Articol de Sergiu Alexandru - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 09:03 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 12:33
Ionuț Negoiță (49 de ani) spune că ar fi dispus să se implice din nou la Dinamo, dar doar în anumite condiții.
Acționar la Dinamo între 2013 și 2020, când i-a cedat clubul lui Pablo Cortacero, Ionuț Negoiță declară că ar fi tentat să bage iar bani în club, dar doar ca acționar minoritar și doar după ce va fi construit noul stadion.
Ionuț Negoiță ar fi dispus să mai investească la Dinamo
„Dacă ar fi să am experiența de acum, nu aş mai intra în fotbal. Dacă aş mai întra vreodată, ar fi doar la Dinamo. Și cu două condiții: să fie stadion nou făcut şi să întru în calitate de acţionar minoritar.
Nu mi-aş mai asuma toată povestea. Aş fi unul dintre acționari şi aș vrea să numim o conducere profesionistă care să se ocupe de managementul clubului.
Cea mai mare problemă a clubului este lipsa stadionului. Dacă s-ar fi făcut stadionul, atunci când a fost iniţiativa cu toate trei, Steaua, Dinamo și Rapid, m-aş fi gândit de două ori dacă să plec. Dacă va avea stadion Dinamo, poate mă mai gândesc şi eu. Dar fără stadion sunt șanse mici să supraviețuiască. E ca atunci când nu ai casa ta şi ai vrea să ai stabilitate”, a spus Ionuț Negoiță la Orange Sport.
Ideal ar fi să se promoveze, dar nu există altă variantă decât să vină cineva. Una, două, trei persoane potente financiar, care să se implice financiar
- Ionuț Negoiță
2017 este anul celei mai mari performanțe din „mandatul lui Ionuț Negoiță", locul 3 în Liga 1, calificarea în preliminariile Europa League, plus câștigarea Cupei Ligii
Dotări impresionante pentru noul stadion Dinamo
Arena lui Dinamo va fi ridicată pe amplasamentul stadionului actual din „Ștefan cel Mare” și va avea, conform planurilor din prezent, aproximativ 25.000 de locuri. Noul complex sportiv ar urma să fie gata cel târziu la finalul anului 2025.
- Complexul va fi încadrat in categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri,
- vestiare (gazde, oaspeti, arbitri, copii de mingii, personal auxiliar)
- Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
- Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
- Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încalzire și degivrare;
- Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
- Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;
- Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
- Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) si spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
- Restaurant (pub);
- Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
- Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
- Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
- Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
- Sala ospitalitate VIP;
- Spaţii vânzare bilete;
- Spaţii tehnico-administrative;
- Cabinet medical de prim ajutor;
- Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video - atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
- Camera VAR;
- Infrastructură modernă de comunicații;
- Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
- Spații depozitare utilaje întreținere teren;
- Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 mașini);
De noul complex vor beneficia și secțiile de la CS Dinamo, urmând ca arena să aibă în dotare săli de antrenamente pentru volei, baschet, handbal, judo și alte sporturi.
- 10 Sali integrate in infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând sa fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare si birouri antrenori, astfel:
- o Sală antrenament pentru handbal și baschet;
- o Sală antrenament pentru volei și tenis;
- o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;
- o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;
- o Sală antrenament pentru box;
- o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;
- o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;
- o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;
- o Sală antrenament atletism cu pistă si dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;
- o Sala de fitness si pregătire fizică;
- Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.
- Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafață exterioră pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta intr-o acustică exceptionala.
- „Arena Multifunctionala Dinamo” va avea integrat, ca noutate și un element deosebit de important, un heliport certificat care să permită aterizarea elicopterelor MAI ce execută misiuni în situații de urgență (SMURD), construit la înaltimea copertinei tribunelor, cu acces direct în Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti.
- Se vor amenaja pe suprafata lotului de teren (de circa 66.000 mp) spaţii verzi în procent de circa 30% din suprafaţa aferentă complexului sportiv.
- Totodata, se vor proiecta pentru a fi utilizate sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței folosirii utilităților in vederea aplicarii dezideratelor de sustenabilitate.
- Arena Dinamo va avea modernizate si căile de acces/evacuare, din 3 directii: Șos. Ștefan cel Mare, Calea Floreasca si Bd. Barbu Văcărescu.