FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL HUNEDOARA

EXCLUSIV Face senzație la Corvinul Hunedoara, dar puțini știu de unde provine numele lui: „Am aflat la 18 ani că așa mă cheamă” + Ce a trăit după ce a câștigat Cupa României

Antoniu Manolache. Foto: Instagram +10   FOTO
Antoniu Manolache. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2024 16:14 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 16:23

Antoniu Manolache, fundașul echipei Corvinul Hunedoara, a împlinit la începutul acestui an vârsta de 24 de ani, iar cota lui de piață a explodat, după ce antrenorul Florin Maxim i-a dat încredere.

După ce a petrecut un an și jumătate în Olanda, la Groningen, s-a întors în România și, la doar 19 ani, juca deja în Liga 2, la Poli Timișoara, apoi la Petrolul Ploiești. Pentru că „lupii galbeni” nu s-au mai bazat pe el, acesta a decis să plece în Liga 3, unde poate primi șansa de a juca meci de meci.

Antoniu Manolache celebrează golul marcat de către Corvinul Hunedoara
Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României
Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României
Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României
Antoniu Manolache, în Corvinul Hunedoara - FC Voluntari, în Cupa României
+5 FOTO

După barajul de promovare disputat între Gloria Bistrița și Corvinul Hunedoara, în toamna anului trecut, Florin Maxim l-a remarcat pe Antoniu Manolache și l-a dorit la echipă. Aici, fundașul a început să crească, după o perioadă petrecută în Liga 3, la CSM Reșița și Gloria Bistrița.

Acesta este, pe scurt, parcursul deloc secret al lui Antoniu Manolache, până la „explozia” pe care a avut-o la Corvinul Hunedoara. Puțini știu însă de ce nu îl cheamă „Antonio”, așa cum îl strigă toată lumea și cum am fi tentați să credem.

Fotbalistul a povestit amuzat de situația care s-a creat în jurul numelui său. Spre surprinderea lui și a tuturor, acesta a aflat la vârsta de 18 ani că numele său este „Antoniu”, după ce până atunci toată lumea îi zicea „Antonio”, cu excepția unei singure persoane: tatăl său.

„Tatăl meu tot îmi spunea când eram mic că numele meu este cu «u» la final, dar când am fost, la 14 ani, să îmi fac buletinul, cei de acolo mi-au scris «Antonio» și așa mi-a rămas, așa mă prezentam. La 18 ani, când am fost să îmi schimb buletinul, am văzut că în certificanul de naștere este «Antoniu», și atunci am realizat că tata nu glumea, chiar avea dreptate. Dar nu îmi zice nimeni așa. Toată lumea îmi spune «Antonio» sau colegii de echipă îmi spun «Mano» că e mai scurt”, a explicat Antoniu Manolache, pentru GSP.

Cupa României l-a făcut vedetă în Hunedoara

Evoluția de la Corvinul Hunedoara a fost încununată cu câștigarea Cupei României, în primăvara acestui an, după finala cu Oțelul Galați. Antoniu Manolache a avut mare încredere în el și în echipă și munca hunedorenilor a fost răsplătită. A fost nebunie, apoi, pe străzile din Hunedoara.

„Nu am trăit în viața mea așa ceva! A fost ceva aparte. Am și marcat în timpul regulamentar, iar la loviturile de departajare m-am dus la antrenor să îi zic că vreau să bat. Nu mi-a fost teamă de nimic. A fost anul nostru. După finală, oriunde ieșeam în oraș... poze, felicitări, autografe. Ieșeam la restaurant să mâncăm ceva și nu ne lăsau oamenii să plătim. Chiar m-am simțit ca o vedetă. E prima oară în viața mea când am trăit așa ceva și sper să nu fie ultima”, a povestit Antoniu Manolache.

80 de meciuria jucat Antoniu Manolache, în total, în Liga 2, pentru Poli Timișoara, Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara

4 goluria înscris fundașul în Liga 2, dintre care 3 pentru Corvinul Hunedoara, în sezonul trecut

Corvinul, în grupele Europa League?

În calitate de câștigătoare a Cupei României, Corvinul Hunedoara ne-a reprezentat în preliminariile Europa League și Conference League. Hunedorenii au trecut de ungurii de la Paks, dar au pierdut în fața croaților de la Rijeka și au „căzut” în Conference League, unde au pierdut usturător cu FC Astana, din Kazahstan.

Antoniu Manolache este de părere că momentul cheie al acestei campanii europene a stat în penalty-ul ratat de către Sergiu Buș pe terenul celor de la Rijeka. Fundașul crede chiar că echipa sa ar fi putut să ajungă în grupele Europa League dacă nu era acea ratare.

„La Rijeka, am ratat acel penalty... Dacă reușeam să înscriem, eu cred că ajungeam în grupe. Atât s-a putut. Am ieșit cu capul sus și a fost o experiență pentru toată lumea, antrenori, jucători, conducere”, a mărturisit Antoniu Manolache.

Pe plan intern, Corvinul Hunedoara este pe penultimul loc din Liga 2, cu doar un punct obținut în cele două meciuri jucate până acum. De menționat este însă faptul că celelalte echipe au un avans de trei meciuri, pentru că hunedorenilor le-au fost amânate primele trei meciuri din campionat în așteptarea verdictului privind dreptul de promovare în prima ligă. Răspunsul a fost însă unul negativ.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează