FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRANSFER

OFICIAL Laurențiu Brănescu a revenit în fotbalul românesc! Contract pe un an pentru portarul crescut de Juventus

Laurențiu Brănescu / Foto: Imago Images
Laurențiu Brănescu / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 09:42 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 10:07

Laurențiu Brănescu (30 de ani), portarul crescut de Juventus Torino ce a evoluat în România pentru echipe precum Dinamo, Farul, Poli Iași sau „U” Cluj, a revenit în fotbalul românesc. Brănescu a semnat un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul, cu divizionara secundă Ceahlăul Piatra-Neamț.

El vine la Ceahlăul în calitate de jucător liber de contract. În vara anului 2023, Laurențiu Brănescu s-a despărțit de Atromitos, grupare din Grecia pentru care a evoluat într-un singur meci.

Ceahlăul Piatra Neamț a oficializat transferul lui Laurențiu Brănescu

Deși promitea să fie un portar de mare viitor, fiind fost internațional U21 cu 12 selecții, Brănescu nu a reușit să se impună la vreo echipă de club nici în țară, nici în străinătate. Juventus U19 (47 de meciuri), Kilmarnock (30 de meciuri, Scoția), Dinamo (24 de meciuri) și Poli Iași (18 meciuri) sunt formațiile pentru care a apărat cel mai mult portarul crescut de „Bătrâna Doamnă”.

„Bun venit, Laurențiu Brănescu! Laurențiu Brănescu este un portar de 30 de ani cunoscut lumii fotbalistice din România. Originar din Râmnicu Vâlcea, acolo unde a început junioratul, Brănescu a făcut apoi pasul către Juventus Torino. În străinătate, portarul a mai fost component al echipelor Juve Stabia (Italia), Haladas (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru), NK Gorica (Croația), Zalgiris Vilnius (Lituania), Kilmarnock FC (Scoția) și Atromitos (Grecia).

În România, jucătorul a evoluat pentru Dinamo București, Farul Constanța, Politehnica Iași și Universitatea Cluj Napoca. Laurențiu Brănescu are și meciuri disputate pentru naționalele de juniori și tineret ale României, iar palmaresul este unul impresionant: campion cu Juventus și câștigator al Supercupei Italiei cu aceeași echipă (sezonul 2012-2013); câștigator de Cupa Italiei Primavera și de Supercupa Italiei Primavera, tot cu Juventus Torino (sezonul 2012-2013); castigator de Cupa Ligii României, cu Dinamo București (sezonul 2016-2017).

Laurențiu Brănescu a revenit în fotbalul românesc! Contract pe un an pentru portarul crescut de Juventus
Laurențiu Brănescu / Foto: Ceahlăul Piatra Neamț (Facebook)

Laurențiu Brănescu a semnat cu CSM Ceahlăul un contract valabil până în vara anului 2025, cu opțiune pentru încă un an. HAI CSM Ceahlăul!”, a anunțat, pe Facebook, Ceahlăul Piatra Neamț.

100.000de euro este cota de piață a lui Laurențiu Brănescu, conform Transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
portardelegenda
portardelegenda  •  25 Iulie 2024, 21:31

La ce ,,meseriasi"avem ,aștia daca l aveau pe Messi in curte la 12 ani sigur il vedeam pe la liga 3 a . Să faci din Bugatti un Logan este extrem de greu dar noi, ca nație suntem foarte priceputi la asta

portardelegenda
portardelegenda  •  25 Iulie 2024, 21:27
Postat de golf_club pe 25 Iulie 2024, 11:10

Pacat de talentul sau, ca nu degeaba l-a tinut Juventus in echipa. Nu inteleg ce se intampla cu ei, de ajung sa nu joace deloc dupa ce se intorc din strainatate. A se vedea cazurile portarilor Cobrea (Udinese), Pena (Roma), sau Bucuroiu (Udinese) - care s-a si retras la 24 de ani...

Explicatia la intrebările tale este simpla : decât sa dam credit unor tineri români cu potential se preferă contra unor comisioane bineînțeles ,investiții in no name - uri straine care pe lânga faptul ca nu se pot ridica peste un anumit nivel ,de cele mai multe ori sunt mai slabi decât mulți români. Dar comisionu' e la putere . Spre exemplu Mircea Rednic ți ar putea explica mai pe indelete

22cea
22cea  •  25 Iulie 2024, 17:04

Ni se intorc valorile , se pregateste bandajatu' .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează