FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

EXCLUSIV „Pe modelul Marseille” » Clubul de tradiție din România a lansat proiectul inspirat de la o forță din Hexagon: toate detaliile

Clubul din Trivale și-a propus să-și fidelizeze tinerii suporteri / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș
Clubul din Trivale și-a propus să-și fidelizeze tinerii suporteri / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2024 17:05 / Actualizat vineri, 16 august 2024 17:39

Divizionara secundă FC Argeș, care încearcă să se reinventeze în toate sectoarele după dezamăgirile ultimilor ani, a lansat săptămâna aceasta un program inspirat de la unul dintre coloșii Franței, Olympique Marseille, prin care clubul își propune să faciliteze accesul copiilor și juniorilor din tot județul în viața clubului. Fosta campioană a României va oferi astfel o serie de beneficii tinerilor fotbaliști „de-ai locului”, pe modelul patentat de OM în Hexagon.

Departe de strălucirea din perioada de glorie, FC Argeș încearcă să puncteze la capitolul imagine, chiar în luna în care alb-violeții au împlinit 71 de ani de existență. Joi, gruparea din Trivale a lansat proiectul „Învățați-vă copiii să iubească FC Argeș”, o inițiativă de fidelizare a tinerilor din Pitești și din împrejurimi.

FC Argeș, proiect pe modelul Marseille

Argeșul, cândva un reper în ceea ce privește tinerele speranțe lansate în fotbalul românesc, țintește o strategie prin care să se apropie de comunitate și să promoveze clubul în rândul tinerilor, în contextul în care „pârjolul” ultimelor decenii i-a făcut pe mulți dintre ei să-și piardă pasiunea pentru echipa-fanion a județului.

Un banner al galeriei se transformă acum în proiect, pe modelul a ceea ce am văzut la Marseille. Toate școlile private de fotbal pot veni gratis la meciurile lui OM, așa cum ne dorim să fie și la noi”, au declarat, pentru Gazetă, persoane din club.

Concret, toate academiile de fotbal din județul Argeș și din județele limitrofe vor beneficia de acces gratuit la meciurile de pe teren propriu ale „vulturilor”, un proiect popularizat în Franța de către cei de la Olympique Marseille, prin programul „OM Next Generation”.

Cunoscuta inițativă a francezilor e exact ceea ce piteștenii speră să reușească să implementeze în perioada următoare.

„Pe modelul Marseille” » Clubul de tradiție din România a lansat proiectul inspirat de la o forță din Hexagon: toate detaliile
Olympique Marseille acordă o atenție ridicată tinerilor din comunitate / Sursă foto: Facebook@ Jeunesse Sportive des Pennes Mirabeau

Sursa de inspirație: „OM Next Generation”

OM a lansat oficial proiectul în 2019. În ce constă el?

Juniorii și tinerele speranțe din regiunea Marsilia pot beneficia de acces gratuit la meciurile echipei pe Stade Vélodrome, într-o inițiativă menită să încurajeze tinerii pasionați de fotbal, cărora li se oferă posibilitatea de a vedea pe viu echipa favorită.

Programul a fost creat cu scopul de a construi o rețea de parteneriate cu cluburile locale de fotbal din regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur și nu numai, pentru a identifica și a dezvolta tinerii jucători talentați, oferindu-le acces la resursele și expertiza clubului OM.

Astfel, ținta finală e contribuirea la dezvoltarea fotbalistică a tinerelor speranțe și crearea unei legături mai strânse cu clubul.

Copiii, invitați deja la stadion

„Clubul nostru are plăcerea de a anunța că, începând de la următorul meci acasă, cel cu Miercurea Ciuc din etapa a patra, toate academiile de fotbal din județul Argeș și din județele vecine sunt invitate alături de cei mici la meciurile echipei noastre disputate pe teren propriu. Intrarea este liberă pentru micuți, dar și pentru însoțitorii acestora (vom stabili de comun acord un număr de însoțitori în funcție de numărul copiilor prezenți).

Proiectul a avut și o fază pilot care s-a desfășurat la meciul dintre FC Argeș și CSM Focșani.

Câțiva dintre juniorii care evoluează la clubul ACS Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost prezenți în tribunele stadionului din Mioveni și au putut să-și vadă favoriții”, a transmis FC Argeș, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

569.932 de locuitoriera populația totală a județului Argeș, conform recensământului din 2021

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
CezarArg
CezarArg  •  16 August 2024, 22:51

De la +800 mii de locuitori, la 569 mii de la un recensământ la altul. Bulversant! Județul Argeș arată precum Romania și FC Argeș precum echipa națională. Totul merge rău. Trăim din amintirea gloriei de altădată!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează