Articol de Ionel Luţan - Publicat duminica, 09 iunie 2024 18:56 / Actualizat duminica, 09 iunie 2024 21:32
Costin Ghiță (25 de ani) a devenit cel mai tânăr conducător din Liga a 2-a, după ce FC Muscelul Câmpulung a revenit în eșalonul secund după 20 de ani. El a explicat ce obiectiv își propune clubul pe care îl dirijează.
Cu Costin Lazăr antrenor și Costin Ghiță în funcția de președinte, Muscelul Câmpulung a reușit un sezon de senzație în Liga a 3-a, încheiat cu o revenire în eșalonul secund, după o pauză de două decenii.
Costin Ghiță a declarat că în sezonul următor echipa lui nu își poate propune mai mult decât să se salveze de la retrogradare.
Costin Ghiță a spus ce își propune Muscelul Câmpulung în Liga a 2-a: „Obiectivul realist este rămânerea la acest nivel competițional”
„Ne întâlnim cu toții, săptămâna viitoare, pentru a stabili toate detaliile legate de reluarea pregătirilor. Vor fi și noutăți, la nivel de lot, dar vrem să mizăm, în general, pe jucătorii care ne-au condus către eșalonul secund.
Obiectivul realist, la revenirea fotbalului din Câmpulung Muscel, după 20 de ani, în Liga 2, în primul sezon, este menținerea la acest nivel competițional”, a punctat președintele Costin Ghiță, la Metropola TV.
Costin Lazăr, antrenorul care a promovat Muscelul în Liga 2: ”Mi-am dorit să îmi demonstrez că pot face bine această meserie”
Costin Lazăr va bifa prima lui experiență ca antrenor principal la nivelul eșalonului secund, după ce a promovat cu Muscelul. Acesta a vorbit despre viziunea pe care o are față de meseria de antrenor.
„Sunt adeptul pașilor mici în cariera de antrenor. Am plecat de jos în această meserie, pregătind juniori de 14 ani, am trecut pe la Liga 3, iar acum mă pregătesc de aventura în eșalonul secund la Câmpulung Muscel.
Mi-am dorit să îmi demonstrez, în primul rând, mie, că pot face bine această meserie. O să mă înscriu și la Licența PRO, la următorul curs, pentru a fi cât mai bine pregătit. Venirea antrenorilor din străinătate, în campionatul nostru, ar trebui să ne motiveze pe toți”, a spus Costin Lazăr.
Costin Lazăr le ia apărarea „tricolorilor” înainte de Euro 2024: „Nu mai puneți presiune pe ei!”
Fost internațional, Costin Lazăr așteaptă, ca toți iubitorii de fotbal, participarea echipei naționale la EURO 2024. Acesta are încredere în „tricolori”.
„Vin și eu cu vorba lui Cristi Chivu, nu mai puneți presiune pe jucătorii echipei naționale! Din punctul meu de vedere, nu știu dacă este bine ca toată lumea să critice echipa națională. Sunt cei mai în formă jucători la acest moment, cei selecționați, ei ne reprezintă.
Trebuie să îi susținem, cu toții. Poți să ai zile mai proaste în teren, iar teama unor accidentări, înaintea startului la EURO, a contat în cele două jocuri amicale. Am jucat la nivel înalt, mi s-a întâmplat și mie să am zile mai slabe.
Totul în fotbal, la orice nivel, ține de încredere. Am evoluat și în compania lui Messi, eu mă gândeam doar că este greu să îmi ia cineva mingea. Nu sunt de acord cu admonestările la adresa naționalei. Și dacă te duci la un film și este modest, nu pleci din sală la jumătatea proiecției. Așa este și la meci. Am venit la meci pentru plăcerea mea, ca spectator.
Nu este obligatoriu ca echipa să câștige! Eu am încredere în <tricolori>. Cred că vom câștiga primul meci, cu Ucraina, iar în cel secund putem face un egal”, a completat Lazăr.