12:31

"amororii de la steuau produc cel mai bun fotbal":))) amororii tai galben-albastrii,de la faci ce spune ciobanul chiar produc..nu fotbal,dar produc..compatimire..n au castigat nimic de 8 ani,iau zece de la niste handbaliste din danemarca..cel mai bun fotbal..:))))))

De aici deduc ca de fapt CFR Cluj produce cel mai bun fotbal din Romania. Doar sunt campionii ultimilor 5 ani. Totusi, daca cel mai bun fotbal inseamna 50% goluri din faze fixe si specularea la maxim a oricarei situatii de gol, inseamna ca te uiti la alt sport. Fotbal bun inseamna cand produci face de poarta, cand faci combinatii, driblinguri, tragi la sau spre poarta, nu neaparat cand castigi trofee. A nu se confunda eficenta si trofeele, cu fotbalul practicat. Pe aceeasi analogie pot sugera ca cel mai bun fotbal din Spania, in sezonul 2021-2022, a fost produs de Atletico Madrid ... iar aici ar fi chiar ridicol sa se spuna ca ei produc cel mai bun fotbal.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează