FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCU CRAIOVA

Fostul oficial al lui FCU Craiova i-a dat replica lui Mititelu jr. după acuzațiile grave de la finalul sezonului: „Adrian Mititelu mi-a transmis”

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2024 18:40 / Actualizat duminica, 21 iulie 2024 20:09

La începutul lunii iunie, după retrogradarea echipei în eșalonul secund, FCU Craiova a anunțat despărțirea de Eduard Zelgin, team manager-ul echipei. Imediat după ruptura nemotivată, Adrian Mititelu jr. a lansat o serie de acuzații grave la adresa acestuia, spunând că influența anumiți jucători pentru a trânti meciuri în finalul sezonului trecut.

Acum, Eduard Zelgin, cel la recomandarea căruia s-au adus mai mulți jucători în Bănie, a oferit o replică detaliată pe rețelele de socializare. Printre transferurile realizate de acesta din postura de team manager se numără Yassine Bahassa, Matheus Mascarenhas sau Andre Duarte. Din postura de reprezentant al jucătorilor i-a adus, printre alții, și pe Juan Bauza, cel împrumutat de la olteni la Bani Yas din Emiratele Arabe Unite, formație la care s-a transferat și Andrei Burcă.

Atac dur al lui Mititelu Jr: „Îl bănuim de lucruri necurate”

„Am luat decizia de a ne despărți de Eduard Zelgin pentru că îl bănuim de niște lucruri necurate. Credem că a luat comisioane de la impresarii cu care a colaborat pentru a aduce jucători la FCU Craiova. Părerea noastră este că a subminat autoritatea clubului. 

Îl bănuim că a influențat anumiți jucători, pe care i-a adus, să nu-și apere corect șansele, pentru ca prin retrogradarea noastră în Liga 2 aceștia să poată pleca liberi de contract”, declara Mititelu Jr. la acea vreme.

Ce mesaj a transmis Eduard Zelgin

La mai mult de o lună de la despărțirea de FCU Craiova, fostul team manager a postat un mesaj cuprinzător, oferind detalii despre relația sa cu familia Mititelu, atribuțiile sale din cadrul clubului, dar și cele mai importante reușite din mandatul său.

Patronul FCU Craiova 1948, domnul Adrian Mititelu, mi-a adus la cunoștință dorința dumnealui de a renunța la rolul meu de team manager. Fapt transmis în săptămâna revenirii echipei din vacanță. Am acceptat și respectat hotărârea luată. Iar, datorită loialității pe care o port față de domnia sa, prefer să nu dezvălui adevăratul motiv al ”rupturii”. Acesta ține de raportul profesional pe care l-am avut cu domnul Mititelu, în rolul de team manager. La scurt timp însă, în mass-media, au apărut declarații acuzatoare la adresa mea și a unor jucători sosiți la propunerea mea la FCU.

Reiterez reacția venită din partea patronatului, la momentul respectiv: „Am luat decizia de a ne despărți de Eduard Zelgin pentru că îl bănuim de niște lucruri necurate. Credem că a luat comisioane de la impresarii cu care a colaborat pentru a aduce jucători la FCU Craiova. Părerea noastră este că a subminat autoritatea clubului. Îl bănuim că a influențat anumiți jucători pe care i-a adus să nu-și apere corect șansele, pentru ca prin retrogradarea noastră în Liga 2 aceștia să poată pleca liberi de contract” a fost declarația dată de Adrian Mititelu Junior.

Pentru o mai bună înțelegere, aș vrea să aduc la cunoștință activitatea mea profesională desfășurată pe o perioadă de doi ani în cadrul clubului FCU Craiova 1948:

1. Numirea mea în funcția de team manager a însemnat, înainte de toate, o transparență profesională față de patronat, indiferent de planul de desfășurare a lucrurilor. Rolul meu a fost acela de a intermedia relația clubului vizavi de jucători, antrenori, agenți, FRF și LPF. Astfel, am fost mandatat, în anumite momente, atât de Adrian Mititelu senior cât și de Adrian Mititelu junior, să preiau diverse negocieri pentru a le rezolva.

2. Am respectat ad litteram datele contractuale și financiare, dar și aspectele de ordin juridic transmise de patronat. I-am adus la cunoștință tot timpul domnului Adrian Mititelu numele partenerilor de negocieri. Aici mă refer în primul rând la agenți, relația profesională cu aceștia, dar și alte aspecte venite în sprijinul FCU, pentru o mai bună derulare a evenimentelor.

3. De la venirea mea la echipă, domnia sa a aprobat numele de jucători aflați pe lista FCU. Astfel, jucătorii sosiți la propunerea mea, dar numai după permisiunea domnului Mititelu: Andre Duarte, Yassine Bahassa, Danny Henriques, Matheus Mascarenhas, Giovanni Piccolomo, Amar Kvakic, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix și Tudor Oltean. Nu mi-am permis niciodată să discut în numele clubului fără acordul dumnealui.

4. Bradley Diallo, Juan Bauza și Aurelian Chițu au semnat cu FCU înainte de venirea mea în rolul de reprezentant al jucătorilor. Toți jucătorii au venit liberi, mai puțin Pepe Bauza, pentru care patronul a plătit sumă de transfer.

5. Referitor la preluarea negocierilor, domnul Adrian Mititelu mi-a transmis să mă ocup, la rândul meu, de venirile lui Andrea Padula, Nestorly Lumbu și Andrei Dragu. Adrian Mititelu junior m-a înștiințat să preiau, după înțelegerile de principiu avute de dumnealui cu agenții, sosirile a trei jucători: Gabriel Buta, Apostolos Diamantis și Andrei Dragu. De asemenea, în urma unor propuneri de fotbaliști sosite de la impresari, a redirecționat informațiile în vederea unor posibile transferuri. Și tot timpul a fost însțiințat de mersul lor.

6. În privința antrenorilor, o singură dată am fost mandatat să mă ocup de posibilul antrenor. Iar numele propus și acceptat ulterior de domnul Mititelu a fost Joao Janeiro. În alte două situații, patronul m-a pus să port un dialog cu alți doi antrenori sosiți, ulterior, la FCU.

7. Mi s-a reproșat faptul că am avut anumite înțegeri cu agenții în urma cărora am primit bani. Însă în lumea fotbalului se știe faptul că rolul de team manager implică, de foarte multe ori, disensiuni cu impresarii din diverse motive profesionale. Iar poziția mea, venită în sprijinul patronatului, a reușit să determine anumiți agenți să să adreseze direct lui Adrian Mititelu senior și Adrian Mititelu junior. Mărturie stau, printre altele, situațiile în privința jucătorilor Andre Duarte și Yassine Bahassa, primii jucători aduși în vara lui 2022. Primul, impulsionat de impresar, a vrut să părăsească echipa încă din ianuarie 2023, deși era sub contract, iar al doilea a refuzat să semneze o nouă înțelegere, influențat de impresarul său. Și nu au fost singurii deranjați de atitudinea mea în raport cu strategiile lor de a primi mai mulți bani sau de a lua jucătorii liberi. Aș vrea să subliniez faptul că un singur agent a intermediat venirea a doi fotbaliști. În rest, toți fotbaliștii au avut reprezentanți diferiți.

8. În altă ordine de idei, domnul Adrian Mititelu m-a mandatat să mă ocup de obținerea dreptului de a fi pe lista jucătorilor români Andrea Padula și Vlad Blănuță. Lucru pe care l-am respectat, și cu sprijinul colegilor de la FCU și a unor prieteni apropiați profesional, cărora țin să le mulțumesc, s-a reușit acest lucru. Edi Alexandru, secretarul general al LPF, și Adrian Stângaciu, șeful Departamentului Juridic FRF, au susținut demersurile clubului în realizarea acestor documente.

9. De asemenea, referitor la acuzele vizavi de influențarea jucătorilor pentru a retrograda echipa și a deveni liberi, vreau să menționez faptul că niciun fotbalist propus patronului nu putea sa fie liber, cu excepție jucătorii ale căror contracte urmau să expire. Mai mult, domnul Mititelu a răsplătit contractele la un nivel pe care cu greu îl poți avea în Liga 1 și tot timpul jucătorii au fost motivați pe măsură pentru a demonstra, după primul sezon, faptul că merită să rămână la echipă. Salariile și bonusurile de performanță au fost mereu îmbunătățite și duse pănă la nivelul Top 3 Liga 1. Iar plățile respectate mereu la zi. În privința mea, orice strategie de acest fel ar fi fost numai în dezavantajul meu. Atât personal, dar mai ales profesional. Retrogradarea FCU, după două sezoane petrecute aici, a însemnat renunțarea patronatului la mine și, în egală măsură, un venit remunerat la un alt nivel.

10. Dezamăgirea de azi este, pentru fiecare dintre noi, departe de gândirea și planurile noastre la start de sezon. Mai ales că, aproape în aceeași formulă, FCU Craiova 1948, ediția trecută, a fost la doar două finale de play-off, a reușit locul 7 și a fost la un pas de Europa.

Vreau, în primul rând, să îi mulțumesc domnului Adrian Mititelu pentru șansa de a fi în familia FCU, experiența profesională alături de dumnealui, dar, mai ales, bagajul de învățăminte. Le mulțumesc persoanelor din staff, tehnic și administrativ. Am avut mereu sprijin profesional și am manageriat împreună activitatea alături de directorul sportiv Robert Săceanu, Gigel Preoteasa și Gabi ”Blondu”. De asemenea, vreau să le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul lor și sper, din suflet, la revenirea în prima ligă, acolo unde este locul, în vara lui 2025. În ultimul rând, dar cel mai important, vreau să mulțumesc familiei pentru sprijin, nu doar în perioada petrecută la FCU, dar, mai ales, acum!

- Eduard Zelgin, pe pagina de Facebook

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
Dodeliniho
Dodeliniho  •  22 Iulie 2024, 18:09

Același *** care-l mănâncă de când îl știu. Toți ii fura jucători, toți nu joacă corect, dsr el când a vândut meciul la FC Vaslui a uitat? Când toți fani așteptăm calificarea în Europa, bai era și cu un egal. Au jucat de parcă erau adversari lor. Haideți sa terminăm cu astea, asa se întâmplă când ți îți bagi nasul la echipă, nimeni nu poate îndrepta greșeală făcută de tine punând sa joace cu x și y. Eu asta tot reproșez suporterilor de la Unica, bai chiar asa proști sunteți sa nu vedeți ce fel de om este? Lovim în stânga și în dreapta, jignim și fsce, dar nu gândesc. Dumnezeu cu mila, oricum nu îmi pasă de unica, nu am treabă cu ea, dar mult mi-ar plăcea sa dispară cu tot neamul de mititelu. Îmi este scârbă sa aud mititelu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1948ucv
1948ucv  •  21 Iulie 2024, 23:23
Postat de jonescu pe 21 Iulie 2024, 21:06

...să spui că ai învățat de la Mititelu ?!...zău că ridică multe semne de întrebare referitor la unul care a reușit sa retrogradeze de trei ori în decurs de mai puțin de douăzeci de ani

Ai uitat să adaugi dezafilierea și falimentul. Dar cică nu a fost vina lui ...

jonescu
jonescu  •  21 Iulie 2024, 21:06

...să spui că ai învățat de la Mititelu ?!...zău că ridică multe semne de întrebare referitor la unul care a reușit sa retrogradeze de trei ori în decurs de mai puțin de douăzeci de ani

Vezi toate comentariile (4)
Comentează