Articol de Marius Mărgărit - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 17:35 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 19:46
La Chindia continuă haosul. Este, probabil, singura echipă la care numărul de memorii din partea jucătorilor, a antrenorilor sau a angajaților e peste cel al fotbaliștilor rămași în lot.
Iar plângerilor de la comisiile FRF li se adaugă și procesele pe care alte firme le-au deschis în instanțele civile. Tot pentru datorii acumulate în ultimii doi-trei ani, pentru diverse servicii, neachitate încă.
Alți 5 jucători la CNSL împotriva Chindiei Târgoviște
Recent, Cornel Dinu, încă la echipă, dar și alți jucători deja plecați, precum Modestas Vorobjovas, Cătălin Golofca, Mihai Eșanu și Daniel Celea, au deschis dosare la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor pentru recuperarea salariilor restante.
La fel și fostul medic al echipei, Stelian Sorică, dar și jurista clubului, Marina Niculae, care a plecat la scurt timp după demisia președintelui Andrei Cordoș. Este cea care cerea comisiilor FRF să analizeze randamentul jucătorilor, pe vremea când reprezenta clubul, încercând astfel să demonstreze că aceștia nu-și merită salariile restante.
Acum a ajuns în aceeași situație (4 salarii restante) și a deschis o acțiune împotriva Chindiei. În plus, azi, Comisia de Recurs a confirmat decizia CNSL, declarându-l liber pe mijlocașul Andrei Șerban, care era la Chindia din 2015.
Nu îl repun în drepturi nici pe ofițerul de presă
Un caz special este cel al ofițerului de presă, Ionuț Marin. Acesta colabora cu clubul de două decenii și era angajat de aproape 5 ani. În septembrie 2023, președintele Andrei Cordoș decidea să-l concedieze.
Marin a dat clubul în judecată, iar pe 5 decembrie, Tribunalul Dâmbovița decidea reîncadrarea sa și plata salariilor din momentul în care a fost concediat. Pe 4 ianuarie a notificat clubul să pună în aplicare decizia instanței. După 6 zile a venit și motivarea, iar pe 19 ianuarie, Chindia l-a anunțat că programul său de lucru va reîncepe pe 22 ianuarie, ceea ce nu s-a întâmplat.
Iar despre salariile restante, deja patru, nu s-a pomenit nimic. Deși nepunerea în aplicare a unei hotărâri a instanței, în privința restanțelor salariale, în termen de 15 zile, este infracțiune și se pedepșește cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la doi ani.
„Este o hotărâre executorie a instanței. Sunt convins că cei responsabili o vor pune în aplicare în ultimul ceas și nu vor risca să ajungă la închisoare", a spus Ionuț Marin pentru GSP.ro. Deocamdată, președinte la Chindia este Lorin Petrescu, iar director sportiv este Marcel Ghergu, fostul conducător al clubului până în vara lui 2023.
Vezi și alte știri:
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”