FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL

EXCLUSIV S-a respins cererea hunedorenilor! Corvinul NU are drept de promovare

Astăzi a avut loc Comitetul Executiv al FRF, iar pe ordinea de zi s-a aflat și situația privind dreptul de promovare al celor de la Corvinul Hunedoara, cererea acestora fiind RESPINSĂ / foto: Imago +12   FOTO
Astăzi a avut loc Comitetul Executiv al FRF, iar pe ordinea de zi s-a aflat și situația privind dreptul de promovare al celor de la Corvinul Hunedoara, cererea acestora fiind RESPINSĂ / foto: Imago

Articol de , - Publicat joi, 22 august 2024 13:01 / Actualizat joi, 22 august 2024 13:40

Astăzi a avut loc Comitetul Executiv al FRF, iar pe ordinea de zi s-a aflat și situația privind dreptul de promovare al celor de la Corvinul Hunedoara, cererea acestora fiind RESPINSĂ.

Împotriva avizului juridic emis de FRF pentru modificarea formei juridice a „trupei de sub furnale”, au făcut opoziție următoarele echipe: FC Voluntari, FCU Craiova, FC Argeș și Csikszereda.

UPDATE » FRF vine cu clarificări și confirmă GSP

Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatând îndeplinirea cerințelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului.

- Comunicat FRF

Corvinul NU a primit drept de promovare » Patru cluburi s-au opus

În urma unui aviz publicat în prealabil de Federația Română de Fotbal, se anunța că hunedorenii au primit dreptul de a promova în Superligă, însă echipele au avut termen de cinci zile pentru a se opune.

În cursul zilei de astăzi, CEx al FRF trebuia să aprobe oficial schimbarea formei de organizare, însă aceasta a fost respinsă, tocmai din cauza opoziției celor patru divizonare secunde amintite.

Duminică, de la ora 17:00, trupa lui Florin Maxim va debuta în Liga a 2-a, după ce FRF oferise o clemență privind primele trei etape din campionat, care au fost amânate, tocmai pentru ca hunedorenii să aibă timp de a depune actele necesare licenței de Liga 1.

Odată ce campionatul va începe pentru Corvinul, iar forma de organizare sportivă nu s-a modificat, aceasta nu va avea drept de promovare nici pentru acest sezon, la fel cum s-a întâmplat și în precedentul. Cel mai probabil, așa va fi cazul, ținând cont de faptul că nu există suficient timp pentru a se judeca și opozițiile de astăzi.

+7 FOTO

Direcția Juridică a FRF constată că sunt îndeplinite cerințele regulamentare, motiv pentru care acordă aviz favorabil pentru cesionarea activității sportive și a dreptului de participare în competițiile fotbalistice, de la Clubul Sportiv Corvinul F. C. Corvinul Hunedoara 1921, cu sediul în municipiul Hunedoara, str. Mihai Viteazu 6 A, județul Hunedoara, către Asociația Club Sportiv F.C. Corvinul Hunedoara 1921, cu sediul în municipiul Hunedoara, bdul Libertății nr. 17, județul Hunedoara.

În termen de 5 zile de la data afișării pe site-ul oficial al FRF, orice persoană interesată poate formula opoziție împotriva avizului favorabil acordat structurilor sportive mai sus menționate prin introducerea unei acțiuni la Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

- Avizul FRF, publicat pe data de 16 august

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Superliga
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”
Campionate
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (45)
andi1
andi1  •  25 August 2024, 07:57

De cand e pentru unii alba si pentru altii neagra?????? Oricum FRF e aeriana! Liga meciurilor amicale!

GionVaiani
GionVaiani  •  24 August 2024, 07:23
Postat de kuba pe 22 August 2024, 20:59

Vavaina, ***....ai inteles ce a declarat Mititelu!? De ce a votat contra!? *** Aahhhahahhaaa

Cine se mai uita in gura lui Mititelu decat pudibonzii "singurului neuron" ?

kuba
kuba  •  23 August 2024, 10:06

Era si normal sa nu i se acorde dreptul de promovare Corvinului ! Steaua Bucuresti asteapta de 6 ani aceasta "portita".

Vezi toate comentariile (45)
Comentează