FOTBAL  »  LIGA 2  »  MERCATO

OFICIAL Prima mutare MAJORĂ a lui Dani Coman la FC Argeș! L-a adus pe fotbalistul cu peste 300 de meciuri în Superliga

Dani Coman, președintele celor de la FC Argeș
Dani Coman, președintele celor de la FC Argeș

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2024 09:55 / Actualizat marti, 23 iulie 2024 11:29

FC Argeș și-a propus promovarea în Superliga. cu Dani Coman (45 de ani) președinte, piteștenii tocmai l-au transferat pe Takayuki Seto (38 de ani), fotbalist cu peste 300 de meciuri la nivelul primei ligi.

Pus pe liber luni de Petrolul, formație pentru care a evoluat în ultimii trei ani, Takayuki și-a găsit repede echipă. Va evolua pentru FC Argeș, club ce și-a propus revenirea în Superliga după ce a retrogradat la finalul sezonului 2022-2023, în urma barajului cu Dinamo.

Takayuki Seto, prezentat la FC Argeș

Japonezul Takayuki Seto este, începând de astăzi, jucătorul Argeșului. Yokoso!
Pe când avea 18 ani, Seto a părăsit Nagoya natală și a mers în Brazilia, ca să învețe fotbal la câteva academii de acolo. Timp de doi ani a jucat la Avai, Corinthians și Portughesa, dar când a revenit în Țara Soarelui Răsare nu a reușit să prindă un contract la o echipă profesionistă. A fost sunat în 2007 de un impresar care i-a propus să meargă în România. Din dorința de a juca fotbal, Takayuki venit în țara noastră. Restul este istorie.
A debutat la seniori în 2007, la Astra Ploiești, pe când echipa era în Divizia C. La Astra a pus umărul la promovarea echipei în eșalonul secund, apoi în Liga 1, a câștigat un campionat, o cupă și două supercupe, a evoluat de două ori în grupele Europa League și a fost aproape de o calificare în optimile competiției europene. În vara lui 2015, Takayuki s-a transferat în Turcia, la Osmanlispor, dar dorul de „cea de-a doua casă” l-a făcut să revină la clubul unde a cunoscut cele mai mari performanțe din carieră. Mai întâi sub formă de împrumut, iar apoi s-a transferat definitiv. A mai avut scurte experiențe în Japonia și Letonia.

În 2021 a plecat de la Astra la Petrolul Ploiești, revenind în Ploiești, orașul în care sosea în 2007 în România. Pentru lupii galbeni a strâns 102 meciuri și a marcat 1 gol. În sezonul trecut a fost unul dintre oamenii de bază ai prahovenilor, fiind prezent în 37 de meciuri și cumulând 2.649 minute pe teren. În acest sezon, mijlocașul nipon a jucat 81 de minute în prima etapă a Superligii, în remiza cu Gloria Buzău.
A jucat 474 de meciuri în toată cariera, reușind să marcheze 33 goluri și să ofere 28 de pase decisive. Este jucătorul străin care deține recordul de meciuri jucate în prima divizie a României (344 de meciuri).
Mult succes în tricoul alb-violet!

- comunicat FC Argeș

Prima mutare MAJORĂ a lui Dani Coman la FC Argeș! L-a adus pe fotbalistul cu peste 300 de meciuri în Superliga
Takayuki Seto a semnat cu FC Argeș, foto: Facebook Fotbal Club Argeș Pitești

Takayuki Seto nu a fot în lotul celor de la Petrolul pentru meciul cu Dinamo, fapt ce a anunțat plecarea iminentă și faptul că nu este în planurile de viitor ale lui Mehmet Topal. În ziua în care l-a prezentat pe Takayuki, FC Argeș l-a prezentat și pe Petrișor Petrescu (31 de ani). Hermannstadt l-a cedat definitiv la FC Argeș, după ce-l împrumutase în a doua parte a sezonului trecut.

FC Argeș are ambiții mari în sezonul care stă să înceapă. Piteștenii au încheiat pe locul 3 din play-out în sezonul trecut, iar anul viitor țintesc promovarea. Argeș debutează în noul sezon de Liga 2 pe 3 august, pe terenul celor de la CSA Steaua.

100.000 de euroe cota lui Takayuki Seto, potrivit Transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  26 Iulie 2024, 15:09

O mare mutare care impreuna cu aducerea lui Dică antrenor va duce Argesul repede intr-o alta liga, in liga a treia.

golf_club
golf_club  •  23 Iulie 2024, 10:59

La 38 de ani este major, foarte. Nu contest ambitia si valoarea jucatorului, dar omul e pe final de cariera, si a scris MAJOR in titlu e doar click-bait ieftin.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează