FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

Zeljko Kopic zâmbește! Cum s-a schimbat situația în favoarea lui și a lui Dinamo înaintea Derby-ului de România

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2024, 17:08 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 18:05

Zeljko Kopic, 47 de ani, are acum un alt soi de dileme, vizavi de cum să alcătuiască primul 11 pentru primul său Derby de România: Selmani, Cîrjan, Boateng și Abdallah sunt apți de joc, în timp ce Homawoo este așteptat și el să înceapă antrenamentele normale. Transferat azi, spaniolul Luna va începe și el pregătirile cu „câinii” la Săftica

Dinamo se antrenează de zor la Săftica pentru Derby-ul de România de duminică, ora 21:00, pe Arena Națională. Prima astfel de confruntare pentru Zeljko Kopic, 47 de ani, antrenorul angajat în decembrie 2023.

Tehnicianul croat este într-o situație fericită după săptămâni la rând în care a avut câte șapte, opt probleme de lot pe etapă. Așa cum GSP.ro a anunțat după amicalul de sâmbătă cu Metaloglobus (3-3), Kopic se poate baza din nou pe Selmani, Abdallah și Boateng, printre alții.

Jucătorii cu probleme medicale au început să participe din nou la antrenamentele formației. Cătălin Cîrjan, decarul echipei, este așteptat să se alăture formației la pregătirile normale, va reveni și Josue Homawoo de la mijlocul săptămânii.

Kennedy Boateng titular, Hakim Abdallah din repriza secundă

Zeljko Kopic are în prezent opțiuni multiple pentru a elabora primul 11. Totuși, nu va apela din start la noii reveniți. Cel puțin așa a gândit formula de start acum pentru duelul cu FCSB. Dintre cei reveniți după probleme de durată, favorit să apară în primul 11 este Kennedy Boateng în centrul apărării.

Fie lângă Răzvan Patriche (experiență), fie lângă Cristian Licsandru (tinerețe, angajament). Cel mai vârstnic fotbalist al „câinilor”, 38 de ani, este favorit să fie pe teren din start contra campioanei en titre. Are de partea sa experiența unor astfel de confruntări și faptul că s-a antrenat alături de echipă în toată această perioadă.

Licsandru a adunat multe aprecieri în ultima perioadă, a fost integralist în ultimele patru etape, detalii ce i-au adus convocarea la reprezentativa Under 21 a României. Dinamovistul este în lotul lui Daniel Pancu pentru confruntarea cu Elveția U21, de marți, ora 19:00.

Abia de miercuri se va alătura lotului dinamovist. Iar Kopic nu ar dori să pună și mai mare presiune pe umerii unui june de 21 de ani în meciul cu FCSB, pe Arena Națională, în fața a peste 40.000 de oameni.

În ceea ce-l privește pe Hakim Abdallah, 26 de ani, atacantul malgaș a revenit în echipă, a jucat fără teamă în amical, doar că rămâne opțiune pentru repriza secundă, dacă nu vor apărea probleme neprevăzute. În banda dreaptă a atacului, acolo unde Hakim a jucat ar putea fi preferat Georgi Milanov. Nu Alberto Soro, ci bulgarul de 32 de ani, un jucător mult mai echilibrat, care face și faza defensivă.

2goluri și 3 assist-uri a adunat Abdallah pentru Dinamo în actuala stagiune, în 7 etape. N-a mai jucat de la finalul lunii august într-un meci oficial

Banda de rezervă este mai „grea” acum la Dinamo

În principiu, primul 11 al „câinilor” cu FCSB ar fi format din Golubovic - Sivis, Boateng, Patriche, Opruț - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, Politic.

Revin doi titulari după suspendările din meciul cu Farul (1-1), Opruț și Selmani. O altă mențiune, importantă: Selmani și Cîrjan nu au mai onorat convocările la echipele naționale, pentru a nu agrava situațiile medicale, după probleme în ultima perioadă.

Foarte important pentru Kopic, Dinamo și zecile de mii de „câini roșii” ce vor fi pe Arena Națională este că echipa va avea o bancă de rezerve solidă pentru această confruntare.

Antrenorul croat nu mai are la dispoziție doar fotbaliști foarte tineri, fără experiență la nivelul primului eșalon, cruzi pentru duelurile fizice tari. Mai ales în perspectiva confruntării cu FCSB.

Pentru eventualele schimbări regulamentare din proximul Derby de România, Kopic va avea de ales între Abdallah, Bani, Soro, Neagu, Costin, Homawoo (dacă va fi refăcut la timp) și tinerii Licsandru, Mărginean, Caragea, Rotund și Pașcalău.

În ceea ce-l privește pe spaniolul Antonio Luna, 32 de ani, prezentat oficial azi de Dinamo, fundașul stânga nu intră în planurile lui Kopic pentru duelul cu FCSB de duminică. El va începe pregătirile cu „haita”, dar mai are de recuperat.

2fotbaliști au rămas cu probleme medicale nerezolvate încă, Bordușanu și Florescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Presa din Anglia a dat verdictul despre noul transfer al lui Dinamo: „Jucătorul uitat”
Superliga
Presa din Anglia a dat verdictul despre noul transfer al lui Dinamo: „Jucătorul uitat”
Adrian Mutu, lăsat mască de jucătorul Rapidului: „Trecerea nu i-a priit. Ori asta e valoarea lui, ori Bucureștiul… Cine știe ce viață duce”
Superliga
Adrian Mutu, lăsat mască de jucătorul Rapidului: „Trecerea nu i-a priit. Ori asta e valoarea lui, ori Bucureștiul… Cine știe ce viață duce”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (2)
Averroes
Averroes  •  14 Octombrie 2024, 19:27
Postat de lefter_popescu pe 14 Octombrie 2024, 18:15

Nea Apostol care derby? Steaua e în liga a doua iar Dinsmo " duce piciorul" . Asa ca derbiul comunisto-stalinist mai are de așteptat.

Votati pt un spital in Campia Turzii!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  14 Octombrie 2024, 18:15

Nea Apostol care derby? Steaua e în liga a doua iar Dinsmo " duce piciorul" . Asa ca derbiul comunisto-stalinist mai are de așteptat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează