FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Zeljko Kopic, despre cel mai bun atac din Liga 1 în prezent și ce și-a propus să facă urgent la Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2024 18:54 / Actualizat duminica, 04 august 2024 19:38

Dinamo conduce detașat în clasamentul golurilor marcate în primele patru etape, 11 reușite, iar antrenorul Zeljko Kopic a evidențiat plusurile și minusurile echipei sale

Željko Kopic, 46 de ani, zâmbește mai mult în ultima perioadă. Dinamo este pe podium, are de departe cel mai bun atac din Superliga, 11 goluri în 4 etape, a căpătat încredere spre deosebire de momentele critice din primăvară când era implicată direct în lupta pentru evitarea retrogradării.

La finalul meciului cu Gloria Buzău, scor 4-1, antrenorul croat s-a îmbrățișat cu cei din staff-ul tehnic, apoi a mers cu aceștia să aplaude galeria. Undeva în plan secund, lăsându-i pe jucători să se evidențieze în fața suporterilor.

Kopic a fost primul ce a plecat apoi spre vestiare, salutându-i și pe fanii de la tribuna I.

Ce s-a schimbat la Dinamo în noul campionat: „Jucătorii sunt încrezători, au forță, energie, nu este ușor să înscrii 11 goluri în 4 etape”

„Kopa” a analizat realist meciul, evidențiind și momentele bune, dar și pe cele în care Dinamo n-a contat în atac, în repriza secundă, până la golul lui Astrit Selmani din minutul 80. Suedezul a făcut 3-1, apoi imediat Dennis Politic a stabilit scorul final.

„Trei puncte extrem de importante, patru goluri marcate, trebuie să fiu mulțumit cu performanța echipei împotriva unei trupe solide. Am fost mulțumit de joc, nu am lăsat adversarului posibilitatea să își creeze ocazii, am înscris două goluri, am mai avut 2-3 ocazii în prima repriză.

Am vrut să jucăm ca la 0-0 în partea a doua, dar adversarul și-a asumat riscuri, a venit cu jucători ofensivi. După golul primit, am avut probleme, am suferit. Dar am supraviețuit și am trecut peste un moment important al jocului.

Când nu ai oportunități ofensive, trebuie să stai bine în teren, să fii stabil, în control și să aștepți să se ivească situații. Și am dat goluri. Una peste alta, sunt mulțumit de jucători.

Avem calitate, apoi muncim pentru asta. Avem o atmosferă bună în jurul echipei, jucătorii sunt încrezători. Merg cu atitudine, forță, energie, cred că nu este ușor să înscrii 11 goluri în 4 etape. Trebuie să fim mulțumiți, dar mai avem multe lucruri de îmbunătățit”, a spus Željko Kopic la conferința de presă.

Respect jucătorii pe care îi am în echipă. Și înțeleg fanii, media, care caută jucători, transferuri. Dar una e să aduci, apoi să îi facem cât mai buni posibili, să îi avem în formă. De la începutul presezonului, jucătorii s-au îmbunătățit și merită laude
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Zeljko Kopic despre ce va urma: „Mental, fizic, tactic, mai avem lucruri de îmbunătățit”

Cât despre momentele dificile din meci pentru echipa sa, Kopic a detaliat: „În primul rând, adversarul este și el aici. Are calitate, cu jucători periculoși pe tranziție, merg cu mulți (jucători) în tranziție, nu este ușor. Am pierdut puțină încredere în partea a doua, dar asta trebuie să construim. Mentalitatea și caracterul nu se construiesc ușor. Mai avem de lucrat și de îmbunătățit.

Mental, fizic, tactic, mai avem lucruri de îmbunătățit, a fost greu de jucat, a fost foarte cald. În prima repriză, s-a depus multă energie, e greu să joci la același nivel 90 de minute.

Avem rutina noastră, încercăm să ne dezvoltăm, nu avem accidentări și sunt optimist pentru perioada următoare”, a mai zis tehnicianul croat.

Zeljko Kopic despre Dennis Politic: „Are nevoie de timp pentru a porni motoarele”

După ce marcase din penalty la meciul cu Petrolul (4-1), Dennis Politic, căpitanul dinamoviștilor, a deschis și închis tabela cu Gloria Buzău (4-1). A ajuns la cota 3 goluri și nici nu a luat cartonaș galben, este la un singur avertisment, deja, de suspendare.

„Dennis este genul acela de jucător, are nevoie de timp pentru a porni motoarele. A fost foarte bun. Dennis este căpitanul nostru pe teren, are calitate, un jucător important al echipei.

Cred că a fost o zi specială pentru el, a devenit tată, cred că a dedicat golul soției și fetiței, este un moment special pentru el”, a reacționat Zeljko Kopic.

11goluri în 40 de meciuri a adunat Politic pentru Dinamo, plus două assist-uri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
Floss.Picks
Floss.Picks  •  05 August 2024, 09:34
Postat de Dr.Hoock pe 04 August 2024, 19:42

Iașul le scoate fotbalul din cap etapa viitoare!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sadikul_
Sadikul_  •  04 August 2024, 23:23

Scapa bah de Amzar, Patriche si Costin !!! Nu au fata de Dinamo ..sau pe Patriche sa-l tii pt ''regula U21'' :))))))))))))))))

creeperno534
creeperno534  •  04 August 2024, 22:41

Bravo Kloppic!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează