FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCU CRAIOVA

Ce se întâmplă la FCU Craiova?! Mititelu și-a cedat și căpitanul, apoi a oferit primele explicații: „I-am promis că-l las în Liga 1”

Dragoș Albu va juca din nou în Superliga
Dragoș Albu va juca din nou în Superliga

Articol de , - Publicat joi, 05 septembrie 2024 20:12 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 01:00

FCU Craiova a rămas astăzi fără căpitan! Mititelu l-a cedat pe Dragoș Albu (23 de anI) în Superliga, împrumut la Gloria Buzău.

Mijlocașul central Dragoș Albu a fost cedat sub formă de împrumut la Gloria Buzău, „lanterna” din Liga 1.

FCU Craiova s-a despărțit de Dragoș Albu

FCU Craiova a făcut anunțul în această seară, într-un comunicat postat pe contul oficial de Facebook: „Dragoș Albu va evolua în acest sezon sub formă de împrumut la Gloria Buzău. Mult succes, Dragoș!”

Mutarea surprinde, având în vedere că Albu este jucătorul în jurul căruia Mititelu voia să-și construiască echipa care să atace promovarea.

Ajuns la 23 de ani, fotbalistul este cotat cu 450.000 de euro pe Transfermarkt. Până acum a mai jucat la echipele de juniori Utrecht și Școala de Fotbal „Gică Popescu”. Albu a ajuns la FCU Craiova în iulie 2020.

În sezonul precedent, mijlocașul a jucat 38 de meciuri pentru FCU Craiova, în toate acestea a reușit să marcheze două goluri și să ofere trei pase decisive.

Din 2020 și până acum, Albu a jucat 127 de meciuri pentru echipa lui Mititelu. Acesta a reușit să marcheze 9 goluri și să ofere 11 assist-uri.

Plecarea lui Albu vine și într-un moment în care antrenorul Marius Croitoru este tot mai contestat din cauza rezultatelor și a jocului sub așteptări. 

Mititelu, despre plecarea lui Albu: „Efectele retrogradării sunt devastatoare. Oricum, o să vedeți ce transferuri fac în următoarele zile”

Contactat telefonic, Mititelu a explicat de ce l-a lăsat să plece pe Albu:

„Dragoș Albu e un jucător de o valoare foarte mare, poate ajunge la un nivel foarte bun, iar pentru Liga 2 consider că avem înlocuitori. Din păcate, efectele unei retrogradări sunt, într-un fel, devastatoare. Echipele care retrogradează trec prin astfel de situații, Liga 2 e altceva și e mai mult pe forță, pe dueluri fizice.

Albu are calități și i-am promis că îl las la Liga 1, eu i-am dat drumul să crească, să intre în formă și la anul, când revenim, să avem jucători de ritmul primei ligi. Mai are trei ani de contract, nu era în ultimul an, așa că nu existau riscuri.

Până luni, marți, mai aducem 3-4 jucători, foarte buni, de Liga 1 toți, nu din străinătate. Îi mai avem pe Achim pe acea poziție, pe Pop, care nu a avut loc cu CSA Steaua, și pe Idriss Bounaas, un tânăr foarte bun, care nu a apucat să joace până acum.

Avem jucători cu care putem suplini, inclusiv fratele lui Dragoș Albu, care are aceleași calități ca ale lui. O să vedeți ce transferuri facem, încă suntem în negocieri, dar la începutul săptămânii viitoare o să îi avem”.

FCU Craiova e în acest moment pe locul 8 în Liga 2, după 5 etape. Formația lui Mititelu are două victorii, două remize și o înfrângere.

În aceasta vară echipa s-a despărțit de 11 jucători, printre ei sunt Bauza, Bahassa și Baeten.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
villito
villito  •  05 Septembrie 2024, 21:42

n are bani, se pregateste de desfiintare si incearca sa scoata cat mai multi bani din ce se mai poate avand in vedere ca este o echipa in liga a 2 a, fara vizibilitate

Craiova1962forever
Craiova1962forever  •  05 Septembrie 2024, 21:16

Ce ar mai fi de spus? Patronul face de toate! Le stie pe toate ! Dă drumul la jucători , fiind intr-o permanentă bezmeticeală si fără să tină cont de obiectiv: PROMOVAREA. Sau poate că nu ăsta e obiectivul. Spune că aduce alti jucatori dar dacă o sa fie ca cei adusi pâna acum ...... Dupa cum arată echipa FCU Craiova in acest moment va fi greu,foarte greu. Din păcate sânt si jurnalisti (in presa locală) care nu spun unde e problema la FCU iar patronul crede că e pe drumul cel bun. Ticleanu (chiar dacă nu sânt de acord cu el in tot ce spune ) are dreptate , drumul pe care l-a ales Mititelu nu e cel bun . Mă refer doar la el ,pentru că ce se petrece la altii nu mă priveste.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  05 Septembrie 2024, 20:20

...mititel nu vrea sa promoveze ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează