FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Zeljko Kopic îi răspunde lui Viorel Moldovan: „Vom vedea după partidă”

Zeljko Kopic +13   FOTO
Zeljko Kopic

Articol de , , - Publicat sambata, 17 august 2024 12:43 / Actualizat sambata, 17 august 2024 17:01

Zeljko Kopic, 46 ani, tehnicianul lui Dinamo, a prefațat partida cu Rapid, care va avea loc mâine, de la ora 21:30. Croatul a anunțat că Dennis Politic și Petru Neagu, accidentați în partida cu Poli Iași (2-2), vor lipsi timp de trei săptămâni, dar și că Hakim Abdallah va putea juca în Giulești. Totodată, s-a arătat încrezător în șansele „câinilor” pentru derby-ul de mâine.

VIDEO. Zeljko Kopic, înainte de Rapid - Dinamo: „Oamenii nu credeau în noi”

Conferința de presă a fost prilejul perfect pentru ca tehnicianul să-i ofere un răspuns voalat lui Viorel Moldovan, președintele Rapidului, cu toate că A1 al dinamoviștilor a spus că nu are o problemă cu cele declarate de oficialul rivalei. „Garantez că vom câștiga cu Dinamo! Puteți nota, vom câștiga cu Dinamo!”, declara fostul atacant, în urmă cu două zile.

„Aceasta este opinia lui. Oricine poate spune ce vrea. Crede în echipa lui, nu am o problemă cu asta. De la începutul sezonului, oamenii nu credeau în noi, însă cred că am făcut unele partide bune. Mergem să dăm totul pentru cele trei puncte. Vom vedea după partidă cine va fi mai fericit” a fost răspunsul lui Kopic.

Paralela cu Neil Lennon: „Dacă vrei să fii antrenor la Dinamo, FCSB sau Rapid, trebuie să simți presiunea, este normal”

Fiind chestionat de situația în care se află nord-irlandezul Neil Lennon, ținând cont că Rapid nu a câștigat în cele cinci etape de campionat scurse, Zeljko Kopic a transmis că nu există comparație între situația în care se afla el la un moment dat al sezonului trecut și cea de la Rapid, de acum. A spus că nu va vorbi despre alți colegi de breaslă, focusul său fiind pe Dinamo.

Comparația este complet greșită. În momentul în care am venit, Dinamo era într-o situație grea. M-am luptat pentru a îmbunătăți lucrurile.

Nu eram suficient de buni, însă eram mai aproape de obiectivul propus, cel de a rămâne în Superligă, pe care l-am și îndeplinit. Rapid are așteptări mai mari în acest sezon, nu se așteptau să înceapă cu 4 puncte în 5 partide. Nu poți compara situațiile, am preluat echipa într-un alt moment.

Nu eram nou când am trecut prin acea perioadă, am venit în decembrie, pasa proastă a survenit în aprilie. Dacă vrei să fii antrenor la Dinamo, FCSB sau Rapid, trebuie să simți presiunea, este normal. Nu voi vorbi despre colegii mei, toată lumea își dorește să aibă succes, să îmbunătățească situația. Le urez tot binele, am mult respect pentru fiecare. Nu pot vorbi despre problemele de la Rapid, ci doar despre clubul meu”, a mai spus croatul.

Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
+8 FOTO

VIDEO. Hakim Abdallah, apt pentru partida cu Rapid

În partida cu Poli Iași de etapa trecută, Zeljko Kopic a pierdut trei jucători: Dennis Politic (3 goluri în acest sezon), Petru Neagu (un gol în acest sezon) și Hakim Abdallah (2 goluri și 2 pase decisive). Acesta a anunțat că primii doi vor absenta timp de trei săptămâni, în timp ce malgașul va putea îngroșa rândurile ofensivei „câinilor”.

Petru și Dennis nu sunt apți pentru acest joc. Prima estimare este de trei săptămâni. Vom da totul pentru a îi recupera cât mai rapid. Hakim este apt. A participat la ultimele două antrenamente. Cred în el, în mentalitatea și atitudinea lui. Va fi pregătit pentru jocul de mâine. Nu am prevăzut aceste accidentări, nu am fost încântat”, a transmis Kopic.

În primele partide, au jucat cu un sistem cu 3 fundași, apoi au schimbat, la ultima partidă, într-o formație cu 4 fundași. Rezultatele lor nu au fost cele așteptate, au avut unele probleme. În situații de genul acesta, vor da totul, încă din prima secundă, mai ales că joacă pe teren propriu.

Nu cred că suntem favoriți, însă suntem pregătiți să luptăm și să dăm totul pentru un rezultat bun. Pentru noi, orice partidă este la fel de importantă, sunt tot trei puncte puse în joc.

Trebuie să îmbunătățim ceea ce avem de îmbunătățit, să ne arătăm calitățile. Eu cred în toți jucătorii mei. Avem unii jucători tineri, care nu au experiență, însă am încredere în ei. Oricine care va intra pe teren va evolua la nivelul pe care-l așteptăm.

- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Cred că voi fi căpitan mâine, ținând cont că Dennis absentează. Este un sentiment special, fiind un derby al orașului. Trebuie să fim concentrați, însă îl vom trata ca pe oricare alt joc și vom încerca să obținem cele trei puncte.

I-am analizat pe cei de la Rapid, știm că sunt într-o situație dificilă, însă asta nu contează. Motivația va fi diferită. Vor fi 90 minute de luptă, iar la finalul lor, echipa mai bună va obține toate cele trei puncte.

Este un joc în deplasare, știu că sentimentul va fi diferit, însă vom fi pregătiți. Am lucrat la nivel mental. Ca fotbalist, trebuie să știi să gestionezi presiunea unei astfel de partide, să poți performa în fața fanilor rivali. Înțelegem situația, știm că astfel de partide sunt ca niște finale. Vom da totul pe teren.

- Eddy Gnahore, mijlocaș Dinamo

Match Quiz Rapid - Dinamo

Ce așteptări ai de la derby-ul bucureștean? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (8)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  22 August 2024, 07:26
Postat de mirstelistu pe 21 August 2024, 12:09

Nici nu trebuie

Inteleg; te consideri asa, un fel de instanta suprema; o autoritate absoluta... Iti aduc la cunostinta ca nu esti asa ceva. Fa ce vrei!

mirstelistu
mirstelistu  •  21 August 2024, 12:09
Postat de Unomfoartesimplu pe 18 August 2024, 08:29

Tu cand jignesti asa ca sa te afli in treaba, ai si argumente?

Nici nu trebuie

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  18 August 2024, 08:29
Postat de mirstelistu pe 17 August 2024, 23:01

Dupa meci o sa zica șoarecul asta care cica e antrenor ca meritau sa castige dar nu au avut noroc

Tu cand jignesti asa ca sa te afli in treaba, ai si argumente?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează