FOTBAL  »  LIGA 2  »  NUMIRE

UPDATE / OFICIAL Liță Dumitru preia o nouă echipă din România după 13 ani! Destinație surprinzătoare pentru fostul mare internațional

Liță Dumitru, unul dintre marii jucători ai naționalei României
Liță Dumitru, unul dintre marii jucători ai naționalei României

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2024 23:06 / Actualizat luni, 19 august 2024 00:06

Liță Dumitru, 74 ani, este noul director tehnic al Concordiei Chiajna. Ilie Poenaru și Marin Dună vor rămâne în colectivul tehnic al trupei ilfovene. În urmă cu câteva luni, acesta anunțase că va prelua un rol în cadrul Centrului de copii și juniori de la Chiajna.

Liță Dumitru a pregătit-o pe Concordia Chiajna în două perioade: iulie 2006 - iunie 2008 și octombrie 2009 - aprilie 2010. Fostul mare mijlocaș a antrenat ultima dată echipa secundă a roș-albaștrilor, asta în urmă cu mai bine de 13 ani.

Liță Dumitru revine în fotbalul românesc: e noul director tehnic de la Concordia Chiajna

De-a lungul carierei, Liță Dumitru le-a mai pregătit pe CFR Timișoara, Poli Timișoara, Rapid, Național, Jiul Petroșani, Rocar, Poli Iași, Callatis Mangalia, România U19, Al Tai, iar acum se pregătește de revenirea în fotbal, la Concordia Chiajna.

Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna a hotărât ca începând de mâine, 19 august 2024, cunoscutul Ion “Liță” Dumitru, născut la data de 02 ianuarie 1950, în localitatea Chiajna, să fie numit în funcția de Director Tehnic al echipei de seniori. Acesta va face echipa cu staff-ul administrativ format din Gabriel Tamaș, Director Sportiv, și Adrian Scarlatache, Team Manager, dar și cu staff-ul tehnic actual format din Ilie Poenaru, antrenor principal, Marin Dună și Paul Ceusan, antrenori secunzi, Emilian Dolha, antrenor cu portarii, și Alexandru Petcu, preparator fizic.

- Comunicat Concordia Chiajna

În ultimii ani, Liță Dumitru a locuit în Statele Unite ale Americii.

Concordia Chiajna a avut un start slab de campionat, acumulând un singur punct în cele trei partide din startul stagiunii de eșalon secund. În prima etapă, verzii au cedat cu 2-4 în fața celor de la CS Afumați, chiar pe teren propriu, au remizat apoi cu FC Voluntari, scor 1-1, pierzând, din nou, în ultima etapă: 0-2 cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Între partidele de Liga a 2-a, aceștia au bifat totuși și un succes, la loviturile de departajare, contra Stelei în Cupa României.

Mă întorc în țară. Am vorbit cu primarul de la Chiajna, cu Minea, voi coordona Centrul de copii și juniori. Nu pot sta departe de fotbal, vreau să ajut la dezvoltarea generațiilor tinere. Mi s-a oferit oportunitatea asta și vreau să ajut.

- Liță Dumitru, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor pe data de 25 iunie 2024

CV Ion „Liță” Dumitru

  • S-a născut pe 2 ianuarie 1950, la București
  • A făcut junioratul la Confecția București (1963-'64) și la Rapid ('64-'67)
  • A jucat, ca mijlocaș central/ofensiv, la formațiile: Rapid ('68-'72, '86-'88), Steaua ('72-'80), Poli Timișoara ('80-'82, '84-'85), Universitatea Craiova ('82-'83), CFR Timișoara (L2, '83-'84)
  • A debutat în Divizia A pe 10 martie 1968, în partida FC Argeș - Rapid 3-0
  • Ultima apariție în L1 a bifat-o pe 19 iunie 1988, Steaua - Rapid 5-0
  • Meciuri/goluri în prima ligă: 442/64
  • Meciuri/goluri în Cupa României: 51/13
  • Meciuri/goluri în cupele europene: 28/2
  • Selecții/goluri în naționala de seniori: 50/10
  • La Mondialul din 1970, a evoluat în toate cele 3 jocuri din „grupa morții”: 0-1 cu Anglia, 2-1 cu Cehoslovacia, 2-3 cu Brazilia
  • Ca antrenor a activat în perioada 1985-2017 la o mulțime de cluburi din țară și din străinătate. Cea mai importantă performanță a obținut-o în Siria, unde a devenit campion în 1999, cu Al Jaish
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (9)
maistorkokir
maistorkokir  •  20 August 2024, 20:16
Postat de TheWizardOfOz pe 19 August 2024, 10:50

Sigur nu-l confunzi cu Ilie Balaci?

Ilie Balaci l-a lovit cu gheata pe tunel, imaginile nu s-au vazut. Litza doar a sarit, dar a fost oprit. Faza cu Litza s-a petrecut la putin timp dupa incidentul cu Balaci. Oricum, Balaci si Litza au avut portile inchise in fotbalul romanesc de atunci, si practic s-au terminat ca antrenori. Litza avea ceva fler, ar fi putut sa aibe macar cariera lui Cartu, si ala coleric din calea fara. Dar mai bine iti bati propii jucatori, spargi geamul bancii de rezerve, dar nu sari sa bati arbitrii.

Gratian68
Gratian68  •  19 August 2024, 12:05
Postat de o_bic pe 19 August 2024, 10:08

Nea Liță= antrenor zero

Unde a fost lasat sa antreneze ? Ok, clar si el a gresit....oricum, pe langa antrenorii care nu stiu/nu pot sa le explice copiilor cum se face o preluare, nea Lita e PARFUM. crede-ma....decat antrenori pilosi, formati la vestita scoala de antrenori din ROmania, acest fost fotbalist, chiar are ce sa-i invete pe copii.

TheWizardOfOz
TheWizardOfOz  •  19 August 2024, 10:50
Postat de maistorkokir pe 19 August 2024, 06:35

Cel mai tanar component al generatiei Guadalajara 1970, si-a incheiat practic cariera de antrenor in 1998 cand a sarit sa-l ia la bataie pe celebrul arbitru Aron Huzu. Era antrenor in divizia B la Rocar, o echipa care avea sa promoveze (fara Litza Dumitru) chiar in acel sezon si s-o ajute pe Dinamo sa castige titlul in sezonul 1999/2000.

Sigur nu-l confunzi cu Ilie Balaci?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează